Sokak hayvanları emin ellerde

YEREL 29.05.2021 - 10:30, Güncelleme: 29.05.2021 - 10:30
 

Sokak hayvanları emin ellerde

Demre Belediyesi'nin hayvan barınağında sokak hayvanlarının bakım ve tedavisi yapılıyor.

haberimizvar.net- Demre Belediyesi'nin Çayağzı Limanı Yolu üzerindeki hayvan barınağında, sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sunuluyor. Barınakta 65 büyük köpek, sokakta bulunarak getirilen 5 yavru köpek, 5 yavru kedi, bir engelli ve bir de ayağı kırık kedinin bakım ve tedavisi yapılıyor. Vatandaşların ihbarı ile sokaktaki hasta ve sorunlu hayvanlar, barınağa getirilerek bakımları ve tedavileri yapılıyor. Barınakta veteriner hekim Dilek Bolat, veteriner teknikeri Ömer Kocagöz'le birlikte 5 personel görev yapıyor. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Barınakta görev yapan sağlık personelimize özel bir araç tahsis edildi. Demre merkez ve mahallelerimizde, sokak hayvanları için yapılan ihbarlara anında müdahale ediyoruz. Kazalardaki yaralanan hayvanları, barınakta tedavi ediyoruz. Sokakta doğum yapmış hayvanları, yavruları ile barınakta bakımını ve sağlıklı büyümesini sağlıyoruz. Barınakta belirli ölçüde sokak hayvanlarını kısırlaştırıyoruz. Aşılama işlemlerini yapıyoruz. Hasta olan hayvanların tedavisini yapıyoruz. Amacımız belirli kısırlaştırma ve sağlık sorunlarının çözümünün ardından, sokaktaki dostlarımızı doğal yaşam alanlarına bırakmak. Özgürce yaşamalarını sağlamak. Sokak hayvanları konusunda önemli mesafeler kat ettik" dedi. Barınaktaki can dostların duyarlı vatandaşlar tarafından sahiplenilmesini sağlamak istediklerini de vurgulayan Başkan Kocakaya, "Sahiplenmek için barınağa gelen vatandaşlarımıza, hekim arkadaşlarımız sahiplenmek istedikleri hayvanı beğendikten sonra hayvanın özelliklerini anlatıyor. Beslenme koşullarını, nasıl bir hayvan olduğunu tanıtıyorlar. Kabul edenlere form doldurtarak, hayvanı teslim ediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. İlerleyen süreçte Demre'ye daha modern bir hayvan barınağına kavuşturmanın planını yapıyoruz" diye konuştu. 
Demre Belediyesi'nin hayvan barınağında sokak hayvanlarının bakım ve tedavisi yapılıyor.

haberimizvar.net-  Demre Belediyesi'nin Çayağzı Limanı Yolu üzerindeki hayvan barınağında, sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sunuluyor. Barınakta 65 büyük köpek, sokakta bulunarak getirilen 5 yavru köpek, 5 yavru kedi, bir engelli ve bir de ayağı kırık kedinin bakım ve tedavisi yapılıyor. Vatandaşların ihbarı ile sokaktaki hasta ve sorunlu hayvanlar, barınağa getirilerek bakımları ve tedavileri yapılıyor. Barınakta veteriner hekim Dilek Bolat, veteriner teknikeri Ömer Kocagöz'le birlikte 5 personel görev yapıyor.


Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Barınakta görev yapan sağlık personelimize özel bir araç tahsis edildi. Demre merkez ve mahallelerimizde, sokak hayvanları için yapılan ihbarlara anında müdahale ediyoruz. Kazalardaki yaralanan hayvanları, barınakta tedavi ediyoruz. Sokakta doğum yapmış hayvanları, yavruları ile barınakta bakımını ve sağlıklı büyümesini sağlıyoruz. Barınakta belirli ölçüde sokak hayvanlarını kısırlaştırıyoruz. Aşılama işlemlerini yapıyoruz. Hasta olan hayvanların tedavisini yapıyoruz. Amacımız belirli kısırlaştırma ve sağlık sorunlarının çözümünün ardından, sokaktaki dostlarımızı doğal yaşam alanlarına bırakmak. Özgürce yaşamalarını sağlamak. Sokak hayvanları konusunda önemli mesafeler kat ettik" dedi.


Barınaktaki can dostların duyarlı vatandaşlar tarafından sahiplenilmesini sağlamak istediklerini de vurgulayan Başkan Kocakaya, "Sahiplenmek için barınağa gelen vatandaşlarımıza, hekim arkadaşlarımız sahiplenmek istedikleri hayvanı beğendikten sonra hayvanın özelliklerini anlatıyor. Beslenme koşullarını, nasıl bir hayvan olduğunu tanıtıyorlar. Kabul edenlere form doldurtarak, hayvanı teslim ediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. İlerleyen süreçte Demre'ye daha modern bir hayvan barınağına kavuşturmanın planını yapıyoruz" diye konuştu. 
 <a href=DEMRE BELEDIYESI'NIN HAYVAN BARINAGINDA SOKAK HAYVANLARININ BAKIM VE TEDAVISI YAPILIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_05/2021_05_29/2390281c8ce2b3446583f846a1a8820b.jpg" />

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.