Sel basan evlerde temizlik seferberliği

YEREL 15.02.2024 - 10:40, Güncelleme: 15.02.2024 - 10:40
 

Sel basan evlerde temizlik seferberliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi selin yaralarını sarmak için tüm birimleriyle seferber oldu. Sel basan evlerde temizlik çalışmaları sürerken, selden zarar gören vatandaşlara su, gıda, giysi, yakacak ve sıcak yemek yardımı yapılıyor.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi, sel afetinin yaşandığı ilk anlardan itibaren vatandaşın yardımına koştu. Tüm birimleriyle seferberlik halindeki Büyükşehir Belediyesi, hayatı normale döndürmek için 1670 personel, 506 araç ve iş makinesiyle sahada 24 saat esaslı hummalı bir çalışma yürütürken, vatandaşın yaralarını sarıyor.  BAŞKAN BÖCEK ÇALIŞMALARI DENETLEDİ İtfaiye ekipleri, gün boyu onlarca ev, okul ve iş yerinin bodrumlarına dolan suları tahliye etti. ASAT ekipleri, tüm alt geçitlerde su tahliyesi yaparak, ulaşıma açılmasını sağladı. Su ile dolan Çallı ve TEDAŞ alt geçitlerindeki çalışmalar gün boyu sürdü. Ekipler, alt geçitleri trafiğe açmak için yoğun bir çalışma sergiledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, akşam geç saatlerde trafiğe açılan Çallı alt geçidindeki çalışmaları yerinde denetledi. Başkan Böcek, AFAD Afet Koordinasyon Merkezi’nde de vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yürütülen çalışmaları koordine etti. Duran Antray seferleri de başladı. EVLER TEMİZLENİYOR Temizlik ekipleri oluşturan Büyükşehir Belediyesi, selden etkilenen mahallelerde vatandaşların evlerini temizliyor. Güneş, Yeni Emek, Gebizli, Yeşildere mahallelerinde evlere dağılan Büyükşehir ekipleri, çamurla dolan evlerde çaresizlik içindeki vatandaşların yardımına koştu. Evlerdeki su ve çamur izleri temizlenirken, kullanılamaz hale gelen eşyalar ekipler tarafından tahliye edildi. GIDA VE SÜT YARDIMI Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı, Yeşildere Mahallesi’nde vatandaşlara üç öğün yemek ikramında bulunuyor. Sosyal Hizmet uzmanları da mahallelere dağılarak, evlerde hasar tespiti yapıyor ve ihtiyaçları belirliyor. İlk etapta vatandaşlara gıda paketi, giysi, yakacak, çocuklara da Halk Süt yardımı yapılıyor. Gebiz Mahallesi’nde sel suları nedeniyle evlerinden çıkamayan ailelere iş makineleri ile gıda ve yakacak yardımı ulaştırılıyor.  DAMACANA ANTSU YARDIMI Güneş Mahallesi'nde selden dolayı elektrik kesintisi yaşayan yerlerde, özellikle sitelerde hidroforların çalışmamasından dolayı içme suyu sıkıntısını yaşayan vatandaşlara da damacana su yardımı yapıldı. ASAT tarafından vatandaşlara ANTSU damacanaları dağıtıldı.  SOKAK SOKAK TEMİZLİK Antalya Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçeler ve Çevre Sağlığı ekipleri gün boyu mahallelerde sokak sokak temizlik çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, selin taşıdığı çöp ve atıkları temizledi. SERALARDA HASAR TESPİTİ Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri ise sel ve doludan etkilenen örtü altı tarım alanlarında hasat tespit ve inceleme yapıyor. Kepez’in Gaziler, Şelale, Altınova, Aksu Yurtpınar mahallelerinde örtü altı tarım ve çiçek seralarında üreticinin zararı ve ihtiyaçları belirleniyor.  
Antalya Büyükşehir Belediyesi selin yaralarını sarmak için tüm birimleriyle seferber oldu. Sel basan evlerde temizlik çalışmaları sürerken, selden zarar gören vatandaşlara su, gıda, giysi, yakacak ve sıcak yemek yardımı yapılıyor.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi, sel afetinin yaşandığı ilk anlardan itibaren vatandaşın yardımına koştu. Tüm birimleriyle seferberlik halindeki Büyükşehir Belediyesi, hayatı normale döndürmek için 1670 personel, 506 araç ve iş makinesiyle sahada 24 saat esaslı hummalı bir çalışma yürütürken, vatandaşın yaralarını sarıyor. 

BAŞKAN BÖCEK ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

İtfaiye ekipleri, gün boyu onlarca ev, okul ve iş yerinin bodrumlarına dolan suları tahliye etti. ASAT ekipleri, tüm alt geçitlerde su tahliyesi yaparak, ulaşıma açılmasını sağladı. Su ile dolan Çallı ve TEDAŞ alt geçitlerindeki çalışmalar gün boyu sürdü. Ekipler, alt geçitleri trafiğe açmak için yoğun bir çalışma sergiledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, akşam geç saatlerde trafiğe açılan Çallı alt geçidindeki çalışmaları yerinde denetledi. Başkan Böcek, AFAD Afet Koordinasyon Merkezi’nde de vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yürütülen çalışmaları koordine etti. Duran Antray seferleri de başladı.

EVLER TEMİZLENİYOR

Temizlik ekipleri oluşturan Büyükşehir Belediyesi, selden etkilenen mahallelerde vatandaşların evlerini temizliyor. Güneş, Yeni Emek, Gebizli, Yeşildere mahallelerinde evlere dağılan Büyükşehir ekipleri, çamurla dolan evlerde çaresizlik içindeki vatandaşların yardımına koştu. Evlerdeki su ve çamur izleri temizlenirken, kullanılamaz hale gelen eşyalar ekipler tarafından tahliye edildi.

GIDA VE SÜT YARDIMI

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı, Yeşildere Mahallesi’nde vatandaşlara üç öğün yemek ikramında bulunuyor. Sosyal Hizmet uzmanları da mahallelere dağılarak, evlerde hasar tespiti yapıyor ve ihtiyaçları belirliyor. İlk etapta vatandaşlara gıda paketi, giysi, yakacak, çocuklara da Halk Süt yardımı yapılıyor. Gebiz Mahallesi’nde sel suları nedeniyle evlerinden çıkamayan ailelere iş makineleri ile gıda ve yakacak yardımı ulaştırılıyor. 

DAMACANA ANTSU YARDIMI

Güneş Mahallesi'nde selden dolayı elektrik kesintisi yaşayan yerlerde, özellikle sitelerde hidroforların çalışmamasından dolayı içme suyu sıkıntısını yaşayan vatandaşlara da damacana su yardımı yapıldı. ASAT tarafından vatandaşlara ANTSU damacanaları dağıtıldı. 

SOKAK SOKAK TEMİZLİK

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçeler ve Çevre Sağlığı ekipleri gün boyu mahallelerde sokak sokak temizlik çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, selin taşıdığı çöp ve atıkları temizledi.

SERALARDA HASAR TESPİTİ

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri ise sel ve doludan etkilenen örtü altı tarım alanlarında hasat tespit ve inceleme yapıyor. Kepez’in Gaziler, Şelale, Altınova, Aksu Yurtpınar mahallelerinde örtü altı tarım ve çiçek seralarında üreticinin zararı ve ihtiyaçları belirleniyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.