Skandallar okulu

GÜNDEM 17.08.2022 - 12:34, Güncelleme: 17.08.2022 - 12:34
 

Skandallar okulu

AKEV Üniversitesi ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Sahte diploma ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen kurumda 5 aydır personele maaş verilmediği, çok sayıda hocanın istifa ettiği ve bazı öğretim üyelerinin uzmanlık alanı olmayan derslere girdiği öne sürüldü. Bu arada iddiaların odağındaki Mütevelli Heyeti Başkanı E.Ç.'nin trafik kazası geçirdiği öğrenildi.

haberimizvar.net- YÖK’ün hakkında soruşturma açtığı AKEV Üniversitesi ile ilgili iddialar, kamuoyunda ve eğitim çevrelerinde deprem etkisi yarattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen ihbar dilekçesinde, 2019 yılının Şubat ayında AKEV Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan E.Ç.'nin diplomasının sahte olduğu, kurumun taşınmazlarını düşük ücrete sattığı ve üniversiteden elde ettiği haksız geliri ailesine aktardığı öne sürülmüştü. Bu iddialara yenileri eklendi. 2017 yılından bu yana hizmet veren üniversitede E.Ç.'nin yönetimi ele almasının ardından personele düzenli maaş ödenmediği öğrenildi. Aralarında profesörlerin de bulunduğu öğretim üyeleri ile üniversite personelinin 5 aydır maaş alamadığı, bazılarının istifa ettiği ve alacakları için icra takibi başlattığı iddia edildi. HERKES HER DERSE GİRİYOR Körfez Gazetesi’nden Engin Korkmaz’ın haberine göre; istifalar nedeniyle akademik kadronun yetersiz kaldığı ve bazı hocaların uzmanlık alanı olmayan derslere girdiği de AKEV Üniversitesi ile ilgili gelen bilgiler arasında yer aldı.  Buna göre AKEV Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı K.G.'nin yazılım mühendisliği derslerine girdiği, Halklar İlişkiler Bölümünden B.Y.'nin Radyo TV bölümünde derslere girdiği iddia edildi.  İnsani Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü'nde ise hoca olmadığı için derslerin online verildiği belirtildi. ÜNİVERSİTEDEN YAZILI AÇIKLAMA   AKEV Üniversitesi’nde yapılan yazılı açıklamada kurum hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı savunuldu. Açıklamada şöyle denildi: "Bazı basın ve yayın organlarında üniversitemiz hakkında gerçeğe aykırı ve karalama amaçlı düzenlenmiş haberlerle ilgili olarak iddia edilen tüm hususlar asılsızdır. Kurumumuz yetkisinde dahi olmayan birçok hususun suç algısı oluşturma amaçlı ifade edildiği, özellikle üniversite tercih sonuçlarının açıklandığı bir günde asılsız haberlerin yapılmasının ise tesadüfî olmadığı açıkça görülmektedir. Yargı yolu ile bu iddiaların gerçek dışı ve maksatlı olduğunu tescil edeceğimizi bildirir, bu ve benzeri haberlere itibar edilmemesi hususunu saygıyla tüm kamuoyuna duyururuz."   E.Ç. KAZA GEÇİRDİ AKEV Üniversitesi'nden yapılan bir diğer açıklamada iddiaların odağındaki Mütevelli Heyet Başkanı E.Ç.'nin trafik kazası geçirdiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Antalya AKEV Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı E. Ç. talihsiz bir kaza geçirmiş olup, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde acilen ameliyata alınmış, yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam etmektedir. Kendisine acil şifalar diler, en kısa sürede sağlığına kavuşarak çalışmalarına kaldığı yerden devam etmesini AKEV ailesi olarak yürekten dileriz" İLGİLİ HABERLER:    AKEV skandalında 2. perde   YÖK’ten AKEV Üniversitesi’ne soruşturma    
AKEV Üniversitesi ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Sahte diploma ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen kurumda 5 aydır personele maaş verilmediği, çok sayıda hocanın istifa ettiği ve bazı öğretim üyelerinin uzmanlık alanı olmayan derslere girdiği öne sürüldü. Bu arada iddiaların odağındaki Mütevelli Heyeti Başkanı E.Ç.'nin trafik kazası geçirdiği öğrenildi.

haberimizvar.net- YÖK’ün hakkında soruşturma açtığı AKEV Üniversitesi ile ilgili iddialar, kamuoyunda ve eğitim çevrelerinde deprem etkisi yarattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen ihbar dilekçesinde, 2019 yılının Şubat ayında AKEV Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan E.Ç.'nin diplomasının sahte olduğu, kurumun taşınmazlarını düşük ücrete sattığı ve üniversiteden elde ettiği haksız geliri ailesine aktardığı öne sürülmüştü. Bu iddialara yenileri eklendi. 2017 yılından bu yana hizmet veren üniversitede E.Ç.'nin yönetimi ele almasının ardından personele düzenli maaş ödenmediği öğrenildi. Aralarında profesörlerin de bulunduğu öğretim üyeleri ile üniversite personelinin 5 aydır maaş alamadığı, bazılarının istifa ettiği ve alacakları için icra takibi başlattığı iddia edildi.

HERKES HER DERSE GİRİYOR

Körfez Gazetesi’nden Engin Korkmaz’ın haberine göre; istifalar nedeniyle akademik kadronun yetersiz kaldığı ve bazı hocaların uzmanlık alanı olmayan derslere girdiği de AKEV Üniversitesi ile ilgili gelen bilgiler arasında yer aldı.  Buna göre AKEV Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı K.G.'nin yazılım mühendisliği derslerine girdiği, Halklar İlişkiler Bölümünden B.Y.'nin Radyo TV bölümünde derslere girdiği iddia edildi.  İnsani Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü'nde ise hoca olmadığı için derslerin online verildiği belirtildi.

ÜNİVERSİTEDEN YAZILI AÇIKLAMA

 

AKEV Üniversitesi’nde yapılan yazılı açıklamada kurum hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı savunuldu. Açıklamada şöyle denildi: "Bazı basın ve yayın organlarında üniversitemiz hakkında gerçeğe aykırı ve karalama amaçlı düzenlenmiş haberlerle ilgili olarak iddia edilen tüm hususlar asılsızdır. Kurumumuz yetkisinde dahi olmayan birçok hususun suç algısı oluşturma amaçlı ifade edildiği, özellikle üniversite tercih sonuçlarının açıklandığı bir günde asılsız haberlerin yapılmasının ise tesadüfî olmadığı açıkça görülmektedir. Yargı yolu ile bu iddiaların gerçek dışı ve maksatlı olduğunu tescil edeceğimizi bildirir, bu ve benzeri haberlere itibar edilmemesi hususunu saygıyla tüm kamuoyuna duyururuz."

 

E.Ç. KAZA GEÇİRDİ

AKEV Üniversitesi'nden yapılan bir diğer açıklamada iddiaların odağındaki Mütevelli Heyet Başkanı E.Ç.'nin trafik kazası geçirdiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Antalya AKEV Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı E. Ç. talihsiz bir kaza geçirmiş olup, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde acilen ameliyata alınmış, yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam etmektedir. Kendisine acil şifalar diler, en kısa sürede sağlığına kavuşarak çalışmalarına kaldığı yerden devam etmesini AKEV ailesi olarak yürekten dileriz"



İLGİLİ HABERLER: 
 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.