Stokları mı erittiniz ?

SAĞLIK 10.05.2021 - 10:26, Güncelleme: 10.05.2021 - 11:19
 

Stokları mı erittiniz ?

Covid-19 tedavisinde Hidroksiklorokin'in yerinin olmadığı, Amerika Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tavsiyelerine rağmen uzun bir süre kullanılmasına CHP'den tepki geldi

haberimizvar.net- CHP Milletvekili Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 tedavisinde kullanılan “Hidroksiklorokin” adlı ilacın; bilimsel çalışmalar, Amerika Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tavsiyelerine karşın, tedavi protokolünden yaklaşık bir yıl gecikme ile çıkarılmasına tepki gösterdi. HEKİMLERE BASKI YAPILDI Şahin, “Hekimlere baskı yapıldı, vatandaşın sağlığıyla oynandı. Umarım ilacı protokolde tutma ısrarının arkasında stokları eritip birilerine para kazandırma amacı yoktur. Bakanlık neden beklediğini açıklamalı” dedi. YAN ETKİLERİ BULUNUYOR Şahin, söz konusu ilacın Covid-19 tedavisinde olumlu etkiye sahip olmadığı gibi çok sayıda yan etki oluşturduğunun da tıbben ortaya konulduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Ülkemizde birçok insan bu ilacı kullanmak zorunda bırakıldı. Çok sayıda Covid-19 hastası bu ilaç yüzünden hayatını kaybetti ya da hastalığı olması gerekenden daha ağır geçirdi. Vatandaşın sağlığıyla oynandı.”
Covid-19 tedavisinde Hidroksiklorokin'in yerinin olmadığı, Amerika Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tavsiyelerine rağmen uzun bir süre kullanılmasına CHP'den tepki geldi

haberimizvar.net- CHP Milletvekili Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 tedavisinde kullanılan “Hidroksiklorokin” adlı ilacın; bilimsel çalışmalar, Amerika Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tavsiyelerine karşın, tedavi protokolünden yaklaşık bir yıl gecikme ile çıkarılmasına tepki gösterdi.

HEKİMLERE BASKI YAPILDI
Şahin, “Hekimlere baskı yapıldı, vatandaşın sağlığıyla oynandı. Umarım ilacı protokolde tutma ısrarının arkasında stokları eritip birilerine para kazandırma amacı yoktur. Bakanlık neden beklediğini açıklamalı” dedi.

YAN ETKİLERİ BULUNUYOR
Şahin, söz konusu ilacın Covid-19 tedavisinde olumlu etkiye sahip olmadığı gibi çok sayıda yan etki oluşturduğunun da tıbben ortaya konulduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Ülkemizde birçok insan bu ilacı kullanmak zorunda bırakıldı. Çok sayıda Covid-19 hastası bu ilaç yüzünden hayatını kaybetti ya da hastalığı olması gerekenden daha ağır geçirdi. Vatandaşın sağlığıyla oynandı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.