SOL BULUŞMA Bıçak kemiğe dayandı

SİYASET 03.10.2021 - 16:01, Güncelleme: 03.10.2021 - 16:01
 

SOL BULUŞMA Bıçak kemiğe dayandı

Sol Parti Antalya İl Örgütü “Adım Adım Dalga Dalga SOL’u birlikte büyütüyoruz! Şimdi örgütlenme zamanı” başlığıyla buluşma gerçekleştirdi. Etkinlik öncesi Sol Parti Antalya üyeleri dayanışma kahvaltısında bir araya geldi

haberimizvar.net- SOL Parti’nin düzenlediği örgütlenme toplantısında MYK Üyesi Mehmet Soğancı yaptığı konuşmasında, “ 2019 yılında bu ülkede Sol gerek bu ülkeye Solun sesi gerek diyerek yola çıktık. Laikliği savunmak, kadınlar her yerdedir demek, anti emperyalizmi, kamuculuğu savunmak, insanlarımızın insanca yaşaya bilmeleri için örgütlendik” dedi. Mehmet Soğancı’nın ardından söz alan  SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer şunları söyledi: “Tüm Türkiye halkının emekçilerin yoksulların, kadınların çocukların, herkesin bir an evvel AKP-MHP bloğundan kurtulması lazım. AKP iktidarının bu ülkeye yaptığı kötülükler saymakla bitmez. Nedenli emperyalizme bağımlı olduğu emperyalizme kucak açtığını, bu ülke halkının geleceğini, doğasını topraklarını talan ettiğini biliyoruz. Yaşayarak gördük. Burada temel mesele bu kötücül iktidardan kurtulmak için biz ne yağacağız, muhalefet ne durumda buna bakmak lazım. Olası bir erken seçim ya da 2023 seçimlerinin bir referandum niteliğinde olduğunu unutmamak lazım. Bunu bilerek hareket etmeliyiz.  Bu tek adam rejiminden kurtulmak için bütün iş bize düşüyor.” ŞER SİYASETİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ Başer şöyle devam etti: “Güçlendirilmiş parlamenter sistem bu ülkenin sorunlarını çözemez. Ülke bugün yoksullukla ve sefaletle boğuşuyorsa bunun sebebi kamucu bir siyaset olmamasındadır. Muhalefet bugün ne kamucu siyaseti ne de laikliği ağzına almıyor. Laiklik bugün bu ülke de Taliban rejimine, tarikatlara teslim olmamaktır, emekçiler için fıtrat rejimine teslim olmamaktır, kadınlar için vazgeçilmezdir. Bu yüzden bu ülkede yaşayan herkesin laikliğe ihtiyacı vardı. Bu yüzden Sol Parti olarak laiklik kamuculuk mücadelesini daha da yükselteceğiz. SOL SİYASETE İHTİYAÇ VAR Bugüne ihtiyaç olan sol bir siyasettir. Bu siyaseti her yerde yeniden yeniden büyütmek ve halklaştırmak gerekmektedir. Bu siyaseti ülkenin her yerinde inşa etmemiz gerekmektedir. Bu ülkenin yeniden kurulmasına ihtiyaç var. Bu da ancak solla olabilir. Solun halkalaştırılmasıyla olabilir. Bunun için kolektif bir siyaseti halkın içinde yeşertmemiz gerekmektedir. Sadece 2023 ve sandığı bekleyen bir siyaset bu ülkeyi aydınlığa taşıyamaz. Bekleme durağında bekleyemeyiz. Biz sandığı beklemeyeceğiz, sosyalistler olarak halkın somut sorunları üzerinden mücadeleyi büyüteceğiz. Karşımızdaki iktidar kağıttan bir kaplan, onun karşısında ki en büyük panzehir örgütlü halk mücadelesidir. Bunu yeniden kurabiliriz.”
Sol Parti Antalya İl Örgütü “Adım Adım Dalga Dalga SOL’u birlikte büyütüyoruz! Şimdi örgütlenme zamanı” başlığıyla buluşma gerçekleştirdi. Etkinlik öncesi Sol Parti Antalya üyeleri dayanışma kahvaltısında bir araya geldi

haberimizvar.net- SOL Parti’nin düzenlediği örgütlenme toplantısında MYK Üyesi Mehmet Soğancı yaptığı konuşmasında, “ 2019 yılında bu ülkede Sol gerek bu ülkeye Solun sesi gerek diyerek yola çıktık. Laikliği savunmak, kadınlar her yerdedir demek, anti emperyalizmi, kamuculuğu savunmak, insanlarımızın insanca yaşaya bilmeleri için örgütlendik” dedi. Mehmet Soğancı’nın ardından söz alan  SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer şunları söyledi: “Tüm Türkiye halkının emekçilerin yoksulların, kadınların çocukların, herkesin bir an evvel AKP-MHP bloğundan kurtulması lazım. AKP iktidarının bu ülkeye yaptığı kötülükler saymakla bitmez. Nedenli emperyalizme bağımlı olduğu emperyalizme kucak açtığını, bu ülke halkının geleceğini, doğasını topraklarını talan ettiğini biliyoruz. Yaşayarak gördük. Burada temel mesele bu kötücül iktidardan kurtulmak için biz ne yağacağız, muhalefet ne durumda buna bakmak lazım. Olası bir erken seçim ya da 2023 seçimlerinin bir referandum niteliğinde olduğunu unutmamak lazım. Bunu bilerek hareket etmeliyiz.  Bu tek adam rejiminden kurtulmak için bütün iş bize düşüyor.”

ŞER SİYASETİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ
Başer şöyle devam etti: “Güçlendirilmiş parlamenter sistem bu ülkenin sorunlarını çözemez. Ülke bugün yoksullukla ve sefaletle boğuşuyorsa bunun sebebi kamucu bir siyaset olmamasındadır. Muhalefet bugün ne kamucu siyaseti ne de laikliği ağzına almıyor. Laiklik bugün bu ülke de Taliban rejimine, tarikatlara teslim olmamaktır, emekçiler için fıtrat rejimine teslim olmamaktır, kadınlar için vazgeçilmezdir. Bu yüzden bu ülkede yaşayan herkesin laikliğe ihtiyacı vardı. Bu yüzden Sol Parti olarak laiklik kamuculuk mücadelesini daha da yükselteceğiz.
SOL SİYASETE İHTİYAÇ VAR
Bugüne ihtiyaç olan sol bir siyasettir. Bu siyaseti her yerde yeniden yeniden büyütmek ve halklaştırmak gerekmektedir. Bu siyaseti ülkenin her yerinde inşa etmemiz gerekmektedir. Bu ülkenin yeniden kurulmasına ihtiyaç var. Bu da ancak solla olabilir. Solun halkalaştırılmasıyla olabilir. Bunun için kolektif bir siyaseti halkın içinde yeşertmemiz gerekmektedir. Sadece 2023 ve sandığı bekleyen bir siyaset bu ülkeyi aydınlığa taşıyamaz. Bekleme durağında bekleyemeyiz. Biz sandığı beklemeyeceğiz, sosyalistler olarak halkın somut sorunları üzerinden mücadeleyi büyüteceğiz. Karşımızdaki iktidar kağıttan bir kaplan, onun karşısında ki en büyük panzehir örgütlü halk mücadelesidir. Bunu yeniden kurabiliriz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.