Seçimler yaklaştı kaçak yapılaşma yarışı başladı

GÜNDEM 03.01.2023 - 13:20, Güncelleme: 03.01.2023 - 13:20
 

Seçimler yaklaştı kaçak yapılaşma yarışı başladı

Seçimlere geri sayım hızlanırken, başta Antalya olmak üzere turizm bölgelerinde yeni bir 'İmar Barışı' beklentisi ile kaçak yapılaşma hızlandı, hatta yarışa dönüştü.

Dünyaca ünlü Side (Selimiye) tatil yöresinde Sguare Otel'de imar planına aykırı yapılaşma iddiaları için bilgisine başvurduğum CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kaçak yapılaşma yarışını doğrularken, "Yeni bir imar barışı beklentisi ile kaçak yapılaşma hızlandı. Ekiplerimiz kaçak ve imar planlarına aykırı yapılara yetişemez oldu" diyerek konunun ciddiyetinin altını çizdi. Seçimler yaklaşırken Erdoğan Kabinesi'nin Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ve önerileri doğrultusunda EYT, asgari ücret, KYK borçlarının silinmesi, 3600 ek gösterge gibi kamuoyunun yakından takip ettiği değişiklikleri yapması, memur ve işçi emeklilerine TÜİK enflasyonu üzerinde maaş işaretini vermesi, imar barışı beklentisine, bağlı olarak kaçak ve imar planlarına aykırı yapılaşma yarışına neden oldu. Özelllikle Antalya, Muğla, İzmir, Mersin gibi turizm bölgelerinde seçim öncesinde imar barışının çıkacağı yönünde duyumların artması üzerine kaçak yapılaşma önü anılamaz bir yarışa dönüşmeye başladı. Yerel yönetimlerin kaçak yapılaşmayla mücadele için takviye ekipler oluşturdukları bildiriliyor. "Seçim yaklaşınca imar barışı beklentisiyle kaçak yapılaşma arttı" diyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tarihi Side (Selimiye) yöresinde 501. Sokak büyük kale direğinin köşesinde yapımı sürdürülen Sguare Otel'in kaçak ve imar planına aykırı bölümleri için kardeşi Fatih Sözen'in adının da karıştığı iddialarına sert tepki gösterdi. Sözen, "Benim ve ailemin bu işlere karıştırılmasını şiddetle reddediyorum. Bizim yaşa dışı işlerle ilgimiz olmadı, olamaz. Siz arayınca söz konusu otel inşaatına hemen ekip gönderdim. İmar planına aykırı bir alanın ve yapılaşmanın olmadığı bilgisi bana verildi" diye konuştu.   
Seçimlere geri sayım hızlanırken, başta Antalya olmak üzere turizm bölgelerinde yeni bir 'İmar Barışı' beklentisi ile kaçak yapılaşma hızlandı, hatta yarışa dönüştü.

Dünyaca ünlü Side (Selimiye) tatil yöresinde Sguare Otel'de imar planına aykırı yapılaşma iddiaları için bilgisine başvurduğum CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kaçak yapılaşma yarışını doğrularken, "Yeni bir imar barışı beklentisi ile kaçak yapılaşma hızlandı. Ekiplerimiz kaçak ve imar planlarına aykırı yapılara yetişemez oldu" diyerek konunun ciddiyetinin altını çizdi.

Seçimler yaklaşırken Erdoğan Kabinesi'nin Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ve önerileri doğrultusunda EYT, asgari ücret, KYK borçlarının silinmesi, 3600 ek gösterge gibi kamuoyunun yakından takip ettiği değişiklikleri yapması, memur ve işçi emeklilerine TÜİK enflasyonu üzerinde maaş işaretini vermesi, imar barışı beklentisine, bağlı olarak kaçak ve imar planlarına aykırı yapılaşma yarışına neden oldu. Özelllikle Antalya, Muğla, İzmir, Mersin gibi turizm bölgelerinde seçim öncesinde imar barışının çıkacağı yönünde duyumların artması üzerine kaçak yapılaşma önü anılamaz bir yarışa dönüşmeye başladı. Yerel yönetimlerin kaçak yapılaşmayla mücadele için takviye ekipler oluşturdukları bildiriliyor.

"Seçim yaklaşınca imar barışı beklentisiyle kaçak yapılaşma arttı" diyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tarihi Side (Selimiye) yöresinde 501. Sokak büyük kale direğinin köşesinde yapımı sürdürülen Sguare Otel'in kaçak ve imar planına aykırı bölümleri için kardeşi Fatih Sözen'in adının da karıştığı iddialarına sert tepki gösterdi. Sözen, "Benim ve ailemin bu işlere karıştırılmasını şiddetle reddediyorum. Bizim yaşa dışı işlerle ilgimiz olmadı, olamaz. Siz arayınca söz konusu otel inşaatına hemen ekip gönderdim. İmar planına aykırı bir alanın ve yapılaşmanın olmadığı bilgisi bana verildi" diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.