Şimdi tedbir almalıyız

GÜNDEM 19.02.2023 - 16:18, Güncelleme: 19.02.2023 - 16:18
 

Şimdi tedbir almalıyız

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, olası bir depreme karşı en kısa sürede tedbir alınması çağrısında bulundu

  Haberimizvar - Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek Finike Belediyesi olarak depreme yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Vatandaşların can ve mal güvenliği için Antalya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda ve 19 ilçeyi kapsayan Deprem Master Planı’nın önemine dikkat çeken Başkan Geyikçi, Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2022 yılı Mayıs ayında Deprem Master Planı çalışmalarına başladıklarını belirtti. İstanbul ve İzmir’den sonra Deprem Master Planı’nın yapılacağı üçüncü ilin Antalya olacağını ve planın Antalya'nın 19 ilçesini depreme güvenli duruma getirmek amacıyla imar müdürleri, mühendisler ve meslek odaları ile birlikte çalışıldığını aktaran Başkan Geyikçi, “Planın ilk aşamasını yapı stoğu tespiti için yapı envanteri çalışmaları oluşturmaktadır. Böylece mahalle bazında yapılacak mikro bölgeleme ile 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun uygulama yönetmeliğine uygun olarak 1. kademe yapı incelemesi yapılarak risk analizi için veri toplanacak. Yapı kullanım amacı, betonarme, kat sayıları, yapım yılı ve emsal yoğunluğu vb. bilgiler elde edilecek. Yapı stoğu tespit çalışmaları ilçe belediyelerimizin sorumluluğunda ve bu çalışmaların titizlikle tamamlanması biraz zaman almakta. Herhangi bir ihmale neden olunmaması amacıyla bina envanterlerinin çıkarılması sürecinde hassasiyetle çalışıyoruz.” dedi. “Riskli alanlar Bakanlık tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınmalı” Depremin yol açabileceği tahribatların önlenmesinde kentsel dönüşümün çok önemli bir olgu olduğunu vurgulayan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, kentsel dönüşümün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sorumluluğunda gerçekleştirildiğini hatırlattı. Başkan Geyikçi, Finike ilçesi Yeni Mahalle’nin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi için 2019 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yazdıkları talep yazısına halen bir cevap verilmediğini de ifade etti. “Yeni yapıların uygunluğu ve alınacak tedbirler için bilim insanları ile görüşüyoruz” Başkan Geyikçi, yeni yapıların inşasında uygunluk ve alınması gereken tedbirler için üniversiteden bilim insanları ile sürekli görüşme gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, Finike Belediyesi olarak sorumluluk alanlarında her türlü önlemlerin alınması için gayret gösterdiklerini aktardı. Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla alınması gereken tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi için yetkili kurumlara çağrıda bulunan Başkan Geyikçi, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek depremin yol açtığı psikolojik ve sosyolojik etkilerin azaltılması için çalışmaya başladıklarını belirtti.     
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, olası bir depreme karşı en kısa sürede tedbir alınması çağrısında bulundu

 

Haberimizvar - Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek Finike Belediyesi olarak depreme yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Vatandaşların can ve mal güvenliği için Antalya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda ve 19 ilçeyi kapsayan Deprem Master Planı’nın önemine dikkat çeken Başkan Geyikçi, Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2022 yılı Mayıs ayında Deprem Master Planı çalışmalarına başladıklarını belirtti. İstanbul ve İzmir’den sonra Deprem Master Planı’nın yapılacağı üçüncü ilin Antalya olacağını ve planın Antalya'nın 19 ilçesini depreme güvenli duruma getirmek amacıyla imar müdürleri, mühendisler ve meslek odaları ile birlikte çalışıldığını aktaran Başkan Geyikçi, “Planın ilk aşamasını yapı stoğu tespiti için yapı envanteri çalışmaları oluşturmaktadır. Böylece mahalle bazında yapılacak mikro bölgeleme ile 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun uygulama yönetmeliğine uygun olarak 1. kademe yapı incelemesi yapılarak risk analizi için veri toplanacak. Yapı kullanım amacı, betonarme, kat sayıları, yapım yılı ve emsal yoğunluğu vb. bilgiler elde edilecek. Yapı stoğu tespit çalışmaları ilçe belediyelerimizin sorumluluğunda ve bu çalışmaların titizlikle tamamlanması biraz zaman almakta. Herhangi bir ihmale neden olunmaması amacıyla bina envanterlerinin çıkarılması sürecinde hassasiyetle çalışıyoruz.” dedi.

“Riskli alanlar Bakanlık tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınmalı”

Depremin yol açabileceği tahribatların önlenmesinde kentsel dönüşümün çok önemli bir olgu olduğunu vurgulayan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, kentsel dönüşümün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sorumluluğunda gerçekleştirildiğini hatırlattı. Başkan Geyikçi, Finike ilçesi Yeni Mahalle’nin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi için 2019 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yazdıkları talep yazısına halen bir cevap verilmediğini de ifade etti.

“Yeni yapıların uygunluğu ve alınacak tedbirler için bilim insanları ile görüşüyoruz”

Başkan Geyikçi, yeni yapıların inşasında uygunluk ve alınması gereken tedbirler için üniversiteden bilim insanları ile sürekli görüşme gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, Finike Belediyesi olarak sorumluluk alanlarında her türlü önlemlerin alınması için gayret gösterdiklerini aktardı. Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla alınması gereken tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi için yetkili kurumlara çağrıda bulunan Başkan Geyikçi, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek depremin yol açtığı psikolojik ve sosyolojik etkilerin azaltılması için çalışmaya başladıklarını belirtti.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.