Serik'te şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.03.2024 - 10:39, Güncelleme: 19.03.2024 - 10:39
 

Serik'te şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Antalya'nın Serik ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

haberimizvar.net- Serik Kaymakamlığı'nca Belek turizm merkezinde bulunan bir otelde gerçekleştirilen programa Kaymakam Cemal Şahin ve eşi, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ayhan Aktürk, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, Sosyal Hizmetler Müdürü Meral Yılmaz ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Kaymakam Cemal Şahin, "Bizleri kırmayarak bu davetimize icabet ettiğiniz için, sizlerle buluştuğumuz için mutluyuz. Ramazanın bugün sekizinci gününü idrak ediyoruz. Aynı zamanda 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve şehitleri anma günümüz. Bugün biz ilçe olarak şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve gazi ailelerimizin evlerini ziyaret ettik. Şehit aileleri milletimizin ve devletimizin emaneti. Sizler baş tacısınız. Şehitlerimize ve hayata olmayan gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara da sağlık ve sıhhatli bir hayat diliyorum. Ramazan ayı içerisinde olduğumuz için ramazana kavuştuğumuz için şükrediyoruz. Ramazan bir dua ayıdır. Dua ediyoruz çünkü bir daha ramazana kavuşmayı arz ediyoruz. Ramazanda insanlar yardımlaşmayı, fakir fukarayı gözetmeyi bilir. Paylaşmayı bilir. Yardım yapar, sadaka verir, zekat verir. İnsan bütün güzellikleri bu ayda yaşar. Biz de bu ayın ruhuna uygun şekilde yaşamayı arzu ediyoruz. Sizler baş tacısınız. Devletimiz sosyal devlet olma vasfıyla şehit yakınlarımızın, gazilerimizin, engellilerimizin, yaşlılarımızın her zaman için yanında oluyor, yanında olmaya devam edecek. Bizlerden bir arzunuz olduğunuzda her zaman yanınızdayız" dedi. AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, "Bugün burada bulunmaktan son derece mutluyum. Sayın Cumhurbaşkanımız tüm ilçelere bu talimatı verdi. Yani bu yıl değil her yıl şehitlerimize, gazilerimize, yetimlerimize sahip çıkılması için bir gelenek başlattı. Hem İçişleri Bakanlığımız, hem Aile Bakanlığımız bu konuda görevli. Uzun yıllar doğuda görev yaptık. Çok şehit uğurladım. En zoru şehit uğurlamaktır. Çok şehit karşıladık. Çok zor bir şey ama şehitlik de cenabı Allah'ın en yüce mertebesidir. Vatan için şehit olmak çok anlamlı. Allah'a şükürler olsun ki vatanımız hür, özgür, güçlü bir ülke. Kendi savunma sanayimiz var. Ülkemizin içinde terörü bitirdik. Turizmde ve tarımda zirveyiz. Huzurumuz var. Allah huzurumuzu bozmasın. Allah Filistinlilere, Gazzelilere huzuru nasip etsin. Onlar için dua edelim. Allah ülkemizi o duruma düşürmesin. Onun için de güçlü olmalıyız. Bir olmalıyız. Beraber olmalıyız. Önemli olan bizim ülkemizin birliği. Şehitlerimize sahip çıkmamız, analarına ve şehit ailelerine sahip çıkmamız, gazilerimize sahip çıkmamız lazım" diye konuştu. Programda İlçe Müftüsü İbrahim Köksal tarafından dua okundu. 
Antalya'nın Serik ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

haberimizvar.net-  Serik Kaymakamlığı'nca Belek turizm merkezinde bulunan bir otelde gerçekleştirilen programa Kaymakam Cemal Şahin ve eşi, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ayhan Aktürk, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, Sosyal Hizmetler Müdürü Meral Yılmaz ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kaymakam Cemal Şahin, "Bizleri kırmayarak bu davetimize icabet ettiğiniz için, sizlerle buluştuğumuz için mutluyuz. Ramazanın bugün sekizinci gününü idrak ediyoruz. Aynı zamanda 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve şehitleri anma günümüz. Bugün biz ilçe olarak şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve gazi ailelerimizin evlerini ziyaret ettik.

Şehit aileleri milletimizin ve devletimizin emaneti. Sizler baş tacısınız. Şehitlerimize ve hayata olmayan gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara da sağlık ve sıhhatli bir hayat diliyorum. Ramazan ayı içerisinde olduğumuz için ramazana kavuştuğumuz için şükrediyoruz. Ramazan bir dua ayıdır. Dua ediyoruz çünkü bir daha ramazana kavuşmayı arz ediyoruz. Ramazanda insanlar yardımlaşmayı, fakir fukarayı gözetmeyi bilir. Paylaşmayı bilir. Yardım yapar, sadaka verir, zekat verir. İnsan bütün güzellikleri bu ayda yaşar. Biz de bu ayın ruhuna uygun şekilde yaşamayı arzu ediyoruz. Sizler baş tacısınız. Devletimiz sosyal devlet olma vasfıyla şehit yakınlarımızın, gazilerimizin, engellilerimizin, yaşlılarımızın her zaman için yanında oluyor, yanında olmaya devam edecek. Bizlerden bir arzunuz olduğunuzda her zaman yanınızdayız" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, "Bugün burada bulunmaktan son derece mutluyum. Sayın Cumhurbaşkanımız tüm ilçelere bu talimatı verdi. Yani bu yıl değil her yıl şehitlerimize, gazilerimize, yetimlerimize sahip çıkılması için bir gelenek başlattı. Hem İçişleri Bakanlığımız, hem Aile Bakanlığımız bu konuda görevli. Uzun yıllar doğuda görev yaptık. Çok şehit uğurladım. En zoru şehit uğurlamaktır. Çok şehit karşıladık. Çok zor bir şey ama şehitlik de cenabı Allah'ın en yüce mertebesidir. Vatan için şehit olmak çok anlamlı. Allah'a şükürler olsun ki vatanımız hür, özgür, güçlü bir ülke. Kendi savunma sanayimiz var. Ülkemizin içinde terörü bitirdik. Turizmde ve tarımda zirveyiz. Huzurumuz var. Allah huzurumuzu bozmasın. Allah Filistinlilere, Gazzelilere huzuru nasip etsin. Onlar için dua edelim. Allah ülkemizi o duruma düşürmesin. Onun için de güçlü olmalıyız. Bir olmalıyız. Beraber olmalıyız. Önemli olan bizim ülkemizin birliği. Şehitlerimize sahip çıkmamız, analarına ve şehit ailelerine sahip çıkmamız, gazilerimize sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

Programda İlçe Müftüsü İbrahim Köksal tarafından dua okundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.