Suç duyurusu konu olabilir

GÜNDEM 14.11.2020 - 16:45, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Suç duyurusu konu olabilir

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu'nu görevden alıp, yerine 2 meclis üyesini dönüşümlü olarak atamasını değerlendirdi.

haberimizvar.net- Balkan, "Aylardır sağlık problemleri olan ve yeni servise çıkan Başkan Böcek'in raporluyken, kendisine ait e-imza üzerinden radikal değişikliği kuşkulu buluyorum. Hukuki olarak da tartışmalı" dedi. Başkan Balkan, şöyle devam etti: "Böyle bir değişikliğin yapılmasını hukuki olarak görmüyorum. Bu olağan değil. Hukukta ve siyasette rastlanan bir durum değil. Hastalığı sürecinde bir başkan vekili görevlendirildi. Değişmesi ve yerine 2 başkan vekili görevlendirmesi tartışmalı. Siyasi bir operasyon olarak değerlendiriyorum.” ‘BELEDİYEDE BİR GÜÇ SAVAŞI VAR’  “Belediye içinde bir güç savaşı var. Bu savaş Antalya ile sınırlı değildir. 5'inci büyük kentiz. Çok ciddi rantın söz konusu olduğu bir yer. İştahı kabaran siyasi figürler kendilerine yakın kadrolar için böyle bir operasyon düzenledi. Başkan vekili Hacıarifoğlu görevde kalmalı. Zaten Başkan vekili Hacıarifoğlu Teftiş Kurulu'nu görevlendirdi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleme başlatabilir ve suç duyurusuna konu olabilir. Yapılan işlemler dört başı mamur hukuka uygun olmalı. Antalya'nın iradesi üzerinde siyasi ahlakla bağdaşmayan yöntemler, Antalya'nın böyle bir tartışmaya sürüklenmesi üzücü."  
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu'nu görevden alıp, yerine 2 meclis üyesini dönüşümlü olarak atamasını değerlendirdi.

haberimizvar.net- Balkan, "Aylardır sağlık problemleri olan ve yeni servise çıkan Başkan Böcek'in raporluyken, kendisine ait e-imza üzerinden radikal değişikliği kuşkulu buluyorum. Hukuki olarak da tartışmalı" dedi. Başkan Balkan, şöyle devam etti: "Böyle bir değişikliğin yapılmasını hukuki olarak görmüyorum. Bu olağan değil. Hukukta ve siyasette rastlanan bir durum değil. Hastalığı sürecinde bir başkan vekili görevlendirildi. Değişmesi ve yerine 2 başkan vekili görevlendirmesi tartışmalı. Siyasi bir operasyon olarak değerlendiriyorum.”

‘BELEDİYEDE BİR GÜÇ SAVAŞI VAR’
 “Belediye içinde bir güç savaşı var. Bu savaş Antalya ile sınırlı değildir. 5'inci büyük kentiz. Çok ciddi rantın söz konusu olduğu bir yer. İştahı kabaran siyasi figürler kendilerine yakın kadrolar için böyle bir operasyon düzenledi. Başkan vekili Hacıarifoğlu görevde kalmalı. Zaten Başkan vekili Hacıarifoğlu Teftiş Kurulu'nu görevlendirdi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleme başlatabilir ve suç duyurusuna konu olabilir. Yapılan işlemler dört başı mamur hukuka uygun olmalı. Antalya'nın iradesi üzerinde siyasi ahlakla bağdaşmayan yöntemler, Antalya'nın böyle bir tartışmaya sürüklenmesi üzücü."  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.