'Sevgi İzi' Antalya'da otizmi çocuklara uygulandı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.03.2024 - 15:00, Güncelleme: 11.03.2024 - 15:00
 

'Sevgi İzi' Antalya'da otizmi çocuklara uygulandı

Özel bireyler ve Alzheimer hastaları kaybolduğunda bulunmaları için bileklerine kimlik bilgilerinin yer aldığı numaraların dövme olarak yapıldığı ‘Sevgi İzi’, Antalya’da otizmli çocuklara uygulandı.

haberimizvar.net- Kendi ifade etmekte güçlük çeken otizmli özel bireyler ile Alzheimer hastalarının kaybolmaları halinde daha kolay bulunmaları için bileklerine dövme ile rakamların yazıldığı ‘Sevgi İzi’ projesi, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği ve Antalya Yardımlaşma Platformu tarafından yeniden hayata geçirildi. 4’üncü kez yapılan etkinlikte dövme sanatçıları Caner Çağlar ve Serkan Çağlar tarafından 100'e yakın özel bireye yapılan numara dövmeler sayesinde aileler kaybolan yakınlarına daha kolay ulaşabiliyor. Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli, otizmli, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan kişilerin kaybolma risklerinin fazla olduğunu, yakınlarının da hep korku yaşadığını söyledi. Çileli, "Mesele, bu tür rahatsızlığı bulunan yakınımızın kendini ifade edemeyecek olması. Sistem çok basit. Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim adres ve telefonlarıyla siteye başvurup formu dolduruyor. Site, kendilerine bir numara veriyor. Bu numara, kaybolmasından endişe edilen kişinin el bileğinin üzerine işleniyor ve o kişi kaybolduğunda kolundaki 'Sevgi İzi' onun güvencesi oluyor" dedi. Muratpaşa Gençlik Merkezi ile birlikte projenin yapıldığını ifade eden Antalya Yardımlaşma Platformu Temsilcisi Halit Mert, “Dernek ve platform olarak Antalya’da ilk kez 2018 yılında uygulamaya başladık. Talep artarak devam ediyor ve bugün 4’üncü kez yapıyoruz. 6 sene önceki ilk uygulamamızda sistem 4 numara verirken bugün 5 haneli numara veriyor. Bu, projenin ne kadar verimli olduğunu ve uygulamaya talebin arttığını gösteriyor" diye konuştu.
Özel bireyler ve Alzheimer hastaları kaybolduğunda bulunmaları için bileklerine kimlik bilgilerinin yer aldığı numaraların dövme olarak yapıldığı ‘Sevgi İzi’, Antalya’da otizmli çocuklara uygulandı.

haberimizvar.net- Kendi ifade etmekte güçlük çeken otizmli özel bireyler ile Alzheimer hastalarının kaybolmaları halinde daha kolay bulunmaları için bileklerine dövme ile rakamların yazıldığı ‘Sevgi İzi’ projesi, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği ve Antalya Yardımlaşma Platformu tarafından yeniden hayata geçirildi. 4’üncü kez yapılan etkinlikte dövme sanatçıları Caner Çağlar ve Serkan Çağlar tarafından 100'e yakın özel bireye yapılan numara dövmeler sayesinde aileler kaybolan yakınlarına daha kolay ulaşabiliyor.

Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli, otizmli, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan kişilerin kaybolma risklerinin fazla olduğunu, yakınlarının da hep korku yaşadığını söyledi. Çileli, "Mesele, bu tür rahatsızlığı bulunan yakınımızın kendini ifade edemeyecek olması. Sistem çok basit. Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim adres ve telefonlarıyla siteye başvurup formu dolduruyor. Site, kendilerine bir numara veriyor. Bu numara, kaybolmasından endişe edilen kişinin el bileğinin üzerine işleniyor ve o kişi kaybolduğunda kolundaki 'Sevgi İzi' onun güvencesi oluyor" dedi.

Muratpaşa Gençlik Merkezi ile birlikte projenin yapıldığını ifade eden Antalya Yardımlaşma Platformu Temsilcisi Halit Mert, “Dernek ve platform olarak Antalya’da ilk kez 2018 yılında uygulamaya başladık. Talep artarak devam ediyor ve bugün 4’üncü kez yapıyoruz. 6 sene önceki ilk uygulamamızda sistem 4 numara verirken bugün 5 haneli numara veriyor. Bu, projenin ne kadar verimli olduğunu ve uygulamaya talebin arttığını gösteriyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.