SP Finike ve Aksu adayları belli oldu

SİYASET 02.01.2024 - 13:12, Güncelleme: 02.01.2024 - 13:12
 

SP Finike ve Aksu adayları belli oldu

SP Finike ve Aksu adayları belli oldu

haberimizvar.net- Faiz ödemeleri üzerinden iktidarı eleştiren Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı taslak bütçesi 16 milyar lira. 16 milyar lira gider, 14 milyar lira gelir ve 2 milyar lira açığı var. Bizim bütün muhalefetimize ve verdiğimiz şehide rağmen meclisten geçen merkezi yönetimin taslak bütçesinden sadece faize ayrılan ödenek 1 trilyon 254 milyar lira. Tamamen rantiyeye dayanmış, rantiyeye hizmet etmiş olarak karşımızda duruyor" dedi.  UÇAN KUŞA BORCUMUZ VAR Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen; “Her gün 3 milyar 435 milyon lira faiz ödüyoruz. 5 günlük ödenen faiz Antalya’nın bütçesine denk geliyor. 2 milyon 688 bin nüfusu ve 19 ilçesi ile Antalya, Türkiye’nin beşinci büyük şehri.. 5 günlük faiz Antalya’nın bütçesi kadar. Getirdiğiniz Türkiye bu” şeklinde konuştu. IMF’ye olan 23.5 milyar dolarlık borcun bitirilmesine rağmen o dönemde 232.2 milyar dolar olan toplam borcun 2023 yılının üçüncü çeyrek rakamlarına göre 588.180 milyar dolara yükseldiğine dikkat çeken Düzen, “80 yıllık hükümetleri terazinin bir tarafına koyun. 20 yılda onların yaptığı toplam borcun 1.5 katını yaptınız” diyerek, “Nereye gitti bu borçlar?” diye sordu. “Faize, rantiyeye gitti” diyen Düzen, “Çünkü, bütçe rantiye, faiz bütçesi. Hepimiz bankalara çalışıyoruz. Uçan kuşa borcumuz var” ifadelerini kullandı. Ödenecek faizin IMF’ye olan borcun iki katına yaklaştığını belirten Düzen, gerçekleri haykırmaya devam edeceklerini söyledi.FİNİKE VE AKSU ADAYLARI AÇIKLANDI, GÜLER’E PLAKET VERİLDİ Toplantıda Partinin Finike ve Aksu Belediye Başkan adayları da açıklandı. Aksu Belediye Başkanı olarak Latif Mercan, Finike Belediye Başkanı adayı olarak ise belediye eski İmar Müdürü Selçuk Okur açıklandı. Emeklerinden dolayı Saadet Partisi Kadın Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selman Güler’e plaket verilen toplantıda, Gelecek Partisi Antalya Kadın Kolları Başkanı da selamlama konuşması yaptı.
SP Finike ve Aksu adayları belli oldu

haberimizvar.net- Faiz ödemeleri üzerinden iktidarı eleştiren Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı taslak bütçesi 16 milyar lira. 16 milyar lira gider, 14 milyar lira gelir ve 2 milyar lira açığı var. Bizim bütün muhalefetimize ve verdiğimiz şehide rağmen meclisten geçen merkezi yönetimin taslak bütçesinden sadece faize ayrılan ödenek 1 trilyon 254 milyar lira. Tamamen rantiyeye dayanmış, rantiyeye hizmet etmiş olarak karşımızda duruyor" dedi. 

UÇAN KUŞA BORCUMUZ VAR
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen; “Her gün 3 milyar 435 milyon lira faiz ödüyoruz. 5 günlük ödenen faiz Antalya’nın bütçesine denk geliyor. 2 milyon 688 bin nüfusu ve 19 ilçesi ile Antalya, Türkiye’nin beşinci büyük şehri.. 5 günlük faiz Antalya’nın bütçesi kadar. Getirdiğiniz Türkiye bu” şeklinde konuştu. IMF’ye olan 23.5 milyar dolarlık borcun bitirilmesine rağmen o dönemde 232.2 milyar dolar olan toplam borcun 2023 yılının üçüncü çeyrek rakamlarına göre 588.180 milyar dolara yükseldiğine dikkat çeken Düzen, “80 yıllık hükümetleri terazinin bir tarafına koyun. 20 yılda onların yaptığı toplam borcun 1.5 katını yaptınız” diyerek, “Nereye gitti bu borçlar?” diye sordu. “Faize, rantiyeye gitti” diyen Düzen, “Çünkü, bütçe rantiye, faiz bütçesi. Hepimiz bankalara çalışıyoruz. Uçan kuşa borcumuz var” ifadelerini kullandı. Ödenecek faizin IMF’ye olan borcun iki katına yaklaştığını belirten Düzen, gerçekleri haykırmaya devam edeceklerini söyledi.FİNİKE VE AKSU ADAYLARI AÇIKLANDI, GÜLER’E

PLAKET VERİLDİ
Toplantıda Partinin Finike ve Aksu Belediye Başkan adayları da açıklandı. Aksu Belediye Başkanı olarak Latif Mercan, Finike Belediye Başkanı adayı olarak ise belediye eski İmar Müdürü Selçuk Okur açıklandı. Emeklerinden dolayı Saadet Partisi Kadın Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selman Güler’e plaket verilen toplantıda, Gelecek Partisi Antalya Kadın Kolları Başkanı da selamlama konuşması yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.