Serik sahilleri halkındır

GÜNDEM 04.05.2020 - 16:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Serik sahilleri halkındır

Turizm Bakanlığı’nın Kadriye ve Belek halk plajlarını imara açmasına tepki gösteren TİP Antalya İl Örgütü, “Sahiller halkındır. Patronların servetlerine servet katması için yapılan bu düzenlemelere geçit vermeyeceğiz” dedi.

haberimizvar.net-Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü, Serik’teki Belek ve Kadriye halk plajlarının Turizm Bakanlığı tarafından turizm tesis alanına dönüştürülmesine tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan TİP İl Örgütü, “Sahiller doğanın bir parçasıdır, halkındır. Patronların servetlerine servet katması için yapılan bu düzenlemelere geçit vermeyecek, doğamızı betonlaştıranlara, katledenlere karşı sahillerimizi ve doğamızı birlikte savunacağız” dedi.   RANT VE TALAN HIZ KAZANDI   Ocak ayında Turizm Bakanlığı’nın Belek ve Kadriye sahillerinde yaptığı çevre düzeni planıyla daha önce halka açık olarak kullanılabilen günübirlik tesis alanı ve spor alanı niteliğindeki kıyı arazisinin bir kısmının turizm tesis alanına dönüştürüldüğü belirtilen açıklamada, “Pandemi sırasında evde kal çağrıları devam ederken, bu sırada rant ve talanın da daha önce Salda Gölü’nde olduğu gibi şimdi de Belek ve Kadriye sahilleriyle hız kazandığını görmekteyiz. Söz konusu rant ve talan planı, bakanlık tarafından kamuoyuna halk plajlarının yeniden düzenlenmesi olarak sunulmuştur. Bu zamana kadar bakanlığın göz yummasıyla çevredeki otellerin sahil üzerinde yarattığı betonlaşmayla ‘sözde’ halka ait olan sahil zaten yetersiz kalırken, bu yeni düzenlemeyle 20 kilometrelik sahil alanından halka yalnızca 500 metrelik bir alan bırakılmıştır” denildi.   ‘DOĞAYI BİRLİKTE SAVUNACAĞIZ’   Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Plana dahil olan her iki alan aynı zamanda doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bu alanlar eşsiz çam fıstığı ormanlarını, nesli tükenmekte olan Caretta Caretta’ların yuvalama alanlarını ve farklı kuş türlerini içinde barındırmaktadır. Betonlaşmaya açılan bu alan ormanlara ve canlıların yaşam alanlarına dönüşü olmayan zararlar verecektir. Sahiller doğanın bir parçasıdır, halkındır. Patronların servetlerine servet katması için yapılan bu düzenlemelere geçit vermeyecek, doğamızı betonlaştıranlara, katledenlere karşı sahillerimizi ve doğamızı birlikte savunacağız”.  
Turizm Bakanlığı’nın Kadriye ve Belek halk plajlarını imara açmasına tepki gösteren TİP Antalya İl Örgütü, “Sahiller halkındır. Patronların servetlerine servet katması için yapılan bu düzenlemelere geçit vermeyeceğiz” dedi.

haberimizvar.net-Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü, Serik’teki Belek ve Kadriye halk plajlarının Turizm Bakanlığı tarafından turizm tesis alanına dönüştürülmesine tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan TİP İl Örgütü, “Sahiller doğanın bir parçasıdır, halkındır. Patronların servetlerine servet katması için yapılan bu düzenlemelere geçit vermeyecek, doğamızı betonlaştıranlara, katledenlere karşı sahillerimizi ve doğamızı birlikte savunacağız” dedi.

 

RANT VE TALAN HIZ KAZANDI

 

Ocak ayında Turizm Bakanlığı’nın Belek ve Kadriye sahillerinde yaptığı çevre düzeni planıyla daha önce halka açık olarak kullanılabilen günübirlik tesis alanı ve spor alanı niteliğindeki kıyı arazisinin bir kısmının turizm tesis alanına dönüştürüldüğü belirtilen açıklamada, “Pandemi sırasında evde kal çağrıları devam ederken, bu sırada rant ve talanın da daha önce Salda Gölü’nde olduğu gibi şimdi de Belek ve Kadriye sahilleriyle hız kazandığını görmekteyiz. Söz konusu rant ve talan planı, bakanlık tarafından kamuoyuna halk plajlarının yeniden düzenlenmesi olarak sunulmuştur. Bu zamana kadar bakanlığın göz yummasıyla çevredeki otellerin sahil üzerinde yarattığı betonlaşmayla ‘sözde’ halka ait olan sahil zaten yetersiz kalırken, bu yeni düzenlemeyle 20 kilometrelik sahil alanından halka yalnızca 500 metrelik bir alan bırakılmıştır” denildi.

 

‘DOĞAYI BİRLİKTE SAVUNACAĞIZ’

 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Plana dahil olan her iki alan aynı zamanda doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bu alanlar eşsiz çam fıstığı ormanlarını, nesli tükenmekte olan Caretta Caretta’ların yuvalama alanlarını ve farklı kuş türlerini içinde barındırmaktadır. Betonlaşmaya açılan bu alan ormanlara ve canlıların yaşam alanlarına dönüşü olmayan zararlar verecektir. Sahiller doğanın bir parçasıdır, halkındır. Patronların servetlerine servet katması için yapılan bu düzenlemelere geçit vermeyecek, doğamızı betonlaştıranlara, katledenlere karşı sahillerimizi ve doğamızı birlikte savunacağız”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.