Serik Kaymakamı'ndan yeni kimlik uyarısı

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.03.2024 - 10:01, Güncelleme: 15.03.2024 - 10:01
 

Serik Kaymakamı'ndan yeni kimlik uyarısı

Serik Kaymakamı Cemal Şahin, yeni tip kimlik kartı ve sürücü belgesine geçmeyen vatandaşları uyardı.

haberimizvar.net- Kaymakam Cemal Şahin, yaptığı açıklamada yeni tip kimlik kartına geçmeyen vatandaşları kimlik kartlarını yenilemek üzere İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne davet ettiklerini söyledi. Kimlik kartını değiştirmek isteyenler vatandaşların Nüfus Müdürlüğüne gitmeden önce dikkat etmesi gereken hususları açıklayan Kaymakam Şahin, "Kimlik kartını değiştirmek isteyen vatandaşların öncelikle son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf, kimlik kartı yenileme ücreti olan 130 TL'nin banka, PTT veya vergi dairesinden herhangi birine yatırması, Alo 199'u arayıp ya da www.nvi.gov.tr adresinden randevu almaları gerekmektedir" dedi. Sürücü belgelerinin yenilenmesi konusuna da dikkati çeken Kaymakam Şahin, "Sürücü belgelerinin değiştirilmesi süresi 31 Aralık 2024 tarihinde sona ermektedir. Yıl sonunda vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için son günü beklemeden sürücü belgelerini değiştirmeleri gerekmektedir. Sürücü belgesi için de aynı kimliklerde olduğu gibi 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf, sürücü belgesi yenileme ücreti olan 15 TL'nin banka, PTT veya vergi dairesinden herhangi birine yatırılması, aile hekimi ve hastanelerden alınmış doktor raporu ile Alo 199 aranarak ya da www.nvi.gov.tr adresinden randevu alınması gerekmektedir" diye konuştu. 
Serik Kaymakamı Cemal Şahin, yeni tip kimlik kartı ve sürücü belgesine geçmeyen vatandaşları uyardı.

haberimizvar.net- Kaymakam Cemal Şahin, yaptığı açıklamada yeni tip kimlik kartına geçmeyen vatandaşları kimlik kartlarını yenilemek üzere İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne davet ettiklerini söyledi. Kimlik kartını değiştirmek isteyenler vatandaşların Nüfus Müdürlüğüne gitmeden önce dikkat etmesi gereken hususları açıklayan Kaymakam Şahin, "Kimlik kartını değiştirmek isteyen vatandaşların öncelikle son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf, kimlik kartı yenileme ücreti olan 130 TL'nin banka, PTT veya vergi dairesinden herhangi birine yatırması, Alo 199'u arayıp ya da www.nvi.gov.tr adresinden randevu almaları gerekmektedir" dedi.

Sürücü belgelerinin yenilenmesi konusuna da dikkati çeken Kaymakam Şahin, "Sürücü belgelerinin değiştirilmesi süresi 31 Aralık 2024 tarihinde sona ermektedir. Yıl sonunda vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için son günü beklemeden sürücü belgelerini değiştirmeleri gerekmektedir. Sürücü belgesi için de aynı kimliklerde olduğu gibi 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf, sürücü belgesi yenileme ücreti olan 15 TL'nin banka, PTT veya vergi dairesinden herhangi birine yatırılması, aile hekimi ve hastanelerden alınmış doktor raporu ile Alo 199 aranarak ya da www.nvi.gov.tr adresinden randevu alınması gerekmektedir" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.