Simitçi fırınında sanat günleri etkinliği

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.10.2023 - 11:32, Güncelleme: 27.10.2023 - 11:32
 

Simitçi fırınında sanat günleri etkinliği

Muratpaşa Belediyesi'nin tarihi Kaleiçi semtinde bu yıl 8'ncisini düzenlediği 'Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali' kapsamında Antalya'nın ilk simitçi fırınında sanat günleri başlatıldı.

haberimizvar.net- 1878 - 1942 yılları arasında Kaleiçi semtinde yaşamış olan ve Antalya'nın ilk simitçisi olarak bilinen 'Simitçi Mıstık' lakaplı Mustafa Dağtekin'in isminin yaşatıldığı sanat galerisinde Olcay Okutan'ın küratörlüğünde ünlü ressamlar Mustafa Köseoğlu ile Mehmet Emin Erşan'ın 'Antalya'nın Antik Yüzü' adı verilen karma resim sergisi açıldı. Serginin açılışını Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, ressamlar Mustafa Köseoğlu, Mehmet Emin Erşan, küratör Olcay Okutan birlikte yaptı. Sergi küratörü Okutan, sanatseverlere 'Simitçi Mıstık'ın hikâyesini anlatırken duygulu anlar yaşadı. Okutan, Antalyalılara simit ve 'koşma' adı verilen baston simidi sevdirmiş olan 'Simitçi Mıstık'ın dördüncü kuşak torunu olduğunu hatırlattı, sözlerini şöyle sürdürdü; ŞEHRİN RENKLİ SİMASIYDI "Dedemiz Mustafa Dağtekin şehrin renkli simalarından biri olmuş, 'Simitçi Mıstık' lakabıyla hep tanınmış. Antalya'nın en eski sülalesi olan yakınlarına da 'Simitçi Mıstıklar' denilmiş. Dedemizin torunlarından oluşan 200 kadar kişi halen Antalya'da yaşıyor. Dedemin fırın olarak işlettiği mekânı da satın alıp, aslına uygun restorasyonla sanat galerisine çevirdik. Dedemizin anısını yaşatmak için de 'Simitçi Mıstık' adını verdik." KUTLAMA VE TEŞEKKÜR Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, "Dün ünlü bir simitçi olan, bugün ise ismi 'Simitçi Mıstık' lakabıyla yaşatılan Antalya'nın unutulmayan değerlerinden biri olan Mustafa Dağtekin'e rahmet diliyorum" dedi, ismini yaşatan Olcay -Hüseyin Okutan çiftini de kutladı. Sergilenen eserleri hayranlıkla inceleyen Sarı, sanat çalışmalarıyla Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali'ne renk katan ressamlar Mustafa Köseoğlu ile Mehmet Emin Erşan'a da teşekkür etti. Simitçi Mıstık'ta 'Antalya'nın Antik Yüzü' adlı resim sergisi açan ünlü ressamlar Mustafa Köseoğlu, Mehmet Emin Erşan ikilisi de eserlerini Antalyalılara simiti sevdiren değerli insana ait galeriye dönüştürülmüş simitçi fırınında sergilemenin büyük heyecanını, onurunu, mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Muratpaşa Belediyesi'nin tarihi Kaleiçi semtinde bu yıl 8'ncisini düzenlediği 'Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali' kapsamında Antalya'nın ilk simitçi fırınında sanat günleri başlatıldı.

haberimizvar.net- 1878 - 1942 yılları arasında Kaleiçi semtinde yaşamış olan ve Antalya'nın ilk simitçisi olarak bilinen 'Simitçi Mıstık' lakaplı Mustafa Dağtekin'in isminin yaşatıldığı sanat galerisinde Olcay Okutan'ın küratörlüğünde ünlü ressamlar Mustafa Köseoğlu ile Mehmet Emin Erşan'ın 'Antalya'nın Antik Yüzü' adı verilen karma resim sergisi açıldı. Serginin açılışını Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, ressamlar Mustafa Köseoğlu, Mehmet Emin Erşan, küratör Olcay Okutan birlikte yaptı. Sergi küratörü Okutan, sanatseverlere 'Simitçi Mıstık'ın hikâyesini anlatırken duygulu anlar yaşadı. Okutan, Antalyalılara simit ve 'koşma' adı verilen baston simidi sevdirmiş olan 'Simitçi Mıstık'ın dördüncü kuşak torunu olduğunu hatırlattı, sözlerini şöyle sürdürdü;

ŞEHRİN RENKLİ SİMASIYDI

"Dedemiz Mustafa Dağtekin şehrin renkli simalarından biri olmuş, 'Simitçi Mıstık' lakabıyla hep tanınmış. Antalya'nın en eski sülalesi olan yakınlarına da 'Simitçi Mıstıklar' denilmiş. Dedemizin torunlarından oluşan 200 kadar kişi halen Antalya'da yaşıyor. Dedemin fırın olarak işlettiği mekânı da satın alıp, aslına uygun restorasyonla sanat galerisine çevirdik. Dedemizin anısını yaşatmak için de 'Simitçi Mıstık' adını verdik."

KUTLAMA VE TEŞEKKÜR

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, "Dün ünlü bir simitçi olan, bugün ise ismi 'Simitçi Mıstık' lakabıyla yaşatılan Antalya'nın unutulmayan değerlerinden biri olan Mustafa Dağtekin'e rahmet diliyorum" dedi, ismini yaşatan Olcay -Hüseyin Okutan çiftini de kutladı. Sergilenen eserleri hayranlıkla inceleyen Sarı, sanat çalışmalarıyla Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali'ne renk katan ressamlar Mustafa Köseoğlu ile Mehmet Emin Erşan'a da teşekkür etti. Simitçi Mıstık'ta 'Antalya'nın Antik Yüzü' adlı resim sergisi açan ünlü ressamlar Mustafa Köseoğlu, Mehmet Emin Erşan ikilisi de eserlerini Antalyalılara simiti sevdiren değerli insana ait galeriye dönüştürülmüş simitçi fırınında sergilemenin büyük heyecanını, onurunu, mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.