Sendikacıların yüzde 2 baraj eylemine polis engeli

GÜNDEM 20.12.2022 - 16:23, Güncelleme: 20.12.2022 - 16:23
 

Sendikacıların yüzde 2 baraj eylemine polis engeli

Memur sendikalarının yüzde 2 barajına karşı Meclis önünde yapmak istedikleri eyleme polis engelledi.

haberimizvar.net- AK Parti tarafından TBMM’ye getirilen kanun teklifine göre, yüzde 2 barajını aşamayan sendikalar 700 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanamayacak. Memur sendikaları, teklifin sadece ikramiyeye yönelik değil, sendikalaşmaya karşı da olduğunu söyleyerek Meclis önünde açıklama yapmak istedi. Sendikalar ve Konfederasyonlar Platformu öncülüğünden kanun teklifin karşı Meclis önünde bir araya gelenlere polis sert müdahalede bulundu. Sendikacılar Meclis önünden zor kullanılarak uzaklaştırıldı. Sendikacılar, Atatürk Bulvarı boyunca sloganlarla yürüyerek Olgunlar Caddesi’nde bulunan Madenci Anıtı önüne geçti. ‘AKP İKTİDARI MEMURUNDAN KORKUYOR MU?’ Madenci Anıtı önünde açıklamalarda bulunan Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık, yüzde 1 barajının Danıştay tarafından iptal edildiğini fakat ‘hükümet destekli’ Memur-Sen ve Kamu-Sen tarafından yüzde 2 barajının tekrar gündeme getirildiğini ifade etti. Sendikaların yüzde 2 baraj sınırı ile kalmayacağını, barajın gittikçe artacağını söyleyen Balık, şöyle devam etti: “Baraj varsa sandıkta var. Sandıkta kamu çalışanları bunun hesabını soracak. Bizler Meclisi kuranları savunanlarız. Neden oraya gitmemiz engelleniyor. Meclis başkanı halkıyla karşılaşmaktan korkuyor mu? AKP iktidarı memurundan korkuyor mu? Kimsenin sendikalaşmasının önüne geçmeyin. Bu yasa anayasaya, ILO sözleşmelerine aykırıdır. Danıştay iptali yönünde karar vermiştir. Bu yasanın bir an önce Meclis’ten çekilmesini ve adaletli bir şekilde toplu sözleşme getirilmesini istiyoruz. Bizler borçlarımız yüzünden marketlere gidemiyoruz, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Biz, 7 konfederasyon, 150 bağımsız sendika bir araya geldik. Bu direnişimiz devam edecek.” 
Memur sendikalarının yüzde 2 barajına karşı Meclis önünde yapmak istedikleri eyleme polis engelledi.

haberimizvar.net- AK Parti tarafından TBMM’ye getirilen kanun teklifine göre, yüzde 2 barajını aşamayan sendikalar 700 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanamayacak. Memur sendikaları, teklifin sadece ikramiyeye yönelik değil, sendikalaşmaya karşı da olduğunu söyleyerek Meclis önünde açıklama yapmak istedi.

Sendikalar ve Konfederasyonlar Platformu öncülüğünden kanun teklifin karşı Meclis önünde bir araya gelenlere polis sert müdahalede bulundu. Sendikacılar Meclis önünden zor kullanılarak uzaklaştırıldı. Sendikacılar, Atatürk Bulvarı boyunca sloganlarla yürüyerek Olgunlar Caddesi’nde bulunan Madenci Anıtı önüne geçti.

‘AKP İKTİDARI MEMURUNDAN KORKUYOR MU?’

Madenci Anıtı önünde açıklamalarda bulunan Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık, yüzde 1 barajının Danıştay tarafından iptal edildiğini fakat ‘hükümet destekli’ Memur-Sen ve Kamu-Sen tarafından yüzde 2 barajının tekrar gündeme getirildiğini ifade etti. Sendikaların yüzde 2 baraj sınırı ile kalmayacağını, barajın gittikçe artacağını söyleyen Balık, şöyle devam etti: “Baraj varsa sandıkta var. Sandıkta kamu çalışanları bunun hesabını soracak. Bizler Meclisi kuranları savunanlarız. Neden oraya gitmemiz engelleniyor. Meclis başkanı halkıyla karşılaşmaktan korkuyor mu? AKP iktidarı memurundan korkuyor mu? Kimsenin sendikalaşmasının önüne geçmeyin. Bu yasa anayasaya, ILO sözleşmelerine aykırıdır. Danıştay iptali yönünde karar vermiştir. Bu yasanın bir an önce Meclis’ten çekilmesini ve adaletli bir şekilde toplu sözleşme getirilmesini istiyoruz. Bizler borçlarımız yüzünden marketlere gidemiyoruz, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Biz, 7 konfederasyon, 150 bağımsız sendika bir araya geldik. Bu direnişimiz devam edecek.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.