Siyasetçilere domates eleştirisi

SİYASET 05.03.2023 - 11:40, Güncelleme: 05.03.2023 - 11:40
 

Siyasetçilere domates eleştirisi

Ziraat Mühendisleri Odası eski şube başkanı Vural Şahin, domates ihracatının 14 Nisan’a kadar durdurulması kararına karşı açıklama yapmayan siyasetçileri eleştirdi

  Haberimizvar - Ziraat Mühendisleri Odası eski şube başkanı Vural Şahin, domates ihracatının 14 Nisan’a kadar durdurulması kararına karşı açıklama yapmayan siyasetçileri eleştirdi. Şahin sosyal medya açıklamasında şunlar söyledi: “ Antalya siyasetçilerine sesleniyorum; her konuşmalarınızda Antalya tarımın ve turizm in başkenti diyor, çiftçilere ve tarım paydaşlarına destek olunması gerektiğini söylüyorsunuz ve oy alıyorsunuz. Şimdi sözünüzü tutmanızın tam da zamanı,14 Nisan 2023 e kadar başta domates olmak üzere yaş sebzede ihracat kısıtlaması getirildi. Ve halen sizden hiç bir ses çıkmadı. Sözüm hepinize. Ak Parti, CHP, İYİ Parti MHP ve diğer bütün Antalya’da siyaset yapan genel ve yerel siyasetçileri. Bir an önce alınan bu yanlış kararın üzerine gidin, dikkat çekin ve SONUÇ alın. Aksi takdirde çiftçi borcunu ödeyemez, tarım paydaşları çıkmaza girer, ihracatın azalmasıyla milli ekonomi geriler. NEYİ BEKLİYORSUNUZ? Neyi bekliyorsunuz, kimden korkuyorsunuz. İsterseniz hepinizde benim telefonum var, çağırın beni gelip bütün doğruları sizlerin yanında yetkililere sonuç alana kadar anlatayım. İhracat kısıtlanmasının kaldırılması tamamen sizin elinizde Antalya’nın siyasetçileri. Çiftçilerimizin haklarımı arayın, sesleri olun. Eğer bu konuyu bu haftanın başlarında çözemez, sonuç alamazsanız siyaset yaptığınız müddetçe emektar çiftçilerden bir beklentiye girmeyin. Oy dahi istemeyin. Gidin bir seraya girin, çiftçilerle konuşun, maliyetlerini bir öğrenin, borçlarını sorun. Yani kısacası yerinde gerçekleri görün, sonra gidip ihracata kısıtlama yapanlara bu durumu anlatın. Emin olun ben böyle yapardım. TARIMIN KALBİNE HANÇER Sonuç alana kadar da o kapının önünden ayrılmazdım. Yoksa saat 4 de 5 de hallere giderek video çekerek gündem oluşturmakla olmaz. Ne demiş atalarımız “ Arap eli öpmekle, Arap olunmaz.” Enflasyonu düşürmek, seçim önü sebze fiyatlarını düşürmek için ihracat kısıtlaması getirilmek tamamen Türk Tarımının kalbine hançer vurmaktan başka bir şey değil. Benden demesi, yine de siz bilirsiniz Antalya’mızın siyasetçileri."
Ziraat Mühendisleri Odası eski şube başkanı Vural Şahin, domates ihracatının 14 Nisan’a kadar durdurulması kararına karşı açıklama yapmayan siyasetçileri eleştirdi

 

Haberimizvar - Ziraat Mühendisleri Odası eski şube başkanı Vural Şahin, domates ihracatının 14 Nisan’a kadar durdurulması kararına karşı açıklama yapmayan siyasetçileri eleştirdi. Şahin sosyal medya açıklamasında şunlar söyledi: “ Antalya siyasetçilerine sesleniyorum; her konuşmalarınızda Antalya tarımın ve turizm in başkenti diyor, çiftçilere ve tarım paydaşlarına destek olunması gerektiğini söylüyorsunuz ve oy alıyorsunuz. Şimdi sözünüzü tutmanızın tam da zamanı,14 Nisan 2023 e kadar başta domates olmak üzere yaş sebzede ihracat kısıtlaması getirildi. Ve halen sizden hiç bir ses çıkmadı. Sözüm hepinize. Ak Parti, CHP, İYİ Parti MHP ve diğer bütün Antalya’da siyaset yapan genel ve yerel siyasetçileri. Bir an önce alınan bu yanlış kararın üzerine gidin, dikkat çekin ve SONUÇ alın. Aksi takdirde çiftçi borcunu ödeyemez, tarım paydaşları çıkmaza girer, ihracatın azalmasıyla milli ekonomi geriler.

NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

Neyi bekliyorsunuz, kimden korkuyorsunuz. İsterseniz hepinizde benim telefonum var, çağırın beni gelip bütün doğruları sizlerin yanında yetkililere sonuç alana kadar anlatayım. İhracat kısıtlanmasının kaldırılması tamamen sizin elinizde Antalya’nın siyasetçileri. Çiftçilerimizin haklarımı arayın, sesleri olun. Eğer bu konuyu bu haftanın başlarında çözemez, sonuç alamazsanız siyaset yaptığınız müddetçe emektar çiftçilerden bir beklentiye girmeyin. Oy dahi istemeyin. Gidin bir seraya girin, çiftçilerle konuşun, maliyetlerini bir öğrenin, borçlarını sorun. Yani kısacası yerinde gerçekleri görün, sonra gidip ihracata kısıtlama yapanlara bu durumu anlatın. Emin olun ben böyle yapardım.

TARIMIN KALBİNE HANÇER

Sonuç alana kadar da o kapının önünden ayrılmazdım. Yoksa saat 4 de 5 de hallere giderek video çekerek gündem oluşturmakla olmaz. Ne demiş atalarımız “ Arap eli öpmekle, Arap olunmaz.” Enflasyonu düşürmek, seçim önü sebze fiyatlarını düşürmek için ihracat kısıtlaması getirilmek tamamen Türk Tarımının kalbine hançer vurmaktan başka bir şey değil. Benden demesi, yine de siz bilirsiniz Antalya’mızın siyasetçileri."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.