SGK o isyana duyarsız kalmadı

GÜNDEM 24.10.2023 - 16:49, Güncelleme: 24.10.2023 - 16:49
 

SGK o isyana duyarsız kalmadı

Antalya Ulaşım Dernek Başkan Yardımcısı Elçin Güner'in, sosyal medya hesabından 'Toplu ulaşım şoförlerin hakkı yeniyor. Maaşlar 24 bin TL. sigorta asgari ücret SGK denetlesin' yaptığı çağrı yanıtsız kalmadı, Sosyal Güvenlik Kurumu)SGK)yetkililerinin Antalya'da bulunan 5 toplu ulaşım aracı depolama alanına baskın yaparak, şoförlerin maaş bordrolarını istediği ileri sürülüyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın kent içi toplu ulaşım hizmetinde sorunlar bitmiyor, her geçen gün katlanıyor. Özel halk otobüslerinin zarar ettikleri gerekçesiyle araçlarının bir bölümünü çalıştırmaması nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntı çekerken, toplu ulaşım araçlarında  çalışan şoförlerin de maaş ve özlük hakları konusunda sorunlar yaşadıkları belirtiliyor. Antalya Ulaşım Dernek Başkan Yardımcısı Elçin Güner, bir süre önce yaptığı sosyal medya paylaşımında toplu ulaşım şoförlerinin haklarının yendiğini, maaşlarının 24 bin TL: olmasına karşılık sigortalarının asgari ücret üzerinden yapıldığını iddia ederek, "SGK denetlesin" çağrısında bulunmuştu. Güner, paylaşımında, " Yasin Arslan, basına verdiği demeçle 24 bin lira maaşla şoför bulamadıklarını ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumu ise -24 bin lira maaş veriyorsun ama sigortayı neden maaş ücretinin altında gösteriyorsun demiyor. Şoförün emeğinden çalıyorlar. İleride emekli olduklarında maaşlarının az olmasına sebep oluyorlar. Kimse de buna dur demiyor" iddiasında bulunmuştu. Güner'in bu çağrısına Sosyal Güvenlik Kurumu'nun(SGK)duyarsız kalmayıp, harekete geçtiği ve Antalya'da bulunan 5 depolama alanına baskın yaparak şoförlerin maaş bordrolarını isteyip, inceleme başlattığı ileri sürülüyor. Toplu ulaşım şoförlerinin maaşlarına yönelik incelemenin sonuçları merakla beklenirken, Toplu Ulaşım Dernek Başkan Yardımcısı Elçin Güner, SGK'dan sonra şimdi de İŞKUR ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın harekete geçmesini beklediklerini açıkladı. Güner, sosyal medyadan " Kanunen 8 saat çalışma gereken toplu ulaşım şoförleri 18 saat çalıştırılıyor ve mesai ücreti de almıyorlar. Umarız SGK'dan sonra İŞKUR ve bakanlıkta harekete geçer" yeni bir paylaşım yaptı.
Antalya Ulaşım Dernek Başkan Yardımcısı Elçin Güner'in, sosyal medya hesabından 'Toplu ulaşım şoförlerin hakkı yeniyor. Maaşlar 24 bin TL. sigorta asgari ücret SGK denetlesin' yaptığı çağrı yanıtsız kalmadı, Sosyal Güvenlik Kurumu)SGK)yetkililerinin Antalya'da bulunan 5 toplu ulaşım aracı depolama alanına baskın yaparak, şoförlerin maaş bordrolarını istediği ileri sürülüyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın kent içi toplu ulaşım hizmetinde sorunlar bitmiyor, her geçen gün katlanıyor. Özel halk otobüslerinin zarar ettikleri gerekçesiyle araçlarının bir bölümünü çalıştırmaması nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntı çekerken, toplu ulaşım araçlarında  çalışan şoförlerin de maaş ve özlük hakları konusunda sorunlar yaşadıkları belirtiliyor. Antalya Ulaşım Dernek Başkan Yardımcısı Elçin Güner, bir süre önce yaptığı sosyal medya paylaşımında toplu ulaşım şoförlerinin haklarının yendiğini, maaşlarının 24 bin TL: olmasına karşılık sigortalarının asgari ücret üzerinden yapıldığını iddia ederek, " SGK denetlesin" çağrısında bulunmuştu.

Güner, paylaşımında, " Yasin Arslan, basına verdiği demeçle 24 bin lira maaşla şoför bulamadıklarını ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumu ise -24 bin lira maaş veriyorsun ama sigortayı neden maaş ücretinin altında gösteriyorsun demiyor. Şoförün emeğinden çalıyorlar. İleride emekli olduklarında maaşlarının az olmasına sebep oluyorlar. Kimse de buna dur demiyor" iddiasında bulunmuştu. Güner'in bu çağrısına Sosyal Güvenlik Kurumu'nun(SGK)duyarsız kalmayıp, harekete geçtiği ve Antalya'da bulunan 5 depolama alanına baskın yaparak şoförlerin maaş bordrolarını isteyip, inceleme başlattığı ileri sürülüyor. Toplu ulaşım şoförlerinin maaşlarına yönelik incelemenin sonuçları merakla beklenirken, Toplu Ulaşım Dernek Başkan Yardımcısı Elçin Güner, SGK'dan sonra şimdi de İŞKUR ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın harekete geçmesini beklediklerini açıkladı. Güner, sosyal medyadan " Kanunen 8 saat çalışma gereken toplu ulaşım şoförleri 18 saat çalıştırılıyor ve mesai ücreti de almıyorlar. Umarız SGK'dan sonra İŞKUR ve bakanlıkta harekete geçer" yeni bir paylaşım yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.