Son Dakika: Yeni Dönemde Köklü Değişiklikler!

EĞİTİM 08.09.2023 - 14:57, Güncelleme: 08.09.2023 - 14:57
 

Son Dakika: Yeni Dönemde Köklü Değişiklikler!

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri Resmi Gazete'de duyurdu. Öğrenciler için önemli değişikliklerin getirildiği yeni düzenleme ile liselerde sınıf geçme ve devamsızlık kuralları kökten değişiyor. İşte düzenlemelerin ayrıntıları:

haberimizvar.net- Yeni dönemde öğrencileri köklü değişiklikler bekliyor.  Devamsızlık Kuralları Değişiyor: Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencilerin durumu velilere bildirilecek. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü aşarsa, öğrenciler ders puanlarına bakılmaksızın başarısız sayılacak. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplamda 40 güne çıkacak. Önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu, devamsızlık yapan öğrenci velileriyle işbirliği içinde çalışarak devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırmaya çalışacak. Özürsüz devamsızlık günleri, sosyal sorumluluk çalışmaları için ek süre olarak değerlendirilecek. Yatarak tedavi gerektiren durumlar için devamsızlık süresi 60 güne çıkacak. Açık Lise Geçişleri Sınırlanıyor: Açık öğretim liselerine geçişlerde istisnalar dışında kısıtlamalar getirildi. Milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları dışındaki öğrencilerin açık liselere nakil ve geçişleri kısıtlanacak. Sınıf Geçme Kuralları Değişiyor: Yeni düzenlemeye göre, öğrencilerin bir üst sınıfa geçmek için gereken ortalama artık 50 olmayacak. Yılsonu başarı puanı 50 olan öğrenciler, en fazla 1 dersten başarısız olabilirler. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilirler. 4 ders ve üzeri başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacaklar. Cep Telefonu Kullanımına Sınırlamalar: Öğrencilerin okullarda cep telefonu ve diğer bilişim araçlarını kullanımına yönelik yeni kurallar getirilecek. Bu önemli değişiklikler, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Liselere yeni başlayan 9. sınıf öğrencileri, bu yeni yönetmeliğe tabi olacaklar, diğer sınıflar için mevcut kurallar devam edecek
Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri Resmi Gazete'de duyurdu. Öğrenciler için önemli değişikliklerin getirildiği yeni düzenleme ile liselerde sınıf geçme ve devamsızlık kuralları kökten değişiyor. İşte düzenlemelerin ayrıntıları:

haberimizvar.net- Yeni dönemde öğrencileri köklü değişiklikler bekliyor. 

Devamsızlık Kuralları Değişiyor:

Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencilerin durumu velilere bildirilecek.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü aşarsa, öğrenciler ders puanlarına bakılmaksızın başarısız sayılacak.

Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplamda 40 güne çıkacak.

Önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu, devamsızlık yapan öğrenci velileriyle işbirliği içinde çalışarak devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırmaya çalışacak.

Özürsüz devamsızlık günleri, sosyal sorumluluk çalışmaları için ek süre olarak değerlendirilecek.

Yatarak tedavi gerektiren durumlar için devamsızlık süresi 60 güne çıkacak.

Açık Lise Geçişleri Sınırlanıyor:

Açık öğretim liselerine geçişlerde istisnalar dışında kısıtlamalar getirildi.

Milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları dışındaki öğrencilerin açık liselere nakil ve geçişleri kısıtlanacak.

Sınıf Geçme Kuralları Değişiyor:

Yeni düzenlemeye göre, öğrencilerin bir üst sınıfa geçmek için gereken ortalama artık 50 olmayacak.

Yılsonu başarı puanı 50 olan öğrenciler, en fazla 1 dersten başarısız olabilirler.

Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilirler.

4 ders ve üzeri başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacaklar.

Cep Telefonu Kullanımına Sınırlamalar:

Öğrencilerin okullarda cep telefonu ve diğer bilişim araçlarını kullanımına yönelik yeni kurallar getirilecek.

Bu önemli değişiklikler, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Liselere yeni başlayan 9. sınıf öğrencileri, bu yeni yönetmeliğe tabi olacaklar, diğer sınıflar için mevcut kurallar devam edecek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.