Sevimli dostların bakım maliyeti arttı

EKONOMİ (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.10.2023 - 11:47, Güncelleme: 24.10.2023 - 11:47
 

Sevimli dostların bakım maliyeti arttı

Antalya'da kedi ve köpek sahipleri, artan veteriner maliyetleri kapsamında çözümü sağlık sigortasında arıyor. Antalya Sigorta Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Azmi Karakoyunlu, "Antalya'da 2 bin civarı talep var. Sigorta şirketleri düşük ödeme yöntemleri ile vatandaşa yardımcı oluyor" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'da sigortacılık şirketlerine evcil kedi ve köpeklerini sigorta yaptırmak isteyenlerin başvurularında artış yaşanıyor. Tüketicilerin kendilerine yaptırdığı sigortalardan aynı evi paylaştıkları kedi ve köpeklerine de yaptırmak istemesinin altında yatan sebep ise çoğunlukla artan veteriner maliyetleri. Olası kaza, kayıp ya da hastalık durumlarında devreye giren özel sigorta, kedi ya da köpek sahiplenen kişilere büyük kolaylık sağlıyor.  Antalya Sigorta Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Azmi Karakoyunlu, kentte hemen her gün sigorta acentelerini arayanların, kedi ve köpekler için yaptırılan sigorta poliçesini sorduğunu söyledi. Poliçelerin yeni başladığını ancak yoğun ilgi gördüğünü belirten Karakoyunlu, "Antalya'da 2 bin civarı talep var. Limit ve teminatları belli. Sigorta şirketleri düşük ödeme yöntemleri ile vatandaşa yardımcı oluyor. Yıllık 1200 lira ödenmesi halinde 7 bin liraya kadar ilaç, tedavi, bakım, 5 bin lira da 3'üncü şahıslara verilecek zararı karşılıyor sigorta" dedi. YALNIZCA KEDİ VE KÖPEK İÇİN Sigortacı Ahmet Borcak da artan veteriner maliyetlerini kedi ve köpek sahiplerinin bu şekilde karşıladığını söyledi. Borcak, "Kedi ve köpekler için ayda 35 poliçe düzenliyorum" dedi. Evcil hayvanlar içerisinde bulunan kuş ve akvaryum canlıları ya da beslemesi yasak olan sürüngenler sigorta kapsamına alınamıyor. Kedi ve köpekler için de tüm aşılarının yapılmış olması, kimliklerinin olması şartı aranıyor.
Antalya'da kedi ve köpek sahipleri, artan veteriner maliyetleri kapsamında çözümü sağlık sigortasında arıyor. Antalya Sigorta Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Azmi Karakoyunlu, "Antalya'da 2 bin civarı talep var. Sigorta şirketleri düşük ödeme yöntemleri ile vatandaşa yardımcı oluyor" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'da sigortacılık şirketlerine evcil kedi ve köpeklerini sigorta yaptırmak isteyenlerin başvurularında artış yaşanıyor. Tüketicilerin kendilerine yaptırdığı sigortalardan aynı evi paylaştıkları kedi ve köpeklerine de yaptırmak istemesinin altında yatan sebep ise çoğunlukla artan veteriner maliyetleri. Olası kaza, kayıp ya da hastalık durumlarında devreye giren özel sigorta, kedi ya da köpek sahiplenen kişilere büyük kolaylık sağlıyor. 

Antalya Sigorta Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Azmi Karakoyunlu, kentte hemen her gün sigorta acentelerini arayanların, kedi ve köpekler için yaptırılan sigorta poliçesini sorduğunu söyledi. Poliçelerin yeni başladığını ancak yoğun ilgi gördüğünü belirten Karakoyunlu, "Antalya'da 2 bin civarı talep var. Limit ve teminatları belli. Sigorta şirketleri düşük ödeme yöntemleri ile vatandaşa yardımcı oluyor. Yıllık 1200 lira ödenmesi halinde 7 bin liraya kadar ilaç, tedavi, bakım, 5 bin lira da 3'üncü şahıslara verilecek zararı karşılıyor sigorta" dedi.

YALNIZCA KEDİ VE KÖPEK İÇİN

Sigortacı Ahmet Borcak da artan veteriner maliyetlerini kedi ve köpek sahiplerinin bu şekilde karşıladığını söyledi. Borcak, " Kedi ve köpekler için ayda 35 poliçe düzenliyorum" dedi. Evcil hayvanlar içerisinde bulunan kuş ve akvaryum canlıları ya da beslemesi yasak olan sürüngenler sigorta kapsamına alınamıyor. Kedi ve köpekler için de tüm aşılarının yapılmış olması, kimliklerinin olması şartı aranıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.