Su faturalarında zam yok

GÜNDEM 28.05.2020 - 16:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Su faturalarında zam yok

Su faturalarının yüksek gelmesiyle ilgili ASAT’tan bilgi aldığını açıklayan CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, “Herhangi bir zam veya kademeli kullanım bedeli söz konusu değil. Abonelerin sadece kullandıkları su miktarı kadar tutar ödeyecekleri belirtildi” dedi.

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi’nin (ASAT) vatandaşlara su faturalarını yüksek bedelle gönderdiği tartışmasıyla ilgili bir açıklama yapan CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, konuyu yetkililerle görüştüğünü dile getirdi. Su faturalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Demir, “ASAT yetkilileriyle yaptığımız görüşmede ‘Abonelerin su faturalarında herhangi bir zam veya kademeli kullanım bedeli söz konusu değildir. Abonelerimiz sadece ve sadece kullandıkları su miktarı kadar tutar ödeyecekler’ denildi” şeklinde bilgi verdi.   ‘HİÇ KİMSENİN SUYU KESİLMEDİ’   Demir, ASAT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayı şöyle aktardı: “ASAT, büyük bir aile olarak gördüğümüz 1 milyon 300 bin abonesinin her daim yanındadır. Dünyayı etkisi altına alan salgın döneminde tüm tedbirleri alan ASAT hiçbir abonenin suyunu kesilmemesini sehven kesilenlerin aynı gün kullanıma açılmasını sağlamıştır. 4 aylık fatura ve kullanım miktarları incelendiğinde her abonemiz rakamsal olarak bir tutar olmadığını göreceklerdir”.   ASAT’TAN YAPILAN AÇIKLAMA   Vatandaşların su faturalarının yüksek gelmesiyle ilgili şikayetlerini ASAT Abone İşleri Sorumlusu Serdar Çalmanlı’ya aktardığını belirten İbrahim Demir, “Çalmanlı, Nisan ayı okumalarının Mart ve Şubat ayı faturalarının ortalamasının yüzde 80’ini alınarak hesaplandığını belirti. Mart ayında tüm sayaç okuyucu personelin sahada olduğunu söyleyen Çalmanlı, ‘O nedenle bu virüsü taşıyıcı olabilirdi.  Hem sizin sağlığınızı korumak, hem de personelimizin sağlığını korumak amacıyla bu işlemi yaptık. Sizin abonenizdeki su kullanımınıza baktığımız zaman son aydaki su kullanımınızın yükseldiğini görüyoruz. Yaptığımız incelemede sayaç okumamızda bir hata olmadığını tespit ettik’ dedi” şeklinde bilgi aktardı.  
Su faturalarının yüksek gelmesiyle ilgili ASAT’tan bilgi aldığını açıklayan CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, “Herhangi bir zam veya kademeli kullanım bedeli söz konusu değil. Abonelerin sadece kullandıkları su miktarı kadar tutar ödeyecekleri belirtildi” dedi.

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi’nin (ASAT) vatandaşlara su faturalarını yüksek bedelle gönderdiği tartışmasıyla ilgili bir açıklama yapan CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, konuyu yetkililerle görüştüğünü dile getirdi. Su faturalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Demir, “ASAT yetkilileriyle yaptığımız görüşmede ‘Abonelerin su faturalarında herhangi bir zam veya kademeli kullanım bedeli söz konusu değildir. Abonelerimiz sadece ve sadece kullandıkları su miktarı kadar tutar ödeyecekler’ denildi” şeklinde bilgi verdi.

 

‘HİÇ KİMSENİN SUYU KESİLMEDİ’

 

Demir, ASAT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayı şöyle aktardı: “ASAT, büyük bir aile olarak gördüğümüz 1 milyon 300 bin abonesinin her daim yanındadır. Dünyayı etkisi altına alan salgın döneminde tüm tedbirleri alan ASAT hiçbir abonenin suyunu kesilmemesini sehven kesilenlerin aynı gün kullanıma açılmasını sağlamıştır. 4 aylık fatura ve kullanım miktarları incelendiğinde her abonemiz rakamsal olarak bir tutar olmadığını göreceklerdir”.

 

ASAT’TAN YAPILAN AÇIKLAMA

 

Vatandaşların su faturalarının yüksek gelmesiyle ilgili şikayetlerini ASAT Abone İşleri Sorumlusu Serdar Çalmanlı’ya aktardığını belirten İbrahim Demir, “Çalmanlı, Nisan ayı okumalarının Mart ve Şubat ayı faturalarının ortalamasının yüzde 80’ini alınarak hesaplandığını belirti. Mart ayında tüm sayaç okuyucu personelin sahada olduğunu söyleyen Çalmanlı, ‘O nedenle bu virüsü taşıyıcı olabilirdi.  Hem sizin sağlığınızı korumak, hem de personelimizin sağlığını korumak amacıyla bu işlemi yaptık. Sizin abonenizdeki su kullanımınıza baktığımız zaman son aydaki su kullanımınızın yükseldiğini görüyoruz. Yaptığımız incelemede sayaç okumamızda bir hata olmadığını tespit ettik’ dedi” şeklinde bilgi aktardı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.