Siyahkoç'tan Alevilere ziyaret

GÜNDEM 17.08.2022 - 13:48, Güncelleme: 17.08.2022 - 13:48
 

Siyahkoç'tan Alevilere ziyaret

Deva Partisi Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, yönetimiyle birlikte Kepez Alevi Bektaşi Kültür Derneği'ni ziyaret etti

haberimizvr.net- Deva Partisi Kepez İlçe Teşkilatı yaz döneminde de çalışmalarına devam ediyor. Seçim sürecine girilmesiyle birlikte saha çalışmalarına ve ziyaretlere ağırlık veren Deva Partisi Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç ile yönetim kurulunun adresi Kepez Alevi Bektaşi Kültür Derneği oldu. Alevi canlarla sohbet eden Siyahkoç, sorunları dinleyip, çözüm önerileri sundu. ÖTEKİLEŞTİRME OLMAYACAK Alevi vatandaşlara seslenen Siyahkoç, "Vatandaşlarımızın inanç, kültür ve referans ekseninde, hak ve özgürlük taleplerini adalet temelinde karşılayacak, ötekileştirme hissi doğuracak uygulamaları ortadan kaldıracağız. Bu bağlamda Alevi vatandaşlarımızın başta cemevlerine ilişkin talepleri olmak üzere inanç, düşünce ve davranış temelinde birikmiş sorunlarının çözüme kavuşturulması için gerekli adımları atacağız" dedi. KAMUSAL GÖRÜNÜRLÜK Siyahkoç, "Farklı din ve inanç gruplarının; varlıklarını koruma, sürdürme, yaşama ve örgütlenme özgürlükleri, kamusal görünürlüklerinin önündeki tüm kanuni ve idari engelleri ortadan kaldıracağız. İnsan onuruna zarar veren ve bir bütün olarak demokrasiyi tehdit eden nefret söylemlerine karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.
Deva Partisi Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, yönetimiyle birlikte Kepez Alevi Bektaşi Kültür Derneği'ni ziyaret etti

haberimizvr.net- Deva Partisi Kepez İlçe Teşkilatı yaz döneminde de çalışmalarına devam ediyor. Seçim sürecine girilmesiyle birlikte saha çalışmalarına ve ziyaretlere ağırlık veren Deva Partisi Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç ile yönetim kurulunun adresi Kepez Alevi Bektaşi Kültür Derneği oldu. Alevi canlarla sohbet eden Siyahkoç, sorunları dinleyip, çözüm önerileri sundu.

ÖTEKİLEŞTİRME OLMAYACAK

Alevi vatandaşlara seslenen Siyahkoç, "Vatandaşlarımızın inanç, kültür ve referans ekseninde, hak ve özgürlük taleplerini adalet temelinde karşılayacak, ötekileştirme hissi doğuracak uygulamaları ortadan kaldıracağız. Bu bağlamda Alevi vatandaşlarımızın başta cemevlerine ilişkin talepleri olmak üzere inanç, düşünce ve davranış temelinde birikmiş sorunlarının çözüme kavuşturulması için gerekli adımları atacağız" dedi.

KAMUSAL GÖRÜNÜRLÜK

Siyahkoç, "Farklı din ve inanç gruplarının; varlıklarını koruma, sürdürme, yaşama ve örgütlenme özgürlükleri, kamusal görünürlüklerinin önündeki tüm kanuni ve idari engelleri ortadan kaldıracağız. İnsan onuruna zarar veren ve bir bütün olarak demokrasiyi tehdit eden nefret söylemlerine karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.