Soylu’dan daha inandırıcı

SİYASET 31.05.2021 - 05:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 05:52
 

Soylu’dan daha inandırıcı

Avrasya Araştırma’nın yaptığı anketin sonuçlarına göre Cumhur İttifakı seçmeninin yüzde 35’i Sedat Peker’i, yüzde 25’i ise Süleyman Soylu’yu inandırıcı buluyor.

haberimizvar.net  Kamuoyu araştırma şirketi Avrasya Araştırma’nın 23-28 Mayıs arasında yaptığı anketin sonuçları paylaşıldı. 2480 kişinin katıldığı çalışmada yurttaşların büyük bir kısmı Sedat Peker’in açıklamalarına inandıklarını söyledi. Ankete katılanların ciddi bir bölümü ise videolarda adı geçen siyasetçilerin istifa etmesi gerektiği yönünde tercih yaptı. Muhalefet seçmeninin yüzde 95’i adı geçenlerin görevlerinden ayrılması gerektiğini söylerken, Cumhur İttifakı seçmenlerinin de yüzde 37’si benzer cevap verdi.   İKTİDAR SEÇMENİ PEKER’E İNANIYOR   Ankete katılanlara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mu, yoksa Sedat Peker’in mi daha ikna edici olduğu sorulduğunda ise; Peker yanıtı açık ara önde oldu. Soylu’yu inandırıcı bulan Cumhur İttifakı seçmeni sadece yüzde 25 iken, yüzde 35 ise Peker’i inandırıcı buldu. Muhalefet seçmeni ise yüzde 82 oranında Peker’i ikna edici gördü.   ‘KESİNLİKLE ERDOĞAN’A VERMEM’   Ankette bugün seçimler olsa hangi partiye oy verecekleri sorulan seçmenler, yüzde 31,5 oranında AKP’yi tercih ettiler. CHP yüzde 26.2, İyi Parti yüzde 13.1, HDP yüzde 11.9, MHP ise yüzde 7.9 oy oranına ulaştı. Olası Cumhurbaşkanlığı seçimine dair sorulan soruya ise yurttaşların yüzde 52.4’ü “Kesinlikle Erdoğan’a vermem” yanıtını verdi.
Avrasya Araştırma’nın yaptığı anketin sonuçlarına göre Cumhur İttifakı seçmeninin yüzde 35’i Sedat Peker’i, yüzde 25’i ise Süleyman Soylu’yu inandırıcı buluyor.

haberimizvar.net

 Kamuoyu araştırma şirketi Avrasya Araştırma’nın 23-28 Mayıs arasında yaptığı anketin sonuçları paylaşıldı. 2480 kişinin katıldığı çalışmada yurttaşların büyük bir kısmı Sedat Peker’in açıklamalarına inandıklarını söyledi. Ankete katılanların ciddi bir bölümü ise videolarda adı geçen siyasetçilerin istifa etmesi gerektiği yönünde tercih yaptı. Muhalefet seçmeninin yüzde 95’i adı geçenlerin görevlerinden ayrılması gerektiğini söylerken, Cumhur İttifakı seçmenlerinin de yüzde 37’si benzer cevap verdi.

 

İKTİDAR SEÇMENİ PEKER’E İNANIYOR

 

Ankete katılanlara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mu, yoksa Sedat Peker’in mi daha ikna edici olduğu sorulduğunda ise; Peker yanıtı açık ara önde oldu. Soylu’yu inandırıcı bulan Cumhur İttifakı seçmeni sadece yüzde 25 iken, yüzde 35 ise Peker’i inandırıcı buldu. Muhalefet seçmeni ise yüzde 82 oranında Peker’i ikna edici gördü.

 

‘KESİNLİKLE ERDOĞAN’A VERMEM’

 

Ankette bugün seçimler olsa hangi partiye oy verecekleri sorulan seçmenler, yüzde 31,5 oranında AKP’yi tercih ettiler. CHP yüzde 26.2, İyi Parti yüzde 13.1, HDP yüzde 11.9, MHP ise yüzde 7.9 oy oranına ulaştı. Olası Cumhurbaşkanlığı seçimine dair sorulan soruya ise yurttaşların yüzde 52.4’ü “Kesinlikle Erdoğan’a vermem” yanıtını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.