Sosyal medyada beyin yakan problem

EĞİTİM 31.12.2020 - 12:44, Güncelleme: 31.12.2020 - 12:54
 

Sosyal medyada beyin yakan problem

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, attığı tweetle sosyal medyayı karıştırdı...

haberimizvar.net- Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, attığı tweetle sosyal medyayı karıştırdı. Demirtaş’ın attığı tweet ne siyasiydi ne de polemik yaratacak bir paylaşımdı. “Ülkemizin ilkokul eğitim seviyesini ölçelim” Demirtaş, sorduğu soruyla sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girmesine neden oldu. Bir anda binlerce paylaşım yapılırken, Demirtaş o tweetinde şu soruyu yöneltti: “Bir hırsız bakkala girdi: 100 TL çaldı. Sonra o 100 TL ile bakkaldan 70 TLlik ürün aldı. Para üstü olarak da 30 TL aldı. Bakkalın kaybı ne kadar?” Cevabı “100 TL” olan soruya ise bakkalın kar marjı hesaba katılmadığı gerekçesiyle itirazlar da yükseldi.   Demirtaş ise tweete gelen cevaplara şaşırarak, “Bir soru sordum: 70 TL kelimesi trend olmuş, Hay Allahım” diye yazdı. İşte o paylaşımlar: Odatv.com
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, attığı tweetle sosyal medyayı karıştırdı...

haberimizvar.net- Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, attığı tweetle sosyal medyayı karıştırdı.

Demirtaş’ın attığı tweet ne siyasiydi ne de polemik yaratacak bir paylaşımdı.

“Ülkemizin ilkokul eğitim seviyesini ölçelim” Demirtaş, sorduğu soruyla sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girmesine neden oldu.

Bir anda binlerce paylaşım yapılırken, Demirtaş o tweetinde şu soruyu yöneltti:

“Bir hırsız bakkala girdi: 100 TL çaldı. Sonra o 100 TL ile bakkaldan 70 TLlik ürün aldı. Para üstü olarak da 30 TL aldı. Bakkalın kaybı ne kadar?”

Cevabı “100 TL” olan soruya ise bakkalın kar marjı hesaba katılmadığı gerekçesiyle itirazlar da yükseldi.

 

Demirtaş ise tweete gelen cevaplara şaşırarak, “Bir soru sordum: 70 TL kelimesi trend olmuş, Hay Allahım” diye yazdı.

İşte o paylaşımlar:

Odatv.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.