SES : Emek mücadelemiz devam edecek

SAĞLIK 29.12.2023 - 12:59, Güncelleme: 29.12.2023 - 12:59
 

SES : Emek mücadelemiz devam edecek

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin 2023 yılını değerlendirdi. Şükran İçöz “ geride bıraktığımız yıl maalesef sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için tam bir hayal kırıklığı olmuştur. maalesef sağlığa sadece sosyal medyadan bakan bir sağlık bakanı ve sağlık sistemi elinde bir yılımız heba olmuştur” dedi.

haberimizvar.net- Sağlıkta yaşanan olumsuzluklara karşı tüm gücümüzle mücadele ettik diyen  Şükran İçöz gelen yeni yılda şiddetten arındırılmış, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sefalet ücretlerine mahkum edilmediği, güvencesizliğin ortadan kalktığı, liyakatsizliğin ve kayırmacılığın olmadığı, iş kolumuzdaki tüm hizmetlerin ücretsiz ve nitelikli olduğu bir sağlık sistemi istediklerini ifade etti. Şükran İçöz’ün açıklamasının tamamı şu şekilde “geride bıraktığımız yıl maalesef sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için yine hayal kırıklığı olmuştur. Maalesef sağlığa sadece sosyal medyadan bakan bir bakanın ve sağlık sisteminin elinde bir yılımız daha heba olmuştur. Bitmek bilmeyen önlenmeyen sağlıkta şiddet vakaları hız kesmeden devam etmiştir, geliştirilmesi, güçlendirilmesi gereken 1. basamak yok edilmiş, Aile hekimliği adı altında binlerce hekime esnaf olması dayatılmış, en temel insan hakkı olan sağlık hakkı artık bir pazar nesnesi haline getirilmiştir. Üniversite hastaneleri asli işlevi olan eğitimden ve araştırmadan uzaklaştırılarak 2. Basamak sağlık hizmetlerinde olduğu gibi sadece muayene ve tedavi eden kurumlar haline getirilmiştir. Aynı okuldan mezunlar, aynı servis veya birimde aynı işi yapmasına rağmen farklı istihdam biçimleri ile işe alınmış, farklı mali ve özlük haklara tabii tutulmuştur. Personel ihtiyacı acısından OECD ortalamasının çok çok gerisinde alımlar yapılarak az kişiye çok iş gördürülerek modern kölelik koşullarında angarya çalıştırma esas çalışma biçimi haline getirilmektedir. Döner sermaye uygulaması ile sağlık kurumları işletme haline getirilirken, çalışanlara performansa dayalı döner sermaye, teşvik, ek ödeme, taban ödeme gibi ücret rejimi uygulaması ile emekliliğe yansıyan temel ücretler sürekli düşük tutulmuştur. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine mezarda emeklilik dayatılmaktadır. Sosyal Hizmetler adım adım tasfiye edilmeye, Sosyal hizmet sadaka anlayışı içinde “Sosyal yardıma” dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bakıma muhtaç yaşlı, çocuk ve kadınlar her türden istismara karşı devletin korumasından alınıp vakıf ve cemaatlerin kucağına atılmıştır. Geride bıraktığımız 2023 yılında yukarıda ifade ettiğimiz iş kolumuzdaki olumsuzluklara karşı tüm gücümüzle mücadele ettik. Şube ve temsilcilikler ve en ücra köşedeki üyelerimize kadar büyük bir özveri ile çalıştık ve gelecek yeni yılda da mücadele etmeye devam edeceğiz. Gelen yeni yılda şiddetten arındırılmış, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sefalet ücretlerine mahkum edilmediği, güvencesizliğin ortadan kalktığı, liyakatsizliğin ve kayırmacılığın olmadığı, iş kolumuzdaki tüm hizmetlerin ücretsiz ve nitelikli olduğu bir sağlık sistemi istiyoruz. Umudu her koşulda yürüttüğü fiili mücadele ile büyüten ve paylaşan SES olarak tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yeni yılını kutluyoruz. SES var, umut var! SES’siz Kalmayalım, SES’te Örgütlenelim.”  
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin 2023 yılını değerlendirdi. Şükran İçöz “ geride bıraktığımız yıl maalesef sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için tam bir hayal kırıklığı olmuştur. maalesef sağlığa sadece sosyal medyadan bakan bir sağlık bakanı ve sağlık sistemi elinde bir yılımız heba olmuştur” dedi.

haberimizvar.net- Sağlıkta yaşanan olumsuzluklara karşı tüm gücümüzle mücadele ettik diyen  Şükran İçöz gelen yeni yılda şiddetten arındırılmış, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sefalet ücretlerine mahkum edilmediği, güvencesizliğin ortadan kalktığı, liyakatsizliğin ve kayırmacılığın olmadığı, iş kolumuzdaki tüm hizmetlerin ücretsiz ve nitelikli olduğu bir sağlık sistemi istediklerini ifade etti.
Şükran İçöz’ün açıklamasının tamamı şu şekilde “geride bıraktığımız yıl maalesef sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için yine hayal kırıklığı olmuştur. Maalesef sağlığa sadece sosyal medyadan bakan bir bakanın ve sağlık sisteminin elinde bir yılımız daha heba olmuştur. Bitmek bilmeyen önlenmeyen sağlıkta şiddet vakaları hız kesmeden devam etmiştir, geliştirilmesi, güçlendirilmesi gereken 1. basamak yok edilmiş, Aile hekimliği adı altında binlerce hekime esnaf olması dayatılmış, en temel insan hakkı olan sağlık hakkı artık bir pazar nesnesi haline getirilmiştir. Üniversite hastaneleri asli işlevi olan eğitimden ve araştırmadan uzaklaştırılarak 2. Basamak sağlık hizmetlerinde olduğu gibi sadece muayene ve tedavi eden kurumlar haline getirilmiştir.
Aynı okuldan mezunlar, aynı servis veya birimde aynı işi yapmasına rağmen farklı istihdam biçimleri ile işe alınmış, farklı mali ve özlük haklara tabii tutulmuştur. Personel ihtiyacı acısından OECD ortalamasının çok çok gerisinde alımlar yapılarak az kişiye çok iş gördürülerek modern kölelik koşullarında angarya çalıştırma esas çalışma biçimi haline getirilmektedir.
Döner sermaye uygulaması ile sağlık kurumları işletme haline getirilirken, çalışanlara performansa dayalı döner sermaye, teşvik, ek ödeme, taban ödeme gibi ücret rejimi uygulaması ile emekliliğe yansıyan temel ücretler sürekli düşük tutulmuştur. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine mezarda emeklilik dayatılmaktadır.
Sosyal Hizmetler adım adım tasfiye edilmeye, Sosyal hizmet sadaka anlayışı içinde “Sosyal yardıma” dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bakıma muhtaç yaşlı, çocuk ve kadınlar her türden istismara karşı devletin korumasından alınıp vakıf ve cemaatlerin kucağına atılmıştır.
Geride bıraktığımız 2023 yılında yukarıda ifade ettiğimiz iş kolumuzdaki olumsuzluklara karşı tüm gücümüzle mücadele ettik. Şube ve temsilcilikler ve en ücra köşedeki üyelerimize kadar büyük bir özveri ile çalıştık ve gelecek yeni yılda da mücadele etmeye devam edeceğiz.
Gelen yeni yılda şiddetten arındırılmış, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sefalet ücretlerine mahkum edilmediği, güvencesizliğin ortadan kalktığı, liyakatsizliğin ve kayırmacılığın olmadığı, iş kolumuzdaki tüm hizmetlerin ücretsiz ve nitelikli olduğu bir sağlık sistemi istiyoruz.
Umudu her koşulda yürüttüğü fiili mücadele ile büyüten ve paylaşan SES olarak tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yeni yılını kutluyoruz.
SES var, umut var!
SES’siz Kalmayalım, SES’te Örgütlenelim.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.