Şoförlere 'İyi dersler şoför amca ' eğitimi

EĞİTİM 18.09.2023 - 16:32, Güncelleme: 18.09.2023 - 16:32
 

Şoförlere 'İyi dersler şoför amca ' eğitimi

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “İyi dersler şoför amca” projesi kapsamında Kemer’de taşımalı eğitim yapan okulların servis şoförlerine eğitim verildi.

haberimizvar.net- Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan ve Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, jandarma trafik ve trafik polisleri eğitim öncesi Kemer Pastanesi’nde şoförlerle kahvaltıda bir araya geldi. Kemer Jandarma Trafik Tim Komutanı Erdal Kızılkaya, kahvaltı sonrası “İyi dersler şoför amca” projesi ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştirdi. Kaymakam Solmaz, kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada, taşıma hizmetinin eğitim ve öğretimin en önemli parçalarından biri olduğunu söyledi. “İyi dersler şoför amca” projesinin samimi ve duygusal bir proje olduğunu ifade eden Kaymakam Solmaz, “Çocukların şoförlere “amca” diye hitap etmesinin onlara karşı yaklaşımının ve güvenin bir işaretidir. Anne ve babalar çocuğunu okula hazırlıyor ama çocukların okula gitmesindeki köprü vazifesini şoförler üstleniyor. Tüm şoför arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Kemer Belediyesi olarak eğitime her zaman destek olduklarını ve olmaya devam ettiklerini belirterek, “Kemer Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği lise öğrencilerini ücretsiz olarak taşıyoruz. Bu yıl yaptığımız son ihalede 1400 öğrenciyi 72 C plakalı araçla taşıyoruz. Bu çocuklar hepimizin çocuğu. Çocuklarımızı okuldan eve evden okula güvenle taşıyoruz. Çocuklarımıza ne kadar iyi davranırsak çocuklarımızın moralleri de o kadar iyi olur. Tüm şoför arkadaşlarıma eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Çocuklarımıza anne ve baba şefkatiyle yaklaşmanızı istiyorum.” dedi. Kahvaltı programı sonrası şoförler, Kemer Ralli Alanı’na geçerek jandarma trafik timlerinden eğitim aldı. Eğitim sırasında şoförlerin uymaları gereken kurallar ve taşıma sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar ve şoförlerin sahip olması gereken belgeler hakkında bilgiler verildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “İyi dersler şoför amca” projesi kapsamında Kemer’de taşımalı eğitim yapan okulların servis şoförlerine eğitim verildi.
haberimizvar.net-  Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan ve Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, jandarma trafik ve trafik polisleri eğitim öncesi Kemer Pastanesi’nde şoförlerle kahvaltıda bir araya geldi.  Kemer Jandarma Trafik Tim Komutanı Erdal Kızılkaya, kahvaltı sonrası “İyi dersler şoför amca” projesi ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştirdi. Kaymakam Solmaz, kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada, taşıma hizmetinin eğitim ve öğretimin en önemli parçalarından biri olduğunu söyledi. “İyi dersler şoför amca” projesinin samimi ve duygusal bir proje olduğunu ifade eden Kaymakam Solmaz, “Çocukların şoförlere “amca” diye hitap etmesinin onlara karşı yaklaşımının ve güvenin bir işaretidir. Anne ve babalar çocuğunu okula hazırlıyor ama çocukların okula gitmesindeki köprü vazifesini şoförler üstleniyor. Tüm şoför arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.  Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Kemer Belediyesi olarak eğitime her zaman destek olduklarını ve olmaya devam ettiklerini belirterek, “ Kemer Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği lise öğrencilerini ücretsiz olarak taşıyoruz. Bu yıl yaptığımız son ihalede 1400 öğrenciyi 72 C plakalı araçla taşıyoruz. Bu çocuklar hepimizin çocuğu. Çocuklarımızı okuldan eve evden okula güvenle taşıyoruz. Çocuklarımıza ne kadar iyi davranırsak çocuklarımızın moralleri de o kadar iyi olur. Tüm şoför arkadaşlarıma eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Çocuklarımıza anne ve baba şefkatiyle yaklaşmanızı istiyorum.” dedi. Kahvaltı programı sonrası şoförler, Kemer Ralli Alanı’na geçerek jandarma trafik timlerinden eğitim aldı. Eğitim sırasında şoförlerin uymaları gereken kurallar ve taşıma sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar ve şoförlerin sahip olması gereken belgeler hakkında bilgiler verildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.