Skandallar üniversitesi

KULİS 27.10.2021 - 18:16, Güncelleme: 27.10.2021 - 18:26
 

Skandallar üniversitesi

Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasının ardından başlayan baskılar sonucu çok sayıda müdür ve dekan istifa etmek zorunda kaldı. Aynı süreçte 100’den fazla akademisyen ise yükseltme alamadı.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Prof. Dr. Özlenen Özkan atandı. Antalya’nın ilk kadın rektörü olarak tarihe geçen Özkan, Türkiye’nin ilk yüz, çift kol ve rahim nakli ameliyatlarına imza atan ekibin içinde de yer almıştı. Göreve gelmesinin ardından kendi yönetim kadrosunu kuran Özkan, daha sonra yaptığı hamlelerle sürekli tartışılır hale geldi.  KONSERVATUVAR BİNASI SKANDALI  Özellikle atamalar ve görevden almalarla gündemden düşmeyen Özkan, son olarak üniversite kampüsü içindeki Antalya Konservatuvar binasının yenilenmesi için bir bağışçının yapacağı 15 milyon liralık bağışı direkt döner sermayeye istemiş, bağışçı ise bu teklifi reddetmişti. Olayın basına yansıması sonrası Antalya Konservatuvar müdürü, bizzat Özlenen Özkan tarafından görevden alındı. İSTİFA EDEN YÖNETİCİLER  Siyasi erkle göreve gelen Prof Dr. Özlenen Özkan’ın idari kadroya da yoğun baskı uyguladığı öğrenildi. Bu baskılara dayanamayan Tıp Fakültesi Dekanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, Korkuteli Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü, İletişim Fakültesi Dekanı ile direkt rektörlüğe bağlı olan Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanı istifa etmek zorunda kaldı.   Bunlara ek olarak Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü’nün de istifa ettiği, fakat yönetimin bu istifaya henüz cevap vermediği öğrenildi.  BİAT KÜLTÜRÜ YERLEŞTİRİLİYOR  Tüm istifaların ardında üniversite yönetimi tarafından uygulanan baskı, üniversite yönetimine ulaşılamama, istifa eden yöneticilerin dikkate alınmaması gösteriliyor. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi’nde 100’den fazla akademisyene yükseltme verilmediği iddia ediliyor. Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Akdeniz Üniversitesi’ne rektör olarak atanması, biat kültürünü üniversitelere dayatma olarak gösteriliyor. Yine aynı şekilde rektör atamasının siyasi elle yapılması, eğitime ve bilime ambargo uygulanması olarak yorumlanıyor.           
Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasının ardından başlayan baskılar sonucu çok sayıda müdür ve dekan istifa etmek zorunda kaldı. Aynı süreçte 100’den fazla akademisyen ise yükseltme alamadı.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Prof. Dr. Özlenen Özkan atandı. Antalya’nın ilk kadın rektörü olarak tarihe geçen Özkan, Türkiye’nin ilk yüz, çift kol ve rahim nakli ameliyatlarına imza atan ekibin içinde de yer almıştı. Göreve gelmesinin ardından kendi yönetim kadrosunu kuran Özkan, daha sonra yaptığı hamlelerle sürekli tartışılır hale geldi. 

KONSERVATUVAR BİNASI SKANDALI 

Özellikle atamalar ve görevden almalarla gündemden düşmeyen Özkan, son olarak üniversite kampüsü içindeki Antalya Konservatuvar binasının yenilenmesi için bir bağışçının yapacağı 15 milyon liralık bağışı direkt döner sermayeye istemiş, bağışçı ise bu teklifi reddetmişti. Olayın basına yansıması sonrası Antalya Konservatuvar müdürü, bizzat Özlenen Özkan tarafından görevden alındı.

İSTİFA EDEN YÖNETİCİLER 

Siyasi erkle göreve gelen Prof Dr. Özlenen Özkan’ın idari kadroya da yoğun baskı uyguladığı öğrenildi. Bu baskılara dayanamayan Tıp Fakültesi Dekanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, Korkuteli Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü, İletişim Fakültesi Dekanı ile direkt rektörlüğe bağlı olan Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanı istifa etmek zorunda kaldı.   Bunlara ek olarak Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü’nün de istifa ettiği, fakat yönetimin bu istifaya henüz cevap vermediği öğrenildi. 

BİAT KÜLTÜRÜ YERLEŞTİRİLİYOR 

Tüm istifaların ardında üniversite yönetimi tarafından uygulanan baskı, üniversite yönetimine ulaşılamama, istifa eden yöneticilerin dikkate alınmaması gösteriliyor. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi’nde 100’den fazla akademisyene yükseltme verilmediği iddia ediliyor. Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Akdeniz Üniversitesi’ne rektör olarak atanması, biat kültürünü üniversitelere dayatma olarak gösteriliyor. Yine aynı şekilde rektör atamasının siyasi elle yapılması, eğitime ve bilime ambargo uygulanması olarak yorumlanıyor.  

 

 

 

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.