Sedat Peker’in Abdal Musa ziyaretine HDP milletvekilinden tepki

GÜNDEM 14.08.2019 - 17:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sedat Peker’in Abdal Musa ziyaretine HDP milletvekilinden tepki

Sedat Peker’in Aleviler için kutsal olan Elmalı’daki Abdal Musa türbesini ziyaret etmesine tepki yağdı. HDP Milletvekili Kemal Bülbül, ziyarete izin veren ve Sedat Peker’e eşlik eden türbe hizmetlileri ile ilgili kurumları açıklama yapmaya çağırdı

haberimizvar.net Organize suç örgütü kurmaktan hüküm giyen Sedat Peker’in Aleviler için en kutsal yerlerden biri olan Antalya’nın Elmalı İlçesi’ne bağlı Tekke Köyü’ndeki Abdal Musa türbesini ziyaret etmesi tartışma yarattı. Bayramın ikinci günü (Pazartesi) yanında silahlı korumalarıyla Tekke Köyü’ne gelen Sedat Peker için, saat 17.00’da kapanan türbe 19.00’a kadar açık bekletildi. Yanındaki silahlı adamlarıyla birlikte türbeye giren Sedat Peker Abdal Musa’nın kabri önünde dua etti. Tekke Köyü Muhtarı Fehmi Durma da ziyaret sırasında Sedat Peker’le çektirdiği fotoğrafı, “Reis Sedat Peker abimle Abdal Musa türbe ziyareti” notuyla paylaştı. ‘HİZMET EDENLER HESAP VERSİN’ Sedat Peker’in Abdal Musa türbesini ziyaret etmesini sert bir dille eleştiren HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “İnsanlığa karşı alenen suç işleyen ve devlet tarafından korunup, gözetilen bir çetenin Abdal Musa Sultan makamında ne işi olabilir? Makamın mihmandarları, türbedarları bu rezaletten haberdar mıdır? Abdal Musa Sultan’ın nuru çetelerin makama girmesiyle kirlenmez. Kirlenen; yola, erkana sahip çıktığını sanan ve bu hizmetin anlamına vakıf olmayan beyhude kişilerin zavallı tutumudur. Abdal Musa Sultan makamına hizmet eden kişi ve ‘kurumlar’ böylesine bir gafletin ya farkında değildir veya bu suçun ortağıdır. Adı geçenlerin Alevi toplumuna konu hakkında sözü eğip bükmeden, anlaşılır ve net bir açıklama yapması gerekir” çağrısında bulundu.  
Sedat Peker’in Aleviler için kutsal olan Elmalı’daki Abdal Musa türbesini ziyaret etmesine tepki yağdı. HDP Milletvekili Kemal Bülbül, ziyarete izin veren ve Sedat Peker’e eşlik eden türbe hizmetlileri ile ilgili kurumları açıklama yapmaya çağırdı

haberimizvar.net Organize suç örgütü kurmaktan hüküm giyen Sedat Peker’in Aleviler için en kutsal yerlerden biri olan Antalya’nın Elmalı İlçesi’ne bağlı Tekke Köyü’ndeki Abdal Musa türbesini ziyaret etmesi tartışma yarattı. Bayramın ikinci günü (Pazartesi) yanında silahlı korumalarıyla Tekke Köyü’ne gelen Sedat Peker için, saat 17.00’da kapanan türbe 19.00’a kadar açık bekletildi. Yanındaki silahlı adamlarıyla birlikte türbeye giren Sedat Peker Abdal Musa’nın kabri önünde dua etti. Tekke Köyü Muhtarı Fehmi Durma da ziyaret sırasında Sedat Peker’le çektirdiği fotoğrafı, “Reis Sedat Peker abimle Abdal Musa türbe ziyareti” notuyla paylaştı.

‘HİZMET EDENLER HESAP VERSİN’

Sedat Peker’in Abdal Musa türbesini ziyaret etmesini sert bir dille eleştiren HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “İnsanlığa karşı alenen suç işleyen ve devlet tarafından korunup, gözetilen bir çetenin Abdal Musa Sultan makamında ne işi olabilir? Makamın mihmandarları, türbedarları bu rezaletten haberdar mıdır? Abdal Musa Sultan’ın nuru çetelerin makama girmesiyle kirlenmez. Kirlenen; yola, erkana sahip çıktığını sanan ve bu hizmetin anlamına vakıf olmayan beyhude kişilerin zavallı tutumudur. Abdal Musa Sultan makamına hizmet eden kişi ve ‘kurumlar’ böylesine bir gafletin ya farkında değildir veya bu suçun ortağıdır. Adı geçenlerin Alevi toplumuna konu hakkında sözü eğip bükmeden, anlaşılır ve net bir açıklama yapması gerekir” çağrısında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.