Soylu: Kürt-Türk meselesiyle ilgisi yok

GÜNDEM 31.07.2021 - 11:19, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:19
 

Soylu: Kürt-Türk meselesiyle ilgisi yok

Konya’daki katliamın ‘Kürt-Türk meselesiyle herhangi bir ilgisinin olmadığını” savunan İçişleri Bakanı Soylu, “Etnik köken üzerinden değerlendirmeler provokasyon” dedi.

haberimizvar.net- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya Meram’da yedi kişinin katledildiği saldırının bir husumetten kaynaklandığını savunup, “Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur” dedi. Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yapan Soylu, Konya katliamıyla ilgili, “Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır” dedi. SOYLU: 11 YILLIK BİR HUSUMET VAR Soylu şunları söyledi: “Meselenin yaklaşık 11 yıllık bir husumet olduğunu söyleyen Bakan Soylu, “Mesele 2010’da iki ailenin karşılıklı birbirleriyle, yine 2010’da bugünkü eylemi gerçekleştirenin yine bir silah çekme hadisesi söz konusu. Bu yıl 2021 ve yine devam ediyor. Ne kadar bir cinnet hali, ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet hala devam ediyor. Kadınlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz”. GÜL: PROVOKATİF YÖNLENDİRMELER Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, saldırıyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Konya’da gerçekleşen menfur cinayetler başsavcılık talimatları çerçevesinde çok yönlü soruşturulmaktadır. Olayı yakından takip ediyoruz. Provokatif yönlendirmelerin aksine olayın etnik veya ideolojik bir saikle gerçekleştiğine dair bir bulgu söz konusu değil. Birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanları, vesile arayanları kınıyorum. İlgili makamlar vahim olaya ilişkin olarak kamuoyunu aydınlatmaya devam edecektir. Milletimizin derin ve köklü kardeşliği her türlü provokasyonun üzerindedir”. İDEOLOJİK SAİK PROPAGANDASI YALAN Twitter hesabından Bakan Soylu’nun açıklamalarını paylaşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, “Katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provokasyondur, yalandır” dedi. Altun, “Sayın Cumhurbaşkanımız, bu elim olayın aydınlatılması için yapılan çalışmaları yakından takip etmektedir. Faillerin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmeleri için olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Toplumu bölmek ve halkı birbirine düşürmek için bu vahşi olayı istismar etmeye çalışan fırsatçı ve sorumsuz şahısları itidale davet ediyoruz. Medyamızı ve kamuoyumuzu olayla ilgili yaratılan bilgi kirliliği konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki birlik ve beraberliğimizi ne bölücü unsurlar, ne de böylesi elim bir hadiseyi istismar etmeye çalışan kötü niyetliler bozabilir” açıklaması yaptı.  
Konya’daki katliamın ‘Kürt-Türk meselesiyle herhangi bir ilgisinin olmadığını” savunan İçişleri Bakanı Soylu, “Etnik köken üzerinden değerlendirmeler provokasyon” dedi.

haberimizvar.net- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya Meram’da yedi kişinin katledildiği saldırının bir husumetten kaynaklandığını savunup, “Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur” dedi. Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yapan Soylu, Konya katliamıyla ilgili, “Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır” dedi.

SOYLU: 11 YILLIK BİR HUSUMET VAR

Soylu şunları söyledi: “Meselenin yaklaşık 11 yıllık bir husumet olduğunu söyleyen Bakan Soylu, “Mesele 2010’da iki ailenin karşılıklı birbirleriyle, yine 2010’da bugünkü eylemi gerçekleştirenin yine bir silah çekme hadisesi söz konusu. Bu yıl 2021 ve yine devam ediyor. Ne kadar bir cinnet hali, ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet hala devam ediyor. Kadınlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz”.

GÜL: PROVOKATİF YÖNLENDİRMELER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, saldırıyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Konya’da gerçekleşen menfur cinayetler başsavcılık talimatları çerçevesinde çok yönlü soruşturulmaktadır. Olayı yakından takip ediyoruz. Provokatif yönlendirmelerin aksine olayın etnik veya ideolojik bir saikle gerçekleştiğine dair bir bulgu söz konusu değil. Birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanları, vesile arayanları kınıyorum. İlgili makamlar vahim olaya ilişkin olarak kamuoyunu aydınlatmaya devam edecektir. Milletimizin derin ve köklü kardeşliği her türlü provokasyonun üzerindedir”.

İDEOLOJİK SAİK PROPAGANDASI YALAN

Twitter hesabından Bakan Soylu’nun açıklamalarını paylaşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, “Katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provokasyondur, yalandır” dedi. Altun, “Sayın Cumhurbaşkanımız, bu elim olayın aydınlatılması için yapılan çalışmaları yakından takip etmektedir. Faillerin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmeleri için olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Toplumu bölmek ve halkı birbirine düşürmek için bu vahşi olayı istismar etmeye çalışan fırsatçı ve sorumsuz şahısları itidale davet ediyoruz. Medyamızı ve kamuoyumuzu olayla ilgili yaratılan bilgi kirliliği konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki birlik ve beraberliğimizi ne bölücü unsurlar, ne de böylesi elim bir hadiseyi istismar etmeye çalışan kötü niyetliler bozabilir” açıklaması yaptı.  

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.