‘Sorumluluk almayan iktidarla karşı karşıyayız’

GÜNDEM 26.03.2020 - 18:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

‘Sorumluluk almayan iktidarla karşı karşıyayız’

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, iktidarın salgınla ilgili olarak sorumluluk almadığını söyledi.

haberimizvar.net-CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, şunları kaydetti: “Dünyayı sarsan Korona salgınıyla mücadelede sorumluluk almayan bir İktidar ile başbaşayız. Böyle bir salgını önleme tedbirini kişinin iradesine ‘Evde kal’ diyerek bırakmak tüm insanlara haksızlıktır. AKP İktidarı maddi ve manevi tüm sorumluluğu vatandaşımızın omzuna yıkıyor. Devletimiz ve halkımız; 82 milyon insanın sağlığını, kişilerin iradesine bırakan bir İktidar tarafından yönetiliyor. AYMAZLIK YAPILIYOR Türkiye’de milyonlarca kişi o gün kazandığı parayla geçiniyor. Evde kal demenin aç kal demek olduğu bir grup var. 1,8 milyon kişinin işyeri kapandı, onlar evlerine ekmek götüremiyor. Bir gün çalışmadığında bir lokma ekmek bulamayacak milyonlara ‘evde kal’ çağrısı yapmak vicdansızlıktır. Tablo buyken bütün mücadeleyi ‘evde kal’a indirgemek ise aymazlıktır. ZOR KARAR ALINMALI İhtiyaç akçesi tam da böyle günler için vardı. AKP İktidarı olarak ihtiyaç akçesini yandaşlara Rant dağıtmak için kullanmamış olsaydınız. Bütün dünya gibi sokağa çıkma yasağı uygular insan hayatı üzerinden kumar oynamak zorunda kalmazdınız. Sağlık çalışanları nefes almadan çalışıyor, Belediyeler, emniyet, askeriye tüm kamu çalışanları enfekte olma riskine rağmen dinlenmeden çalışıyor. İnsanlarımız sokakta oldukça neye yarar? AKP İktidarı vatandaşın omzuna yüklediği maddi ve manevi sorumluluğu derhal geri almak, sosyal devlet görevlerini yerine getirmek, siyasi kaygı gütmeden zor kararların altına imza atmak zorundadır.”  
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, iktidarın salgınla ilgili olarak sorumluluk almadığını söyledi.

haberimizvar.net-CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, şunları kaydetti: “Dünyayı sarsan Korona salgınıyla mücadelede sorumluluk almayan bir İktidar ile başbaşayız. Böyle bir salgını önleme tedbirini kişinin iradesine ‘Evde kal’ diyerek bırakmak tüm insanlara haksızlıktır. AKP İktidarı maddi ve manevi tüm sorumluluğu vatandaşımızın omzuna yıkıyor. Devletimiz ve halkımız; 82 milyon insanın sağlığını, kişilerin iradesine bırakan bir İktidar tarafından yönetiliyor.

AYMAZLIK YAPILIYOR

Türkiye’de milyonlarca kişi o gün kazandığı parayla geçiniyor. Evde kal demenin aç kal demek olduğu bir grup var. 1,8 milyon kişinin işyeri kapandı, onlar evlerine ekmek götüremiyor. Bir gün çalışmadığında bir lokma ekmek bulamayacak milyonlara ‘evde kal’ çağrısı yapmak vicdansızlıktır. Tablo buyken bütün mücadeleyi ‘evde kal’a indirgemek ise aymazlıktır.

ZOR KARAR ALINMALI

İhtiyaç akçesi tam da böyle günler için vardı. AKP İktidarı olarak ihtiyaç akçesini yandaşlara Rant dağıtmak için kullanmamış olsaydınız. Bütün dünya gibi sokağa çıkma yasağı uygular insan hayatı üzerinden kumar oynamak zorunda kalmazdınız. Sağlık çalışanları nefes almadan çalışıyor, Belediyeler, emniyet, askeriye tüm kamu çalışanları enfekte olma riskine rağmen dinlenmeden çalışıyor. İnsanlarımız sokakta oldukça neye yarar? AKP İktidarı vatandaşın omzuna yüklediği maddi ve manevi sorumluluğu derhal geri almak, sosyal devlet görevlerini yerine getirmek, siyasi kaygı gütmeden zor kararların altına imza atmak zorundadır.”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.