Serik Belediyesi ekmek fırını açtı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.12.2023 - 15:09, Güncelleme: 13.12.2023 - 15:09
 

Serik Belediyesi ekmek fırını açtı

Serik Belediyesi'nin geçen aylarda inşaatına başladığı ekmek fırını tamamlanarak hizmete açıldı.

haberimizvar.net- Serik'te D-400 kara yolu üzerinde Öğretmenevi batısında yapımı tamamlanan Serik Belediyesi ekmek fırının açılışına Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Jandarma Komutanı Ayhan Aktürk, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, daire müdürleri, siyasi partiler ve STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılışında konuşan Başkan Enver Aputkan, "Serik Belediyesi olarak halkımızın sağlıklı, ucuz gıdaya ulaşması adına ekmek ve unlu mamuller fırını projesini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu projede ekmek üretim alanlarımız, satış noktamız, kafeterya, oturma alanlarımız ve vatandaşlarımızın rahat şekilde ibadetlerini yapabilecekleri mescidimiz bulunmaktadır. Bugünden itibaren ilçe merkezimizde 3 noktada büfelerimiz hizmet vermeye başlamıştır. İnşallah önümüzdeki günlerde bu sayıyı artırarak bu hizmetten daha fazla vatandaşımızın yararlanmasını sağlayacağız" dedi. Fırının 525 metrekare üretim, satış ve kafeterya alanı ile toplamda 1500 metrekare üzerinde hizmet verdiğini aktaran Başkan Aputkan, "Fırınımız şu anda günlük 20 bin ekmek kapasitesine sahip. Ama ihtiyaç halinde bu kapasite günlük 60 bin ekmek üretimine kadar artırılabilecektir. Amacımız kaliteli ve ekonomik ekmek üretimiyle vatandaşlarımızın bütçesine katkı sağlamak. Bu kapsamda üretilen 210 gram ekmek 5 liradan vatandaşımıza satışa sunulmuştur. Simit ise 4 liradan satılmaktadır. Yine diğer unlu mamullerimizin de üretimi fırınımızda yapılacaktır. Tesisimizin ilçemize, hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca bu fırınımızın inşaatında katkı koyan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte çalışan emekli olan belediye personelimize de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.  Serik Belediye ekmek fırınında 210 gram ekmeğin 5 TL, simidin 4 TL, poğaçanın 5 TL'ye satılacağı, tesiste kahvaltı da verilirken çayın fiyatının ise 3 TL olacağı belirtildi.
Serik Belediyesi'nin geçen aylarda inşaatına başladığı ekmek fırını tamamlanarak hizmete açıldı.

haberimizvar.net- Serik'te D-400 kara yolu üzerinde Öğretmenevi batısında yapımı tamamlanan Serik Belediyesi ekmek fırının açılışına Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Jandarma Komutanı Ayhan Aktürk, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, daire müdürleri, siyasi partiler ve STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılışında konuşan Başkan Enver Aputkan, " Serik Belediyesi olarak halkımızın sağlıklı, ucuz gıdaya ulaşması adına ekmek ve unlu mamuller fırını projesini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu projede ekmek üretim alanlarımız, satış noktamız, kafeterya, oturma alanlarımız ve vatandaşlarımızın rahat şekilde ibadetlerini yapabilecekleri mescidimiz bulunmaktadır. Bugünden itibaren ilçe merkezimizde 3 noktada büfelerimiz hizmet vermeye başlamıştır. İnşallah önümüzdeki günlerde bu sayıyı artırarak bu hizmetten daha fazla vatandaşımızın yararlanmasını sağlayacağız" dedi.

Fırının 525 metrekare üretim, satış ve kafeterya alanı ile toplamda 1500 metrekare üzerinde hizmet verdiğini aktaran Başkan Aputkan, "Fırınımız şu anda günlük 20 bin ekmek kapasitesine sahip. Ama ihtiyaç halinde bu kapasite günlük 60 bin ekmek üretimine kadar artırılabilecektir. Amacımız kaliteli ve ekonomik ekmek üretimiyle vatandaşlarımızın bütçesine katkı sağlamak. Bu kapsamda üretilen 210 gram ekmek 5 liradan vatandaşımıza satışa sunulmuştur. Simit ise 4 liradan satılmaktadır. Yine diğer unlu mamullerimizin de üretimi fırınımızda yapılacaktır. Tesisimizin ilçemize, hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca bu fırınımızın inşaatında katkı koyan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte çalışan emekli olan belediye personelimize de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Serik Belediye ekmek fırınında 210 gram ekmeğin 5 TL, simidin 4 TL, poğaçanın 5 TL'ye satılacağı, tesiste kahvaltı da verilirken çayın fiyatının ise 3 TL olacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.