Siz de insan mısınız

GÜNDEM 24.08.2020 - 15:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Siz de insan mısınız

Antalya'nın Kumluca sahilinde yapılan yol çalışması kaplumbağa yuvalarına zarar verdi. Bazı vatandaşlar sosyal medyada bu duruma tepki gösterirken, 2 ay önce görevden ayrılan belediye başkan yardımcısının, ''Evet zarar verilmiş ama büyütmeyelim lütfen. Belediyeyle sitemizin çok işleri var'' açıklamasında bulunduğu öne sürüldü.

haberimizvar.net- Beykonak sahilinde iş makinesiyle yapılan yol açılma çalışması sırasında, daha öncedem tespit edilen, çubuklar ve kafesler ile işaretlenen koruma altındaki deniz kaplumbağası yuvaları zarar gördü. Bazı yumurtalar ezilirken bazıları ise açıkta kalması sonucu diğer hayvanlara yem oldu. Çevredekiler, zarar görmeyen deniz kaplumbağası yumurtalarını yeniden kumun altına gömdü.   ''EVET ZARAR VERİLMİŞTİR, BÜYÜTMEYELİM LÜTFEN'' Sosyal medya kullanıcıları, olaya ilişkin tepkilerini kendi hesaplarından dile getirdi. Yol açılan iş makinesinin Kumluca Belediyesi'ne ait olduğu belirtilirken, belediye yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı. Yol açılan bölgedeki sitelerde oturan ve 2 ay önce Kumluca Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Ramazan Uluşar, site sakinlerinin 'WhatsApp' grubundan şu paylaşımı yaptı: 'Arkadaşlar bu çalışma Beykonak Mavikent villalarının arasından denize dışarıdan gelen kişilerin ulaşımını sağlamak, sitemizi de rahatlatmak için yapılan bir çalışmadır. Evet zarar verilmiş ama büyütmeyelim lütfen. Belediyeyle sitemizin çok işleri var.' Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin sahile gelerek, deniz kaplumbağası yuvalarında inceleme yaptığı, işlemle alakalı Kumluca Belediyesi hakkında tutanak düzenlediği öğrenildi.    
Antalya'nın Kumluca sahilinde yapılan yol çalışması kaplumbağa yuvalarına zarar verdi. Bazı vatandaşlar sosyal medyada bu duruma tepki gösterirken, 2 ay önce görevden ayrılan belediye başkan yardımcısının, ''Evet zarar verilmiş ama büyütmeyelim lütfen. Belediyeyle sitemizin çok işleri var'' açıklamasında bulunduğu öne sürüldü.

haberimizvar.net- Beykonak sahilinde iş makinesiyle yapılan yol açılma çalışması sırasında, daha öncedem tespit edilen, çubuklar ve kafesler ile işaretlenen koruma altındaki deniz kaplumbağası yuvaları zarar gördü.

Bazı yumurtalar ezilirken bazıları ise açıkta kalması sonucu diğer hayvanlara yem oldu.

acv-kcqpr0ko3w1u6ijvyq.jpg

Çevredekiler, zarar görmeyen deniz kaplumbağası yumurtalarını yeniden kumun altına gömdü.

 

''EVET ZARAR VERİLMİŞTİR, BÜYÜTMEYELİM LÜTFEN''

Sosyal medya kullanıcıları, olaya ilişkin tepkilerini kendi hesaplarından dile getirdi. Yol açılan iş makinesinin Kumluca Belediyesi'ne ait olduğu belirtilirken, belediye yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

pncwgkgwb0wsom9bgt-siw.jpg

Yol açılan bölgedeki sitelerde oturan ve 2 ay önce Kumluca Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Ramazan Uluşar, site sakinlerinin 'WhatsApp' grubundan şu paylaşımı yaptı:
gp075rpjq0-mddbcxqyw-q.jpg
'Arkadaşlar bu çalışma Beykonak Mavikent villalarının arasından denize dışarıdan gelen kişilerin ulaşımını sağlamak, sitemizi de rahatlatmak için yapılan bir çalışmadır. Evet zarar verilmiş ama büyütmeyelim lütfen. Belediyeyle sitemizin çok işleri var.'

qmxghefd-ui3pqvsdr8dug.jpg

Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin sahile gelerek, deniz kaplumbağası yuvalarında inceleme yaptığı, işlemle alakalı Kumluca Belediyesi hakkında tutanak düzenlediği öğrenildi.

 

z3203mdx5ew-jfsx4soj-q.jpgg7q0fmj88eg7ugz8eogqvw.jpg

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.