Senfoniden 'Cumhuriyet Bayramı' konseri

KÜLTÜR 27.10.2021 - 12:52, Güncelleme: 27.10.2021 - 12:52
 

Senfoniden 'Cumhuriyet Bayramı' konseri

- Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), müzikseverleri 'Cumhuriyet Bayramı Konseri'nde buluşturacak.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda 29 Ekim Cuma akşamı saat 20.30'da gerçekleşecek konserde orkestrayı İstanbul Devlet Opera ve Balesi Şefi ve besteci Murat Cem Orhan yönetecek. Sanatçılar Utku Bayburt 'Bariton', Evrim Özkaynak 'Vokal', Arda Serindağ 'Klarinet', Burak Ayrancı 'Viyolonsel', Özgür Özaslan 'Anlatıcı', Cem Ergunoğlu 'Ses Tasarımcısı' olarak sahnedeki yerlerini alacak.   'Cumhuriyet Bayramı'na özel konserde, orkestra şefi ve besteci Murat Cem Orhan'ın 'Kuva-yi Milliye'nin İnsan Manzaraları' isimli eseri seslendirilecek. Nazım Hikmet'in ölümsüz eseri Kuva-yi Milliye Destanı'ndan esinle, Kurtuluş Savaşı'nın ve Kahramanlarının dramatik bir yaklaşımla sunulduğu eserde, illüstrasyon sanatçısı Kutay Can Doğan'ın her bir bölüm için çizdiği illüstrasyonları da geniş ekrandan yansıtılacak.
- Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), müzikseverleri 'Cumhuriyet Bayramı Konseri'nde buluşturacak.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda 29 Ekim Cuma akşamı saat 20.30'da gerçekleşecek konserde orkestrayı İstanbul Devlet Opera ve Balesi Şefi ve besteci Murat Cem Orhan yönetecek. Sanatçılar Utku Bayburt 'Bariton', Evrim Özkaynak 'Vokal', Arda Serindağ 'Klarinet', Burak Ayrancı 'Viyolonsel', Özgür Özaslan 'Anlatıcı', Cem Ergunoğlu 'Ses Tasarımcısı' olarak sahnedeki yerlerini alacak.

 

'Cumhuriyet Bayramı'na özel konserde, orkestra şefi ve besteci Murat Cem Orhan'ın 'Kuva-yi Milliye'nin İnsan Manzaraları' isimli eseri seslendirilecek. Nazım Hikmet'in ölümsüz eseri Kuva-yi Milliye Destanı'ndan esinle, Kurtuluş Savaşı'nın ve Kahramanlarının dramatik bir yaklaşımla sunulduğu eserde, illüstrasyon sanatçısı Kutay Can Doğan'ın her bir bölüm için çizdiği illüstrasyonları da geniş ekrandan yansıtılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.