Suçlu hayvanlar değil çözüm üretmeyen belediyeler

GÜNDEM 18.12.2023 - 15:08, Güncelleme: 18.12.2023 - 15:08
 

Suçlu hayvanlar değil çözüm üretmeyen belediyeler

Son günlerde artan sokak hayvanlarına yönelik tartışmalara Sol Parti Antalya İl Başkanı Öykü Ağtaş da katıldı. Ağtaş, "Yaşanan sorunun sorunların sorumlusu hayvanlar değil, çözüm üretemeyen belediyeler ve siyasi iktidarlardır" dedi..

haberimizvar.net- Öykü Ağtaş açıklamasında “Son zamanlarda basına yansıyan haberlerden sonra belediyelerin aldıkları kararlar ile sokak hayvanlarının bulundukları ortamlardan toplatıldığına dair ihbarlar gün be gün artmaktadır. Antalya Sol Parti olarak öncelikle şunu belirtmek isteriz ki sokak hayvanlarının bu şekilde toplatılması usulsüz ve kanuna aykırıdır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. Maddesi der ki: “Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır.” Belediyelerin kanuna aykırı bir şekilde yaşam alanı sokaklar olan hayvanları bulundukları ortamlardan toplayıp sözde barınaklara hapsetmeleri katliamdan başka bir şey değildir. Barınaklarda çalışanların vicdanına kalmış şekilde davranılan bu canların kafalarına kürekle vurularak katledildiği görüntüler hala hepimizin hafızasında travmatize olmuş biçimde yer almaktadır. Hayvanların pislik içinde yaşadığı, açlıktan birbirlerini parçaladığı ortamlar onların yaşam alanı değildir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. maddesinde de belirtildiği gibi sokaklar hayvanların yaşam alanlarıdır” dedi. “Sokak hayvanların sayısının artmasının esas sorumlusu üretim çiftliklerini yasaklamayan, sahiplendiği hayvanları son derece sorumsuzca yazlık beldelere atan, ormanların içinde korkuya, yalnızlığa, açlığa ve ölüme terk edenlere ceza kesmeyen, hayvan satışını inatla yasaklamayanlardır” diyen Öykü Ağtaş açıklamasını şöyle sürdürdü; “Kendi görevler ve sorumluluklarını yerine getirmeyen, hayvanları kısırlaştırmayan, aşılamayan, tedavi etmeyen, beslemeyen belediyeler ve bakanlık hesap vermek yerine yaşanan olaylardan sokaktaki hayvanları mesul tutma cesaretini gösterebilmektedirler. Bu durumu asla kabul etmiyoruz! Köpek saldırıları sonucu yaralanan çocuklarımızın suçlusu ne sahipsiz köpeklerdir ne de hayvanseverler. Bu trajedinin tek sorumlusu bilim insanlarının ve hayvan hakları savunucularının söylediklerine kulaklarını tıkayan, hayvan popülasyonunu kontrol altına almak için gerekli adımları atmayan AKP iktidarıdır. Bizler her zaman hangi dağ efkarlıysa orada olacağımızı söyledik. Dayanışma ezilenlerin inceliği olduğu kadar görevidir de. Bu zamana kadar yaşanan acı olayların hiçbiri çocukların ya da sokaktaki canların sorumluluğu değildir.  Sokaktaki canların yaşam haklarının takipçisi olacağız!”
Son günlerde artan sokak hayvanlarına yönelik tartışmalara Sol Parti Antalya İl Başkanı Öykü Ağtaş da katıldı. Ağtaş, "Yaşanan sorunun sorunların sorumlusu hayvanlar değil, çözüm üretemeyen belediyeler ve siyasi iktidarlardır" dedi..

haberimizvar.net- Öykü Ağtaş açıklamasında “Son zamanlarda basına yansıyan haberlerden sonra belediyelerin aldıkları kararlar ile sokak hayvanlarının bulundukları ortamlardan toplatıldığına dair ihbarlar gün be gün artmaktadır. Antalya Sol Parti olarak öncelikle şunu belirtmek isteriz ki sokak hayvanlarının bu şekilde toplatılması usulsüz ve kanuna aykırıdır.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. Maddesi der ki: “Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır.”
Belediyelerin kanuna aykırı bir şekilde yaşam alanı sokaklar olan hayvanları bulundukları ortamlardan toplayıp sözde barınaklara hapsetmeleri katliamdan başka bir şey değildir. Barınaklarda çalışanların vicdanına kalmış şekilde davranılan bu canların kafalarına kürekle vurularak katledildiği görüntüler hala hepimizin hafızasında travmatize olmuş biçimde yer almaktadır. Hayvanların pislik içinde yaşadığı, açlıktan birbirlerini parçaladığı ortamlar onların yaşam alanı değildir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. maddesinde de belirtildiği gibi sokaklar hayvanların yaşam alanlarıdır” dedi.
“Sokak hayvanların sayısının artmasının esas sorumlusu üretim çiftliklerini yasaklamayan, sahiplendiği hayvanları son derece sorumsuzca yazlık beldelere atan, ormanların içinde korkuya, yalnızlığa, açlığa ve ölüme terk edenlere ceza kesmeyen, hayvan satışını inatla yasaklamayanlardır” diyen Öykü Ağtaş açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Kendi görevler ve sorumluluklarını yerine getirmeyen, hayvanları kısırlaştırmayan, aşılamayan, tedavi etmeyen, beslemeyen belediyeler ve bakanlık hesap vermek yerine yaşanan olaylardan sokaktaki hayvanları mesul tutma cesaretini gösterebilmektedirler. Bu durumu asla kabul etmiyoruz!
Köpek saldırıları sonucu yaralanan çocuklarımızın suçlusu ne sahipsiz köpeklerdir ne de hayvanseverler. Bu trajedinin tek sorumlusu bilim insanlarının ve hayvan hakları savunucularının söylediklerine kulaklarını tıkayan, hayvan popülasyonunu kontrol altına almak için gerekli adımları atmayan AKP iktidarıdır.
Bizler her zaman hangi dağ efkarlıysa orada olacağımızı söyledik. Dayanışma ezilenlerin inceliği olduğu kadar görevidir de. Bu zamana kadar yaşanan acı olayların hiçbiri çocukların ya da sokaktaki canların sorumluluğu değildir. 
Sokaktaki canların yaşam haklarının takipçisi olacağız!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hayvan dostu
(18.12.2023 22:48 - #73000)
Sol partinin başına CAHİL bir kişi gelmiş Antalya da ne yazık ki boş yapmış. Bu konuda hiç bir emeği ve desteği olmayan bu insanlar yorum yaparken bin kaplan gücünde ne yazık ki
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.