Şiddetsiz bir Antalya için…

GÜNDEM 22.11.2019 - 15:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Şiddetsiz bir Antalya için…

Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda acil eylem planı imzalayan ilk büyükşehir belediyesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık çalışması yaptı. 'Bir telefon hayatınızı kurtarabilir' sloganıyla açık hava reklamlarında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı telefonları tanıtılıyor

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda duyarlılık göstererek, geçen eylül ayında Türkiye'de bir ilke imza atmış ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile 'acil yardım hattı işbirliği' protokolü imzalamıştı. KADINLAR AKŞAM EVLERİNE BIRAKILIYOR Protokol kapsamında kadınlara yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, kadınların akşam geç saatlerde otobüs durakları dışında evlerine yakın en uygun noktada indirilmesi konusunda UKOME kararı alarak, uygulamaya başladı. Toplu ulaşım sürücülerine, bu konuda eğitimler verildi. Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı numaraları açık hava reklam alanlarında tanıtılarak, hattı arayan kadınlara ücretsiz hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmeti sunuldu. ALTIN PORTAKAL'DAN DESTEK Öze dönüş temasıyla gerçekleşen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinema ve eğlence sektöründe yaşanan cinsiyet eşitsizliğine dikkat çeken 5050×2020 hareketine destek olduğunu açıkladı. Ayrıca, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sektördeki kadın emeğini görünür kılmak amacıyla, 50 bin TL para destekli Cahide Sonku Ödülü başlatılarak, ilk ödül verildi. AÇIK HAVA TANITIM ÇALIŞMASI Antalya Büyükşehir Belediyesi son olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık oluşturmak için açık hava reklam çalışması yaptı. 'Bir telefon hayatınızı kurtarabilir' sloganıyla Kadın Dernekleri Federasyonu'nun Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı 0 549 656 96 96 ve 0212 656 96 96 tanıtılıyor. KADIN VE AİLE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile imzaladığı iş birliği protokolü çerçevesinde ilerleyen süreçte, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü kurmayı ve buna istinaden eşitlik birimi oluşturmayı planlıyor. Belediye personeline Antalya Barosu işbirliğiyle toplumsal cinsiyet eğitimi verilmesi, ASAT'ın su faturalarına farkındalık oluşturulması için 'Kadına şiddet suçtur' ibaresi yazılması da planlanan çalışmalar arasında.     T
Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda acil eylem planı imzalayan ilk büyükşehir belediyesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık çalışması yaptı. 'Bir telefon hayatınızı kurtarabilir' sloganıyla açık hava reklamlarında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı telefonları tanıtılıyor

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda duyarlılık göstererek, geçen eylül ayında Türkiye'de bir ilke imza atmış ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile 'acil yardım hattı işbirliği' protokolü imzalamıştı.

KADINLAR AKŞAM EVLERİNE BIRAKILIYOR

Protokol kapsamında kadınlara yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, kadınların akşam geç saatlerde otobüs durakları dışında evlerine yakın en uygun noktada indirilmesi konusunda UKOME kararı alarak, uygulamaya başladı. Toplu ulaşım sürücülerine, bu konuda eğitimler verildi. Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı numaraları açık hava reklam alanlarında tanıtılarak, hattı arayan kadınlara ücretsiz hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmeti sunuldu.

ALTIN PORTAKAL'DAN DESTEK

Öze dönüş temasıyla gerçekleşen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinema ve eğlence sektöründe yaşanan cinsiyet eşitsizliğine dikkat çeken 5050×2020 hareketine destek olduğunu açıkladı. Ayrıca, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sektördeki kadın emeğini görünür kılmak amacıyla, 50 bin TL para destekli Cahide Sonku Ödülü başlatılarak, ilk ödül verildi.

AÇIK HAVA TANITIM ÇALIŞMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi son olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık oluşturmak için açık hava reklam çalışması yaptı. 'Bir telefon hayatınızı kurtarabilir' sloganıyla Kadın Dernekleri Federasyonu'nun Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı 0 549 656 96 96 ve 0212 656 96 96 tanıtılıyor.

KADIN VE AİLE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile imzaladığı iş birliği protokolü çerçevesinde ilerleyen süreçte, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü kurmayı ve buna istinaden eşitlik birimi oluşturmayı planlıyor. Belediye personeline Antalya Barosu işbirliğiyle toplumsal cinsiyet eğitimi verilmesi, ASAT'ın su faturalarına farkındalık oluşturulması için 'Kadına şiddet suçtur' ibaresi yazılması da planlanan çalışmalar arasında.

 

 

T

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.