SP Antalya’dan Ayasofya açıklaması

KÜLTÜR 13.06.2020 - 17:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

SP Antalya’dan Ayasofya açıklaması

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Ayasofya'nın camii olarak ibadete açılması tartışmasıyla ilgili açıklamalrda bulundu. Düzen, Ayasofya'nın siyasete değil cami olarak ibadete açılması gerektiğini belirtti.

haberimizvar.net-Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen, “Gündemde olan Ayasofya, milletimizin hassasiyetle takip ettiği hususlardan biridir. Birçok hassas konu gibi Ayasofya’nın da iktidar tarafından istismar edildiğine şahitlik ediyoruz. Ayasofya, iktidarın istediği herhangi bir zamanda gündemi meşgul etmek için kullanacağı bir malzeme olmamalıdır” dedi. Düzen, Sayın Cumhurbaşkanı’nın, “Önce Sultan Ahmet’i doldurun, sonra Ayasofya’ya bakarız” demesinin üzerinden sadece bir yıl geçmiştir.  İktidar, siyaseten tıkandığı zamanlarda geçmişteki tavrıyla tutarsızlık içeren yeni bir tavırla suni gündemler oluşturabiliyor. Tutarsızlığı kabul etmiyoruz ve değerlerimizi daha fazla istismar etmeyin diyoruz. Bununla birlikte Ayasofya’nın cami olarak açılması için samimiyetle yapılacak bütün çalışmaların da destekçisi olacağız. Saadet Partisi olarak çağrımızı tekrarlıyoruz; “Ayasofya siyasete değil, ibadete açılsın” dedi.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Kuruçeşme’de organize edilen ve maliyeti 30 milyon TL’yi bulduğu söylenen konserlere ilişkin de konuşan Düzen, şöyle konuştu: "Koronavirüs salgının olumsuz etkilerini azaltmak için çaba harcadığımız böyle bir dönemde bu organizasyonun yapılmasını zaruri kılan sebepleri merak ediyoruz. Konserler seyircisiz yapıldığı halde ve sanal ortamlardan izletilmesine rağmen 30 Milyon TL harcanabilmiştir. 30 milyon TL, asgari ücret karşılığında çalışan 12 bin 600 emekçimizin bir aylık toplam kazancına denk gelmektedir. İktidar, darda olan vatandaşlara borç dışında bir şey veremezken bu türden bir savurganlığı yapması akla ziyandır. Bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir; bu israftır, haramdır." 
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Ayasofya'nın camii olarak ibadete açılması tartışmasıyla ilgili açıklamalrda bulundu. Düzen, Ayasofya'nın siyasete değil cami olarak ibadete açılması gerektiğini belirtti.

haberimizvar.net-Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen, “Gündemde olan Ayasofya, milletimizin hassasiyetle takip ettiği hususlardan biridir. Birçok hassas konu gibi Ayasofya’nın da iktidar tarafından istismar edildiğine şahitlik ediyoruz. Ayasofya, iktidarın istediği herhangi bir zamanda gündemi meşgul etmek için kullanacağı bir malzeme olmamalıdır” dedi.

Düzen, Sayın Cumhurbaşkanı’nın, “Önce Sultan Ahmet’i doldurun, sonra Ayasofya’ya bakarız” demesinin üzerinden sadece bir yıl geçmiştir.  İktidar, siyaseten tıkandığı zamanlarda geçmişteki tavrıyla tutarsızlık içeren yeni bir tavırla suni gündemler oluşturabiliyor. Tutarsızlığı kabul etmiyoruz ve değerlerimizi daha fazla istismar etmeyin diyoruz. Bununla birlikte Ayasofya’nın cami olarak açılması için samimiyetle yapılacak bütün çalışmaların da destekçisi olacağız. Saadet Partisi olarak çağrımızı tekrarlıyoruz; “Ayasofya siyasete değil, ibadete açılsın” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Kuruçeşme’de organize edilen ve maliyeti 30 milyon TL’yi bulduğu söylenen konserlere ilişkin de konuşan Düzen, şöyle konuştu: "Koronavirüs salgının olumsuz etkilerini azaltmak için çaba harcadığımız böyle bir dönemde bu organizasyonun yapılmasını zaruri kılan sebepleri merak ediyoruz. Konserler seyircisiz yapıldığı halde ve sanal ortamlardan izletilmesine rağmen 30 Milyon TL harcanabilmiştir. 30 milyon TL, asgari ücret karşılığında çalışan 12 bin 600 emekçimizin bir aylık toplam kazancına denk gelmektedir. İktidar, darda olan vatandaşlara borç dışında bir şey veremezken bu türden bir savurganlığı yapması akla ziyandır. Bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir; bu israftır, haramdır." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.