Son dakika...Emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi!

GÜNDEM 02.09.2023 - 12:31, Güncelleme: 02.09.2023 - 12:35
 

Son dakika...Emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi!

Son dakika... Milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanıyor. Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken, Cumhuriyetin 100. yılına özel emeklilere yeni bir ikramiye verilmesi gündeme geldi.

haberimizvar.net- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları, bu düzenlemenin detayları üzerinde çalışıyor. CUMHURİYETİN 100'ÜNCÜ YILINA ÖZEL İKRAMİYE Yeni Asır gazetesinin Faruk Erdem tarafından yapılan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen iyileştirme çalışmaları devam ederken, ara zam konusu Ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla ele alınacak. Üçüncü ikramiye ise bu iyileştirme çalışmasından ayrı bir şekilde değerlendiriliyor. Bu plana göre, tüm emeklilere bir kez ödenecek olan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi düşünülüyor. İlk belirlemelere göre, bu ikramiye miktarı için 5 bin lira rakamı üzerinde uzlaşılmış gibi görünüyor. Ancak resmi bir açıklama henüz yapılmadı. EMEKLİYE EK ZAMDA SEYYANEN ARTIŞ Ara zam çalışmalarıyla birlikte emeklilere çeşitli formüllerle ek ödemeler yapılması planlanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında bir zam alacakken, memur emeklileri toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkıyla ödüllendirilecek. Ancak bunun ötesinde bir iyileştirme de masada bulunuyor. Bu iyileştirme, Ocak ayı artışıyla birlikte veya daha önce uygulanabilir. Özellikle Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla bu konunun daha fazla gündemde olması bekleniyor. Seyyanen artış, düşük maaş alan emekliler için öne çıkan bir formül olarak görünüyor. Özellikle 7.500 TL'nin altında maaş alanlar için belirlenecek bir miktarla seyyanen artış yapılabilir. Geçtiğimiz ay, memurlara 8 bin 77 lira seyyanen artış yapılmıştı. Eğer seyyanen artış kararı alınırsa, miktarı ve ne zaman yürürlüğe gireceği belirlenecek. Düşük maaş alan emekliler için yeni bir seyyanen artış olasılığı ortaya çıkabilir. Emeklilere yönelik bu iyileştirmeler, yasal düzenlemelerle gerçekleştirilebilir. Meclis Ekim ayında toplanacak ve bu nedenle emeklilere yönelik geliri artırıcı düzenlemeler en erken Ekim ayında Meclis'e sunulacak. Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilmiş ve tüm kamu çalışanlarına 8 bin lira seyyanen artış yapılmıştı. Memur emeklileri de yüzde 25 zam almışlardı. Toplu sözleşme görüşmelerinde, memur emeklilerine de seyyanen artış yapılması talebi bulunuyordu.
Son dakika... Milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanıyor. Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken, Cumhuriyetin 100. yılına özel emeklilere yeni bir ikramiye verilmesi gündeme geldi.

haberimizvar.net- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları, bu düzenlemenin detayları üzerinde çalışıyor.

CUMHURİYETİN 100'ÜNCÜ YILINA ÖZEL İKRAMİYE

Yeni Asır gazetesinin Faruk Erdem tarafından yapılan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen iyileştirme çalışmaları devam ederken, ara zam konusu Ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla ele alınacak.

Üçüncü ikramiye ise bu iyileştirme çalışmasından ayrı bir şekilde değerlendiriliyor. Bu plana göre, tüm emeklilere bir kez ödenecek olan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi düşünülüyor. İlk belirlemelere göre, bu ikramiye miktarı için 5 bin lira rakamı üzerinde uzlaşılmış gibi görünüyor. Ancak resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

EMEKLİYE EK ZAMDA SEYYANEN ARTIŞ

Ara zam çalışmalarıyla birlikte emeklilere çeşitli formüllerle ek ödemeler yapılması planlanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında bir zam alacakken, memur emeklileri toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkıyla ödüllendirilecek. Ancak bunun ötesinde bir iyileştirme de masada bulunuyor. Bu iyileştirme, Ocak ayı artışıyla birlikte veya daha önce uygulanabilir. Özellikle Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla bu konunun daha fazla gündemde olması bekleniyor.

Seyyanen artış, düşük maaş alan emekliler için öne çıkan bir formül olarak görünüyor. Özellikle 7.500 TL'nin altında maaş alanlar için belirlenecek bir miktarla seyyanen artış yapılabilir. Geçtiğimiz ay, memurlara 8 bin 77 lira seyyanen artış yapılmıştı. Eğer seyyanen artış kararı alınırsa, miktarı ve ne zaman yürürlüğe gireceği belirlenecek.

Düşük maaş alan emekliler için yeni bir seyyanen artış olasılığı ortaya çıkabilir. Emeklilere yönelik bu iyileştirmeler, yasal düzenlemelerle gerçekleştirilebilir. Meclis Ekim ayında toplanacak ve bu nedenle emeklilere yönelik geliri artırıcı düzenlemeler en erken Ekim ayında Meclis'e sunulacak.

Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilmiş ve tüm kamu çalışanlarına 8 bin lira seyyanen artış yapılmıştı. Memur emeklileri de yüzde 25 zam almışlardı. Toplu sözleşme görüşmelerinde, memur emeklilerine de seyyanen artış yapılması talebi bulunuyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.