SGK'da bir milyar TL'lik yolsuzluk!

GÜNDEM 13.11.2022 - 13:06, Güncelleme: 13.11.2022 - 13:06
 

SGK'da bir milyar TL'lik yolsuzluk!

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK'da yolsuzluğa ilişkin açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net- Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) ilaç ve tıbbi malzeme yolsuzluğu yapılmasına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtlayan Bilgin, bir milyar TL'lik bir yolsuzluk olduğunu ve soruşturmaların sürdüğünü söyledi.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, "Sayın Bakanım, SGK Başkanı ve daire başkanlarının dahil olduğu yolsuzluk iddiaları üzerine geçen sene de size soru sormuştum. Yolsuzluklar üzerinden görevden almaların olduğunu, sonuna kadar gideceğinizi ve tereddüt etmememizi söylediniz ama aradan bir sene geçti, hiçbir şey duymadık. Kimler hakkında suç duyurusunda bulundunuz? Müfettişler ne kadarlık zarar tespit etti?" sorusunu yöneltti.  'BAZILARININ GÖREVLERİNE SON VERDİM' Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre yolsuzluklarla ilgili hukukçi bir arkadaşını görevlendirdiğini söyleyen Bilgin, "O arkadaşımız didik didik etti ve oradaki bütün yolsuzluk hadisesine bulaşmış adamların tamamıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu" dedi. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Bilgin, "Şu anda onun devamı olan başka bir soruşturma devam ediyor. Onun devamı olan bir soruşturma. Oradaki rakam bir milyar TL civarında. Onun sorumluları yargıya hesap verecekler, bazı sorumlu görevlileri de ben işten attım, görevlerine son verdim" diye konuştu. Bilgin, yolsuzluğa bulaştığı için işten atılan ve savcılığa bildirilen isimleri, dava devam ettiği için açıklayamayacağını söyledi. 'SOYLU'NUN AKRABASI' İDİDASINI YALANLANDI Bakan Bilgin, yolsuzluğa karışanlar arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun akrabası olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını, dosyada Soylu'ya yakınlığı olan herhangi bir ismin bulunmadığını söyledi. Yolsuzlukların üzerinde uzun süredir titizlikle çalıştıklarını belirten Bilgin, "Suçluları işten attım ve savcılığa verdim. Dosyanın arkası gelecek. O kapsamda başka nerelere ulaşırsa, kime ulaşırsa, oradan da kimsenin tereddüdü olmasın" ifadelerini kullandı.
Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK'da yolsuzluğa ilişkin açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net- Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) ilaç ve tıbbi malzeme yolsuzluğu yapılmasına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtlayan Bilgin, bir milyar TL'lik bir yolsuzluk olduğunu ve soruşturmaların sürdüğünü söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, "Sayın Bakanım, SGK Başkanı ve daire başkanlarının dahil olduğu yolsuzluk iddiaları üzerine geçen sene de size soru sormuştum. Yolsuzluklar üzerinden görevden almaların olduğunu, sonuna kadar gideceğinizi ve tereddüt etmememizi söylediniz ama aradan bir sene geçti, hiçbir şey duymadık. Kimler hakkında suç duyurusunda bulundunuz? Müfettişler ne kadarlık zarar tespit etti?" sorusunu yöneltti. 

'BAZILARININ GÖREVLERİNE SON VERDİM'

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre yolsuzluklarla ilgili hukukçi bir arkadaşını görevlendirdiğini söyleyen Bilgin, "O arkadaşımız didik didik etti ve oradaki bütün yolsuzluk hadisesine bulaşmış adamların tamamıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu" dedi.

Soruşturmanın devam ettiğini belirten Bilgin, "Şu anda onun devamı olan başka bir soruşturma devam ediyor. Onun devamı olan bir soruşturma. Oradaki rakam bir milyar TL civarında. Onun sorumluları yargıya hesap verecekler, bazı sorumlu görevlileri de ben işten attım, görevlerine son verdim" diye konuştu.

Bilgin, yolsuzluğa bulaştığı için işten atılan ve savcılığa bildirilen isimleri, dava devam ettiği için açıklayamayacağını söyledi.

'SOYLU'NUN AKRABASI' İDİDASINI YALANLANDI

Bakan Bilgin, yolsuzluğa karışanlar arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun akrabası olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını, dosyada Soylu'ya yakınlığı olan herhangi bir ismin bulunmadığını söyledi. Yolsuzlukların üzerinde uzun süredir titizlikle çalıştıklarını belirten Bilgin, "Suçluları işten attım ve savcılığa verdim. Dosyanın arkası gelecek. O kapsamda başka nerelere ulaşırsa, kime ulaşırsa, oradan da kimsenin tereddüdü olmasın" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.