Sigarada vergi oranları değişti

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 28.12.2023 - 19:44, Güncelleme: 28.12.2023 - 19:44
 

Sigarada vergi oranları değişti

Sigara başta olmak üzere tütün ürünlerinde Özel Tüketim Vergi (ÖTV) oranları değiştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar, 1 Ocak'tan sonra yürürlüğe girecek.

haberimizvar.net- Tütün ürünlerinde vergi dağılımı değiştirildi. Tütün ürünlerinin vergi oranları değiştirilerek nispi vergi oranı azaltıldı, maktu vergi oranı artırıldı. SİGARADA VERGİ ORANLARI DEĞİŞTİ Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek karar ile Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanunu'nun III sayılı listesinde yer alan tütün ürünlerinde asgari maktu ve maktu vergi tutarları yeniden belirlendi. VERGİ KAYBINA YOL AÇMAYACAK Avrupa Birliği (AB) ve OECD vergi sistemine uyum kapsamında, vergi kaybına yol açmayacak şekilde düzenleme yapıldı. Kararla, sigara firmalarının bir birim maliyet artışı için "7,5 birim" sigara satış fiyatında artış yapmaları yerine "5,1 birim" artış yapmaları yeterli olacak. Böylece maliyet artışının enflasyon üzerindeki baskısını azaltılmak suretiyle enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi hedefiyle uyumlu bir vergi sistemine geçilmesi amaçlanıyor.
Sigara başta olmak üzere tütün ürünlerinde Özel Tüketim Vergi (ÖTV) oranları değiştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar, 1 Ocak'tan sonra yürürlüğe girecek.

haberimizvar.net- Tütün ürünlerinde vergi dağılımı değiştirildi. Tütün ürünlerinin vergi oranları değiştirilerek nispi vergi oranı azaltıldı, maktu vergi oranı artırıldı.

SİGARADA VERGİ ORANLARI DEĞİŞTİ

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek karar ile Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanunu'nun III sayılı listesinde yer alan tütün ürünlerinde asgari maktu ve maktu vergi tutarları yeniden belirlendi.

VERGİ KAYBINA YOL AÇMAYACAK

Avrupa Birliği (AB) ve OECD vergi sistemine uyum kapsamında, vergi kaybına yol açmayacak şekilde düzenleme yapıldı. Kararla, sigara firmalarının bir birim maliyet artışı için "7,5 birim" sigara satış fiyatında artış yapmaları yerine "5,1 birim" artış yapmaları yeterli olacak.

Böylece maliyet artışının enflasyon üzerindeki baskısını azaltılmak suretiyle enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi hedefiyle uyumlu bir vergi sistemine geçilmesi amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.