Şimdi ne olacak? Bakanlık da Altın Portakal'dan çekildi

KÜLTÜR 28.09.2023 - 10:02, Güncelleme: 28.09.2023 - 10:02
 

Şimdi ne olacak? Bakanlık da Altın Portakal'dan çekildi

Son dakika…Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekildiğini duyurdu.

haberimizvar.net- Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Böylesi önemli bir festivalde, sanatın kullanılmasıyla mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandasına vesile olunmasının son derece üzücü olduğu" belirtilerek çekilme kararının gerekçeleri paylaşıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde, 'Kanun Hükmü' adlı belgeselde yer alan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın yaşadığı mücadeleyi konu alan bir belgeselin "FETÖ propagandası" olarak nitelendirildiğini açıkladı. Festivalden çekilme kararı alan bakanlığın açıklaması şu şekilde: "Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60’ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel yarışması bölümünde 'Kanun Hükmü' adlı belgesel yer almaktadır.  Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, Aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilmiş bulunuyoruz."
Son dakika…Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekildiğini duyurdu.

haberimizvar.net- Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Böylesi önemli bir festivalde, sanatın kullanılmasıyla mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandasına vesile olunmasının son derece üzücü olduğu" belirtilerek çekilme kararının gerekçeleri paylaşıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde, 'Kanun Hükmü' adlı belgeselde yer alan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın yaşadığı mücadeleyi konu alan bir belgeselin "FETÖ propagandası" olarak nitelendirildiğini açıkladı.

Festivalden çekilme kararı alan bakanlığın açıklaması şu şekilde:

"Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60’ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel yarışması bölümünde 'Kanun Hükmü' adlı belgesel yer almaktadır.  Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, Aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilmiş bulunuyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.