Sözcü yazarlarına hapis cezası

GÜNDEM 27.12.2019 - 12:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sözcü yazarlarına hapis cezası

Sözcü gazetesi davasında Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya “FETÖ’ye yardım” iddiasıyla 3 yıl 6 ay 15 gün, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz’a 3 yıl 4 ay, Yücel Arı, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli’ye 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

haberimizvar.net, Sözcü gazetesi yazarlarının yargılandığı davada karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya 3 yıl 6 ay, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz’a 3 yıl 4 ay, Yücel Arı, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli’ye 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrıldı. Bugünkü duruşmaya Emin Çölaşan Ankara Adliyesi’nden SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada söz verilen savcı daha önceki mütalaasını tekrar ettiğini belirtti. Duruşmaya katılmayan gazete avukatları Ceren Yakışır ve Fahri Emeksiz’in sunduğu mazeret dilekçesi ise ‘yargılamayı uzatmaya yönelik olduğu’ iddiasıyla mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi. Mahkeme başkanı bu celse kararı açıklayacağını belirterek son sözleri sordu. Son sözü sorulan Emin Çölaşan, “Hakkımızda açılan boş bir davadır aleyhimize ne belge ne tanık vardır. Lafı uzatmadan beraatımı istiyorum” dedi. GAZETECİLERİN SON SAVUNMALARI Gökmen Ulu da, “Daha önceden dile getirmiş olduğum savunmaları tekrarlıyorum. Hakkımızda dayanaksız iftiralar çürümüştür. Hukuka aykırı suçlama ile mağdur edildik. Bir an önce adaletin tecelli etmesini, beraatımı istiyorum” dedi. Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ise “Gereken açıklamayı diğer duruşmalarda yaptık. Gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledim. Adalete sığınıyorum” diye konuştu. Mediha Olgun “Bu davada olmak beni yordu. Darbeci hiçbir zihniyeti desteklemem mümkün olmaz” derken, Yonca Yücekaleli de beraatını istedi. Mustafa Çetin ve Haber Koordinatörü Yücel Arı da beraat talebinde bulundu. NECATİ DOĞRU: SOMUT BELGE YOK Necati Doğru ise “Benimle ilgili olarak bilerek ve isteyerek FETÖ’cü örgüte yardım iddiasını kanıtlayacak belge somut olarak yoktur. Din ve Allah tüccarı insanlarla bir arada olmamız mümkün değil” dedi. Yaklaşık 10 dakika süren duruşmada, son sözlerin ardından karar için 1 saatlik ara verildi. Aranın ardından mahkeme başkanı kararı açıkladı. KILIÇDAROĞLU’NDAN KARARA TEPKİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karara tepki gösterirken, “FETÖ ile mücadele ediyorlar. Bu beyazı siyah gösterme kararıdır. Bu kadar açık. Siyasi otoritenin talimatı ile verilmiş karardır. Sözcü gazetesinin Türkiye’yi aydınlatmasına, doğruları söylemesine tahammül edemiyorlar. Baskı kuruyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar bu gazeteciler geçmişlerine bakıldığında işlerinden kovuldular, görevlerinden uzaklaştırıldılar ama ne olursa olsun yollarına ve mücadelelerine devam ettiler. Aynı mücadeleyi aynı kararlığı yine sürdürecekler. Beni üzen şudur; Türkiye Cumhuriyeti devletinde adaletin olmadığını, demokrasinin olmadığını bu kararla biz bütün dünyaya duyurmuş olduk. Beni üzen bu. Hangi ülke diyecek ki bu karar doğrudur? Hangi vicdan hangi adalet kurumu diyecek ki bu karar doğrudur?” diye sordu.
Sözcü gazetesi davasında Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya “FETÖ’ye yardım” iddiasıyla 3 yıl 6 ay 15 gün, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz’a 3 yıl 4 ay, Yücel Arı, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli’ye 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

haberimizvar.net, Sözcü gazetesi yazarlarının yargılandığı davada karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya 3 yıl 6 ay, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz’a 3 yıl 4 ay, Yücel Arı, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli’ye 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrıldı. Bugünkü duruşmaya Emin Çölaşan Ankara Adliyesi’nden SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada söz verilen savcı daha önceki mütalaasını tekrar ettiğini belirtti. Duruşmaya katılmayan gazete avukatları Ceren Yakışır ve Fahri Emeksiz’in sunduğu mazeret dilekçesi ise ‘yargılamayı uzatmaya yönelik olduğu’ iddiasıyla mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi. Mahkeme başkanı bu celse kararı açıklayacağını belirterek son sözleri sordu. Son sözü sorulan Emin Çölaşan, “Hakkımızda açılan boş bir davadır aleyhimize ne belge ne tanık vardır. Lafı uzatmadan beraatımı istiyorum” dedi.

GAZETECİLERİN SON SAVUNMALARI

Gökmen Ulu da, “Daha önceden dile getirmiş olduğum savunmaları tekrarlıyorum. Hakkımızda dayanaksız iftiralar çürümüştür. Hukuka aykırı suçlama ile mağdur edildik. Bir an önce adaletin tecelli etmesini, beraatımı istiyorum” dedi. Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ise “Gereken açıklamayı diğer duruşmalarda yaptık. Gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledim. Adalete sığınıyorum” diye konuştu. Mediha Olgun “Bu davada olmak beni yordu. Darbeci hiçbir zihniyeti desteklemem mümkün olmaz” derken, Yonca Yücekaleli de beraatını istedi. Mustafa Çetin ve Haber Koordinatörü Yücel Arı da beraat talebinde bulundu.

NECATİ DOĞRU: SOMUT BELGE YOK

Necati Doğru ise “Benimle ilgili olarak bilerek ve isteyerek FETÖ’cü örgüte yardım iddiasını kanıtlayacak belge somut olarak yoktur. Din ve Allah tüccarı insanlarla bir arada olmamız mümkün değil” dedi. Yaklaşık 10 dakika süren duruşmada, son sözlerin ardından karar için 1 saatlik ara verildi. Aranın ardından mahkeme başkanı kararı açıkladı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN KARARA TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karara tepki gösterirken, “FETÖ ile mücadele ediyorlar. Bu beyazı siyah gösterme kararıdır. Bu kadar açık. Siyasi otoritenin talimatı ile verilmiş karardır. Sözcü gazetesinin Türkiye’yi aydınlatmasına, doğruları söylemesine tahammül edemiyorlar. Baskı kuruyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar bu gazeteciler geçmişlerine bakıldığında işlerinden kovuldular, görevlerinden uzaklaştırıldılar ama ne olursa olsun yollarına ve mücadelelerine devam ettiler. Aynı mücadeleyi aynı kararlığı yine sürdürecekler. Beni üzen şudur; Türkiye Cumhuriyeti devletinde adaletin olmadığını, demokrasinin olmadığını bu kararla biz bütün dünyaya duyurmuş olduk. Beni üzen bu. Hangi ülke diyecek ki bu karar doğrudur? Hangi vicdan hangi adalet kurumu diyecek ki bu karar doğrudur?” diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.