Serik Belediyesi'nde eylül meclisi

GÜNDEM 04.09.2019 - 14:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Serik Belediyesi'nde eylül meclisi

Serik Belediyesi'nin eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

haberimizvar.net Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın yönettiği oturumda 13 gündem maddesi görüşüldü. İlçedeki semt pazarlarından alınan işgaliye ücretleri hakkında konuşan Belediye Başkanı Enver Aputkan, "Halen semt pazarlarımızda 2 metrelik yer işgal eden köylü pazarlarına 2 lira, meyve ve sebze satan esnaflara 5 metrelik yer işgaliyesi için 14 lira, 6 ve 7 metre yer işgaliyesinde olan butik ve peynirciler ise 19 lira ücret ödüyor. Belediye olarak işgaliye ücretlerinde indirim yaparak ve pazar yeri işgaliye ücretlerinde farklılığı gidermek için metre fiyatının haftalık 1 lira olarak uygulanması konusunda teklifte bulunuyoruz" dedi. KADINA ŞİDDET KONUŞULDU Toplantının sonunda meclis üyeleri söz alarak çeşitli konularda görüşlerini belirtti. DSP'li Mustafa Akın, seçimin üzerinden hayli zaman geçmesine rağmen ilçenin kanayan yarası olan trafik ve otopark konularında, ilçenin en büyük sorunlarından olan tapunun çözümü konusunda adım atılmadığını söyledi. CHP'li Mehmet Ali Karacan ise 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın cuma gününe denk geldiğini hatırlatarak, cuma hutbelerinde Atatürk'e yer verilmediğini belirterek, bu durumu eleştirdi. Kadına yönelik şiddet konusuna da değinen Mehmet Ali Karacan, "Kadına şiddeti, şahsım ve grubum adına şiddetle kınıyorum. En önemli cumhuriyet kazanımlarından, 1930 yılında dünyada kadınlara ilk kez seçme ve seçilme hakkının verildiği ülkelerden biri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, bugün kadın cinayetleriyle gündeme gelmesi utanç vericidir ve toplumsal yozlaşmanın en önemli belirtisidir. Merkezi hükümet tarafından caydırıcı kanunların çıkarılmasını diliyoruz. Bizler de yerel ölçekte üzerimize düşeni yapmaktan kaçmamalıyız. Serik'te çaresiz bir kadın varsa belediyemizin imkanları dahilinde o insana umut olmalıyız. Belediyemizde uzman kişilerden oluşan bir kadın danışma ve dayanışma birimi kurulabilir. Kadın sığınma evi kurulabilir. Bu konuda kanunların izin verdiği ölçüde girişimlerin yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu. Belediye Başkanı Enver Aputkan da tapu sorununun giderilmesi konusunda en kısa sürede komisyon kurarak gereğinin yapılacağını, okullarda yapılan asfaltlama çalışmalarının da devam edeceğini belirtti.
Serik Belediyesi'nin eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

haberimizvar.net Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın yönettiği oturumda 13 gündem maddesi görüşüldü. İlçedeki semt pazarlarından alınan işgaliye ücretleri hakkında konuşan Belediye Başkanı Enver Aputkan, "Halen semt pazarlarımızda 2 metrelik yer işgal eden köylü pazarlarına 2 lira, meyve ve sebze satan esnaflara 5 metrelik yer işgaliyesi için 14 lira, 6 ve 7 metre yer işgaliyesinde olan butik ve peynirciler ise 19 lira ücret ödüyor. Belediye olarak işgaliye ücretlerinde indirim yaparak ve pazar yeri işgaliye ücretlerinde farklılığı gidermek için metre fiyatının haftalık 1 lira olarak uygulanması konusunda teklifte bulunuyoruz" dedi.

KADINA ŞİDDET KONUŞULDU

Toplantının sonunda meclis üyeleri söz alarak çeşitli konularda görüşlerini belirtti. DSP'li Mustafa Akın, seçimin üzerinden hayli zaman geçmesine rağmen ilçenin kanayan yarası olan trafik ve otopark konularında, ilçenin en büyük sorunlarından olan tapunun çözümü konusunda adım atılmadığını söyledi. CHP'li Mehmet Ali Karacan ise 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın cuma gününe denk geldiğini hatırlatarak, cuma hutbelerinde Atatürk'e yer verilmediğini belirterek, bu durumu eleştirdi. Kadına yönelik şiddet konusuna da değinen Mehmet Ali Karacan, "Kadına şiddeti, şahsım ve grubum adına şiddetle kınıyorum. En önemli cumhuriyet kazanımlarından, 1930 yılında dünyada kadınlara ilk kez seçme ve seçilme hakkının verildiği ülkelerden biri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, bugün kadın cinayetleriyle gündeme gelmesi utanç vericidir ve toplumsal yozlaşmanın en önemli belirtisidir. Merkezi hükümet tarafından caydırıcı kanunların çıkarılmasını diliyoruz. Bizler de yerel ölçekte üzerimize düşeni yapmaktan kaçmamalıyız. Serik'te çaresiz bir kadın varsa belediyemizin imkanları dahilinde o insana umut olmalıyız. Belediyemizde uzman kişilerden oluşan bir kadın danışma ve dayanışma birimi kurulabilir. Kadın sığınma evi kurulabilir. Bu konuda kanunların izin verdiği ölçüde girişimlerin yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu. Belediye Başkanı Enver Aputkan da tapu sorununun giderilmesi konusunda en kısa sürede komisyon kurarak gereğinin yapılacağını, okullarda yapılan asfaltlama çalışmalarının da devam edeceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.