Sosyal medyaya RTÜK kelepçesi

YAŞAM 12.07.2021 - 01:28, Güncelleme: 12.07.2021 - 01:28
 

Sosyal medyaya RTÜK kelepçesi

Erdoğan’ın, “Sosyal medya üzerinden dezenformasyon suçunu tanımlamalıyız ve buna göre cezalar getirmeliyiz” diye talimat verdiği kaydedildi. Talimat üzerine AKP kurmaylarının sosyal medya için RTÜK benzeri bir yapının kurulmasının tartıştığı öne sürüldü.

haberimizvar.net  AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında sosyal medya platformları için RTÜK benzeri bir yapının kurulmasının tartışıldığı öne sürüldü. Söz konusu iddia, Türkiye ve Sabah gazeteleri tarafından gündeme getirildi. Türkiye gazetesi, AKP’nin son MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya ilişkin olarak, “Biz de yalan haberin yanında dezenformasyon suçunu tanımlamalıyız ve buna göre cezalar getirmeliyiz. Bu konuda bir çalışma yapalım. Birçok ülke, bu konuda hukuki adımlar attı, biz de bunu gündemimize alalım” ifadelerini kullandığını yazdı.   ERDOĞAN ‘CEZA’ TALİMATI VERDİ   Erdoğan’ın, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı şey yalan haber yayma değil. Bu bir dezenformasyon. AB’de dezenformasyon, terör suçu ile eş değer tutuluyor ve ona göre cezalar veriliyor. Biz de yalan haberin yanında dezenformasyon suçunu tanımlamalıyız ve buna göre cezalar getirmeliyiz. Bu konuda bir çalışma yapalım. Birçok ülke, bu konuda hukuki adımlar attı, biz de bunu gündemimize alalım” dediği aktarıldı.   RTÜK BENZERİ BİR YAPI ÖNERİSİ   Türkiye’nin haberine göre, AKP kaynakları, Avrupa Birliği ve dünyadaki diğer uygulamaların inceleneceğini buna göre bir yasal düzenleme yapılacağını dile getirdi. AKP kurmayları, “Bir denetim mekanizması oluşturulabilir. RTÜK benzeri bir yapının kurulması düşünülebilir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) da desteği ile uzmanlardan oluşan bir yapı kurulabilir. Özellikle son bir yıldır, sahte hesaplar ve sosyal medya ajansları üzerinden yapılan manipülatif paylaşımlara yönelik denetim mekanizması kurulmalı” değerlendirmesi yaptı. 
Erdoğan’ın, “Sosyal medya üzerinden dezenformasyon suçunu tanımlamalıyız ve buna göre cezalar getirmeliyiz” diye talimat verdiği kaydedildi. Talimat üzerine AKP kurmaylarının sosyal medya için RTÜK benzeri bir yapının kurulmasının tartıştığı öne sürüldü.

haberimizvar.net

 AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında sosyal medya platformları için RTÜK benzeri bir yapının kurulmasının tartışıldığı öne sürüldü. Söz konusu iddia, Türkiye ve Sabah gazeteleri tarafından gündeme getirildi. Türkiye gazetesi, AKP’nin son MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya ilişkin olarak, “Biz de yalan haberin yanında dezenformasyon suçunu tanımlamalıyız ve buna göre cezalar getirmeliyiz. Bu konuda bir çalışma yapalım. Birçok ülke, bu konuda hukuki adımlar attı, biz de bunu gündemimize alalım” ifadelerini kullandığını yazdı.

 

ERDOĞAN ‘CEZA’ TALİMATI VERDİ

 

Erdoğan’ın, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı şey yalan haber yayma değil. Bu bir dezenformasyon. AB’de dezenformasyon, terör suçu ile eş değer tutuluyor ve ona göre cezalar veriliyor. Biz de yalan haberin yanında dezenformasyon suçunu tanımlamalıyız ve buna göre cezalar getirmeliyiz. Bu konuda bir çalışma yapalım. Birçok ülke, bu konuda hukuki adımlar attı, biz de bunu gündemimize alalım” dediği aktarıldı.

 

RTÜK BENZERİ BİR YAPI ÖNERİSİ

 

Türkiye’nin haberine göre, AKP kaynakları, Avrupa Birliği ve dünyadaki diğer uygulamaların inceleneceğini buna göre bir yasal düzenleme yapılacağını dile getirdi. AKP kurmayları, “Bir denetim mekanizması oluşturulabilir. RTÜK benzeri bir yapının kurulması düşünülebilir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) da desteği ile uzmanlardan oluşan bir yapı kurulabilir. Özellikle son bir yıldır, sahte hesaplar ve sosyal medya ajansları üzerinden yapılan manipülatif paylaşımlara yönelik denetim mekanizması kurulmalı” değerlendirmesi yaptı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.