SGK yapılandırma borcu olanlara yeni fırsat

EKONOMİ 12.08.2023 - 13:28, Güncelleme: 12.08.2023 - 13:28
 

SGK yapılandırma borcu olanlara yeni fırsat

SGK, yapılandırma borçlarını peşin veya taksitli ödeyenlerden, 3 Ağustos’a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlere yeni bir imkan tanıdı.

haberimizvar.net- Anadolu Ajansı'nın haberine göre; bu tutarları 31 Ağustos’a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödeyenler, katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanabilecek. PEŞİN VE İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ UZATILDI SGK’dan yapılan açıklamada, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresinin 31 Temmuz’a kadar uzatıldığı anımsatıldı. Sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı kurum tahsilat sisteminde yoğunluk meydana geldiğinden dolayı yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresinin 3 Ağustos’a kadar uzatıldığı belirtildi. KAYIT GEREKMEYECEK Açıklamada, “Kuruma olan borçlarını peşin ve taksitli ödeme seçeneği ile yapılandıranlardan, 3 Ağustos’a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin bu tutarları 31 Ağustos’a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanmaları mümkün olacaktır.” ifadeleri kullanıldı. TAKSİT ÖDEMEYENLER PEŞİNE DÖNÜŞTÜRMELİ Taksitle ödeme seçeneğini tercih eden ancak birinci ve ikinci taksit ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyen işverenlerin/sigortalıların bu kapsamda ödeme yapabilmeleri için iş yerlerinin/sigortalılar yönüyle de dosyalarının bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine müracaat ederek ödeme planlarını peşine dönüştürmeleri gerektiği duyuruldu.
SGK, yapılandırma borçlarını peşin veya taksitli ödeyenlerden, 3 Ağustos’a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlere yeni bir imkan tanıdı.

haberimizvar.net- Anadolu Ajansı'nın haberine göre; bu tutarları 31 Ağustos’a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödeyenler, katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanabilecek.

PEŞİN VE İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ UZATILDI

SGK’dan yapılan açıklamada, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresinin 31 Temmuz’a kadar uzatıldığı anımsatıldı. Sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı kurum tahsilat sisteminde yoğunluk meydana geldiğinden dolayı yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresinin 3 Ağustos’a kadar uzatıldığı belirtildi.

KAYIT GEREKMEYECEK

Açıklamada, “Kuruma olan borçlarını peşin ve taksitli ödeme seçeneği ile yapılandıranlardan, 3 Ağustos’a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin bu tutarları 31 Ağustos’a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanmaları mümkün olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

TAKSİT ÖDEMEYENLER PEŞİNE DÖNÜŞTÜRMELİ

Taksitle ödeme seçeneğini tercih eden ancak birinci ve ikinci taksit ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyen işverenlerin/sigortalıların bu kapsamda ödeme yapabilmeleri için iş yerlerinin/sigortalılar yönüyle de dosyalarının bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine müracaat ederek ödeme planlarını peşine dönüştürmeleri gerektiği duyuruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.