Seriklilerin tepkisine rağmen bakanlık kararlı

GÜNDEM 05.05.2020 - 18:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Seriklilerin tepkisine rağmen bakanlık kararlı

Serik halkının Kadriye ve Belek halk plaj alanlarını küçültülerek otellere tahsis edilmesine karşın eylemler gerçekleştirirken Kültür ve Turizm Bakanlığı, kararından vazgeçmiyor. Sahillerin yeni tasarlanacak halini ajanslara bildiren bakanlık, bir de çalışmaların bu yaz sezonuna kadar tamamlanıp, Belek ve Kadriye halk plajlarının açılacağını duyurdu.

haberimizvar.net- Antalya’nın Serik ilçesinde Kadriye e Belek Halk plaj alanlarının küçülterek otellere tahsis eden Kültür ve Turizm Bakanlığı ilçe halkının tepkilerine sessiz kalırken, çalışmalarına hız verdiğini ve plajların yeni görünümünü basına servis etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklamasına göre;  planlamalarını tamamladığı Belek Halk Plajı ile Kadriye Halk Plajı ve Mesire Alanı, yeni sezonda ücretsiz hizmet vermeye başlayacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, doğal dengenin titizlikle korunacağı her iki plajda kamusal hizmet anlayışının esas olacağı kaydedildi. AÇIKLAMA YAPILDI Açıklamada şöyle denildi: "Türk turizminin önemli merkezlerinden Belek ve Kadriye'deki iki alanı da halkla ücretsiz buluşturmayı hedefleyen projeler ile zengin olanaklar sunan sosyal alanlar oluşturulacak. Bakanlığın, projeleri durdurma isteklerini aşarak Ramazan Bayramı'nın ardından açılışını yapmayı planladığı yeni tesislerde, plaj alanından restoranlara, otoparktan yöresel ürün pazarına kadar pek çok hizmet sunulacak." CARETTALARA KORUMA Belek Halk Plajı, proje tamamlandığında 1000 kişilik ücretsiz plaj alanı, 450 araç kapasiteli otoparkı, kafe ve restoranları, çok amaçlı spor sahaları, yöresel ürünler halk pazarı ile hizmete girecek. Kadriye Halk Plajı ve Mesire Alanı ise 3 bin kişilik ücretsiz halk plajı, piknik için elverişli 16 bin metrekarelik mesire alanı, 570 araç kapasiteli otoparkı, kültür ve sanat aktiviteleri, kafe, restoran, pastane, spor ve etkinlik alanları, yöresel ürünler halk pazarı gibi olanakları ile hizmet verecek. Plajlar engelli vatandaşların kullanımına da uygun olacak. Ayrıca bakanlık, her iki plajda da nesli tükenmek üzere olan ve koruma altına alınan Caretta Caretta kaplumbağaları için koruma ve tedavi merkezlerine yer verecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu açıklamaları üzerine sosyal medyada tepkiler arttı.    
Serik halkının Kadriye ve Belek halk plaj alanlarını küçültülerek otellere tahsis edilmesine karşın eylemler gerçekleştirirken Kültür ve Turizm Bakanlığı, kararından vazgeçmiyor. Sahillerin yeni tasarlanacak halini ajanslara bildiren bakanlık, bir de çalışmaların bu yaz sezonuna kadar tamamlanıp, Belek ve Kadriye halk plajlarının açılacağını duyurdu.

haberimizvar.net- Antalya’nın Serik ilçesinde Kadriye e Belek Halk plaj alanlarının küçülterek otellere tahsis eden Kültür ve Turizm Bakanlığı ilçe halkının tepkilerine sessiz kalırken, çalışmalarına hız verdiğini ve plajların yeni görünümünü basına servis etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklamasına göre;  planlamalarını tamamladığı Belek Halk Plajı ile Kadriye Halk Plajı ve Mesire Alanı, yeni sezonda ücretsiz hizmet vermeye başlayacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, doğal dengenin titizlikle korunacağı her iki plajda kamusal hizmet anlayışının esas olacağı kaydedildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Açıklamada şöyle denildi: "Türk turizminin önemli merkezlerinden Belek ve Kadriye'deki iki alanı da halkla ücretsiz buluşturmayı hedefleyen projeler ile zengin olanaklar sunan sosyal alanlar oluşturulacak. Bakanlığın, projeleri durdurma isteklerini aşarak Ramazan Bayramı'nın ardından açılışını yapmayı planladığı yeni tesislerde, plaj alanından restoranlara, otoparktan yöresel ürün pazarına kadar pek çok hizmet sunulacak."

CARETTALARA KORUMA

Belek Halk Plajı, proje tamamlandığında 1000 kişilik ücretsiz plaj alanı, 450 araç kapasiteli otoparkı, kafe ve restoranları, çok amaçlı spor sahaları, yöresel ürünler halk pazarı ile hizmete girecek. Kadriye Halk Plajı ve Mesire Alanı ise 3 bin kişilik ücretsiz halk plajı, piknik için elverişli 16 bin metrekarelik mesire alanı, 570 araç kapasiteli otoparkı, kültür ve sanat aktiviteleri, kafe, restoran, pastane, spor ve etkinlik alanları, yöresel ürünler halk pazarı gibi olanakları ile hizmet verecek. Plajlar engelli vatandaşların kullanımına da uygun olacak. Ayrıca bakanlık, her iki plajda da nesli tükenmek üzere olan ve koruma altına alınan Caretta Caretta kaplumbağaları için koruma ve tedavi merkezlerine yer verecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu açıklamaları üzerine sosyal medyada tepkiler arttı.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.