Seçmene söz verdi, seçimi kazandı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.04.2024 - 12:42, Güncelleme: 07.04.2024 - 12:42
 

Seçmene söz verdi, seçimi kazandı

Antalya'da Konyaaltı'nın Hurma Mahallesi'nde bir söz verdiği aday olan 4 çocuk annesi 52 yaşındaki Canan Aydın, 20 yıllık muhtar Faruk Kıldıran'a fark atarak muhtarlığı kazandı.

haberimizvar.net- Konyaaltı ilçesindeki Hurma Mahallesi'nde 2014'te muhtarlığa aday olan 4 çocuk annesi Canan Aydın, mevcut muhtar Faruk Kıldıran'ın gerisinde bir farkla seçimi bitirdi. Kııldıran, muhtarlıkta 4'üncü sırada başlarken, Aydın ise kendi sistemine döndü. Bu sırada seçimde hayatını kaybeden Aydın'ı destekleyen bir kişiyi seç, "Bu seçimdeki broşürünüzü saklayacağım, 5 yıl sonra sizi muhtar olarak görmek istiyorum" dedi. Bunun üzerine kendisini arayan kişiye söz veren Aydın, 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde tekrar aday olmaya karar verdi. 8 ay sonra başlayan Aydın, bu süre boyunca mahalleliye ulaşmaya çalıştı. Seçim planlamasına göre Aydın, 20 yıllık mevcut muhtar ve diğer 2 rakibinin yerine çok oy alarak seçim kazanan muhtar seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Aydın, görünen 30 bin kişinin olan ve kentin en büyük 3'üncü mahallesi Hurma Mahallesi'nin ilk kadın muhtarı oldu. 'İTİRAZ EDEMEYECEKLERİ KADAR BİR OY FARKI İLE KAZANDIM' Seçim işleminin kendisi için kesinti ve yıpratıcının koptuğunu söyleyen Canan Aydın, “8 patlama muhtarlık için çalışıyorum. Bu süreçte tek tek insanlarla görüşmeye çalıştım. Sonucunda da rakiplerime karşı itiraz edilemeyecekleri kadar bir oy farkı ile kazandım. 2-3 seçenekleri muhtarlıktayım, gelenler karşılarında kadın bir muhtar gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. İnsanları ve onların yollarını ayırmayı çok seviyorum. Güzel hizmetlerin yalıtımına" dedi. 'SEÇMENE SÖZ VERDİM DİYEREK TEKRAR ADAY OLDUM' Verdiği söz nedeniyle tekrar bir gün olduğunu söyleyen Aydın, “2019 seçimlerinde de aday olmuştum. Ancak neler olacağını garanti eder ve ilk defa adaylık yapınca o nedenle çok programsız hareket etmiştim. İlk dönem seçmenin güzel bir ilgisi vardı. Seçmen hep bana 'Canan Hanım sizi orada görmek istiyor' diyordu. Çok az bir farkla kaybetmiştim. Ertesi gün bir seçmen beni arayın 'Bu bir kayıp değil, broşürünüzü saklayacağım 5 yıl sonra sizi orada görmek istiyorum' dedi. Sanki onların karşı bir borcum varmış gibi kalmışlardı. Seçmene söz verdim diyerek tekrar aday oldum" diye konuştu. 'SÜREKLİ TEBRİK ETMEYE GELENLER OLUYOR' Kazandığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Canan Aydın, “Bu başarı zorlukları içerisinden geldiği için daha da mutlu olan insan. Önceki muhtar Faruk Bey, mahallemize 20 yıl boyunca hizmet etmişti. Onlardan sonra insanları beni sevmesi, istemesi daha mutluluk verici. 3 yılda sürekli tebrik etmeye gelenler oluyor. Sıradan bir tebrik benim için değildi sanki hepsi değişimden mutlular" dedi. 
Antalya'da Konyaaltı'nın Hurma Mahallesi'nde bir söz verdiği aday olan 4 çocuk annesi 52 yaşındaki Canan Aydın, 20 yıllık muhtar Faruk Kıldıran'a fark atarak muhtarlığı kazandı.

haberimizvar.net- Konyaaltı ilçesindeki Hurma Mahallesi'nde 2014'te muhtarlığa aday olan 4 çocuk annesi Canan Aydın, mevcut muhtar Faruk Kıldıran'ın gerisinde bir farkla seçimi bitirdi. Kııldıran, muhtarlıkta 4'üncü sırada başlarken, Aydın ise kendi sistemine döndü. Bu sırada seçimde hayatını kaybeden Aydın'ı destekleyen bir kişiyi seç, "Bu seçimdeki broşürünüzü saklayacağım, 5 yıl sonra sizi muhtar olarak görmek istiyorum" dedi.

Bunun üzerine kendisini arayan kişiye söz veren Aydın, 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde tekrar aday olmaya karar verdi. 8 ay sonra başlayan Aydın, bu süre boyunca mahalleliye ulaşmaya çalıştı. Seçim planlamasına göre Aydın, 20 yıllık mevcut muhtar ve diğer 2 rakibinin yerine çok oy alarak seçim kazanan muhtar seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Aydın, görünen 30 bin kişinin olan ve kentin en büyük 3'üncü mahallesi Hurma Mahallesi'nin ilk kadın muhtarı oldu.

'İTİRAZ EDEMEYECEKLERİ KADAR BİR OY FARKI İLE KAZANDIM'

Seçim işleminin kendisi için kesinti ve yıpratıcının koptuğunu söyleyen Canan Aydın, “8 patlama muhtarlık için çalışıyorum. Bu süreçte tek tek insanlarla görüşmeye çalıştım. Sonucunda da rakiplerime karşı itiraz edilemeyecekleri kadar bir oy farkı ile kazandım. 2-3 seçenekleri muhtarlıktayım, gelenler karşılarında kadın bir muhtar gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. İnsanları ve onların yollarını ayırmayı çok seviyorum. Güzel hizmetlerin yalıtımına" dedi.

'SEÇMENE SÖZ VERDİM DİYEREK TEKRAR ADAY OLDUM'

Verdiği söz nedeniyle tekrar bir gün olduğunu söyleyen Aydın, “2019 seçimlerinde de aday olmuştum. Ancak neler olacağını garanti eder ve ilk defa adaylık yapınca o nedenle çok programsız hareket etmiştim. İlk dönem seçmenin güzel bir ilgisi vardı. Seçmen hep bana 'Canan Hanım sizi orada görmek istiyor' diyordu. Çok az bir farkla kaybetmiştim. Ertesi gün bir seçmen beni arayın 'Bu bir kayıp değil, broşürünüzü saklayacağım 5 yıl sonra sizi orada görmek istiyorum' dedi. Sanki onların karşı bir borcum varmış gibi kalmışlardı. Seçmene söz verdim diyerek tekrar aday oldum" diye konuştu.

'SÜREKLİ TEBRİK ETMEYE GELENLER OLUYOR'

Kazandığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Canan Aydın, “Bu başarı zorlukları içerisinden geldiği için daha da mutlu olan insan. Önceki muhtar Faruk Bey, mahallemize 20 yıl boyunca hizmet etmişti. Onlardan sonra insanları beni sevmesi, istemesi daha mutluluk verici. 3 yılda sürekli tebrik etmeye gelenler oluyor. Sıradan bir tebrik benim için değildi sanki hepsi değişimden mutlular" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.