SİYAD’dan danışman Uçansu’ya tepki Altın Portakal şimdiden karıştı!

GÜNDEM 11.08.2019 - 09:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

SİYAD’dan danışman Uçansu’ya tepki Altın Portakal şimdiden karıştı!

Türel döneminde yapılan 51'nci Altın Portakal’a damga vuran sansürün mimarlarından Hülya Uçansu’nun yeni dönemde de danışman olarak atanmasına tepki gösteren SİYAD Başkanı Tül Akbal, “Dünün zalimi bugünün mazlumu olunca aklanmıyor” dedi.

haberimizvar.net – Yazarımız Tuncer Çetinkaya’nın Menderes Türel döneminde yapılan 51’nci Altın Portakal Film Festivali’ne damga vuran sansürün mimarlarından Hülya Uçansu’nun yeni dönemde de danışman olarak atanmasına gösterdiği tepkiyle başlayan dalga büyüyor. İki yıl önce İstanbul’da düzenlenen ‘Ulusal Yarışma’nın kapanış töreninde yaptığı konuşmayı hatırlatan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Başkanı Tül Akbal, sosyal medya hesabından “Bu hikaye Antalya’da belgesele uygulanan zorla, zorbalıkla başladı. Belgeseli engellediler önce. Biz SİYAD olarak unutmuyoruz, siz de hatırlayın” çağrısı yaptı. SİYAD’DAN TÜL AKBAL’A DESTEK Yaptığı çağrıya Antalya Büyükşehir Belediyesi, Altın Portakal Film Festivali ve Altın Koza Film Festivali’ni etiketleyen Tül Akbal, ‘Ulusal Yarışma’nın kapanış töreninde yaptığı konuşmanın videosunu ekledi. SİYAD’ın sosyal medya hesabında da, “İki yıl önce Ulusal Yarışma kapanış töreninde SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Tül Akbal’ın yaptığı konuşmayı tekrar paylaşma gereği duyuyoruz” denilerek, “Dünün zalimi bugünün mazlumu olunca aklanmıyor. Bu hikaye Antalya’da belgesele uygulanan zorla, zorbalıkla başladı” sözleri hatırlatıldı. ‘DÜNÜN ZALİMİ KOLAY AKLANMAZ’ İki yıl önce yapılan ‘Ulusal Yarışma’nın kapanış töreninde “İki çift lafım olacak” diye söze başlayan Akbal şunları söylemişti: “Tarihin belli anlarında toplumsal deneyimler imbiklerden süzer ve bazı sözleri bize bırakırlar. Bunlar slogan değildir, aforizma hiç değildir. Anlamları ve ağırlıkları vardır. Sustukça sıranın sizlere geliyor olması bu yüzden. Yani sustukça sıra hepimize geliyor ve gelmeye devam edecek. Zalimle mazlumun çok hızlı yer değiştirdiği de biliyoruz. Ama ne yazık ki dünün zalimi bugünün mağduru olunca kolay aklanmıyor. Bu hikaye Antalya’da belgesele uygulanan zorla, zorbalıkla başladı”. (Haber Merkezi) İlgili Haber: http://haberimizvar.net/haber-tuncer-cetinkaya-yazdi-sinema-dunyasi-karisti-altin-portakal-da-ucansu-polemigi-5010.html İlgili Haber: http://haberimizvar.net/yazar-altin-portakal-savascilari-ni-taniyalim-48.html  
Türel döneminde yapılan 51'nci Altın Portakal’a damga vuran sansürün mimarlarından Hülya Uçansu’nun yeni dönemde de danışman olarak atanmasına tepki gösteren SİYAD Başkanı Tül Akbal, “Dünün zalimi bugünün mazlumu olunca aklanmıyor” dedi.

haberimizvar.net – Yazarımız Tuncer Çetinkaya’nın Menderes Türel döneminde yapılan 51’nci Altın Portakal Film Festivali’ne damga vuran sansürün mimarlarından Hülya Uçansu’nun yeni dönemde de danışman olarak atanmasına gösterdiği tepkiyle başlayan dalga büyüyor. İki yıl önce İstanbul’da düzenlenen ‘Ulusal Yarışma’nın kapanış töreninde yaptığı konuşmayı hatırlatan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Başkanı Tül Akbal, sosyal medya hesabından “Bu hikaye Antalya’da belgesele uygulanan zorla, zorbalıkla başladı. Belgeseli engellediler önce. Biz SİYAD olarak unutmuyoruz, siz de hatırlayın” çağrısı yaptı.

SİYAD’DAN TÜL AKBAL’A DESTEK

Yaptığı çağrıya Antalya Büyükşehir Belediyesi, Altın Portakal Film Festivali ve Altın Koza Film Festivali’ni etiketleyen Tül Akbal, ‘Ulusal Yarışma’nın kapanış töreninde yaptığı konuşmanın videosunu ekledi. SİYAD’ın sosyal medya hesabında da, “İki yıl önce Ulusal Yarışma kapanış töreninde SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Tül Akbal’ın yaptığı konuşmayı tekrar paylaşma gereği duyuyoruz” denilerek, “Dünün zalimi bugünün mazlumu olunca aklanmıyor. Bu hikaye Antalya’da belgesele uygulanan zorla, zorbalıkla başladı” sözleri hatırlatıldı.

‘DÜNÜN ZALİMİ KOLAY AKLANMAZ’

İki yıl önce yapılan ‘Ulusal Yarışma’nın kapanış töreninde “İki çift lafım olacak” diye söze başlayan Akbal şunları söylemişti: “Tarihin belli anlarında toplumsal deneyimler imbiklerden süzer ve bazı sözleri bize bırakırlar. Bunlar slogan değildir, aforizma hiç değildir. Anlamları ve ağırlıkları vardır. Sustukça sıranın sizlere geliyor olması bu yüzden. Yani sustukça sıra hepimize geliyor ve gelmeye devam edecek. Zalimle mazlumun çok hızlı yer değiştirdiği de biliyoruz. Ama ne yazık ki dünün zalimi bugünün mağduru olunca kolay aklanmıyor. Bu hikaye Antalya’da belgesele uygulanan zorla, zorbalıkla başladı”. (Haber Merkezi)

İlgili Haber: http://haberimizvar.net/haber-tuncer-cetinkaya-yazdi-sinema-dunyasi-karisti-altin-portakal-da-ucansu-polemigi-5010.html

İlgili Haber: http://haberimizvar.net/yazar-altin-portakal-savascilari-ni-taniyalim-48.html

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.