Su, elektrik ve doğalgaz ücretsiz olmalı

GÜNDEM 17.03.2020 - 14:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Su, elektrik ve doğalgaz ücretsiz olmalı

Birleşim Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, çok ciddi bir sağlık sorununa dönüşme riski taşıyan koronavirüsünün ekonomik etkilerinin kriz ortamını daha da derinleştirdiğine dikkati çekti.

haberimizvar.net- Mehmet Balık yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarının ülkeyi ağır bir ekonomik krize sürüklediğini kaydetti.  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, koronavirüsünün ekonomiye etkilerine ilişkin “En fazla etkilenen sektörler öncelikli olmak üzere tüm sektörleri kapsayacak bir dizi destek ve önlem uygulanacaktır” ifadesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Balık, “Dünya genelinde çok ciddi bir sağlık sorununa dönüşme riski taşıyan koronavirüsünün ekonomik etkileri artmaya başladı. Koronavirüsünün artan etkisiyle birlikte yüzde 14’lük işsizlik oranı, yüksek enflasyon ve 450 milyar dolarlık dış borç  ülke ekonomisinde yaşanan krizi derinleştirmektedir” dedi. SU, ELEKTRİK, DOĞALGAZ ÜCRETSİZ OLMALI Koronavirüsü nedeniyle  esnafın zor durumda kaldığına dikkati çeken Balık, “Ülkemizde virüs  nedeniyle okulların tatil edilmesiyle özellikle toplu taşımacılık yapan esnafımız başta olmak üzere tüm hizmet sektörleri etkilenmeye başladı. Yurttaşlar ise marketlere ve pazara uğrayamaz hale gelmiştir. Virüs korkusu nedeniyle insanlar neredeyse tüm sosyal aktivitelerini durdurmuş durumda. Restoranlar, sinemalar, ulaşım ağları salgından ciddi bir şekilde etkilenmektedir. Günlük yaşam mücadelesi ve karşı karşıya kaldığı koronavirüsü nedeniyle en fazla etkilenenler emekçiler ve yoksullar olmaktadır. Salgın süresince yurttaşların su, elektrik ve doğalgaz faturalarının ücretsiz olarak sağlanması ve temel temizlik malzemelerini ve tıbbi maske gibi koruyucu malzemelerin tüm yurttaşlar için ücretsiz verilmesi öncelik olmalıdır.
Birleşim Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, çok ciddi bir sağlık sorununa dönüşme riski taşıyan koronavirüsünün ekonomik etkilerinin kriz ortamını daha da derinleştirdiğine dikkati çekti.

haberimizvar.net- Mehmet Balık yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarının ülkeyi ağır bir ekonomik krize sürüklediğini kaydetti.  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, koronavirüsünün ekonomiye etkilerine ilişkin “En fazla etkilenen sektörler öncelikli olmak üzere tüm sektörleri kapsayacak bir dizi destek ve önlem uygulanacaktır” ifadesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Balık, “Dünya genelinde çok ciddi bir sağlık sorununa dönüşme riski taşıyan koronavirüsünün ekonomik etkileri artmaya başladı. Koronavirüsünün artan etkisiyle birlikte yüzde 14’lük işsizlik oranı, yüksek enflasyon ve 450 milyar dolarlık dış borç  ülke ekonomisinde yaşanan krizi derinleştirmektedir” dedi.

SU, ELEKTRİK, DOĞALGAZ ÜCRETSİZ OLMALI

Koronavirüsü nedeniyle  esnafın zor durumda kaldığına dikkati çeken Balık, “Ülkemizde virüs  nedeniyle okulların tatil edilmesiyle özellikle toplu taşımacılık yapan esnafımız başta olmak üzere tüm hizmet sektörleri etkilenmeye başladı. Yurttaşlar ise marketlere ve pazara uğrayamaz hale gelmiştir. Virüs korkusu nedeniyle insanlar neredeyse tüm sosyal aktivitelerini durdurmuş durumda. Restoranlar, sinemalar, ulaşım ağları salgından ciddi bir şekilde etkilenmektedir. Günlük yaşam mücadelesi ve karşı karşıya kaldığı koronavirüsü nedeniyle en fazla etkilenenler emekçiler ve yoksullar olmaktadır. Salgın süresince yurttaşların su, elektrik ve doğalgaz faturalarının ücretsiz olarak sağlanması ve temel temizlik malzemelerini ve tıbbi maske gibi koruyucu malzemelerin tüm yurttaşlar için ücretsiz verilmesi öncelik olmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.