Süleymancıların yurdunda cinsel istismara suç duyurusu

GÜNDEM 21.11.2023 - 11:52, Güncelleme: 21.11.2023 - 16:14
 

Süleymancıların yurdunda cinsel istismara suç duyurusu

Süleymancılar cemaatine ait Alanya'nın Sugözü Mahallesi'nde bulunan erkek öğrenci yurdunda 5 öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan eğitmen için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın suç duyurusunda bulunduğu açıklandı.

haberimizvar.net- Süleymancılar cemaatine ait erkek öğrenci yurdunda patlayan cinsel taciz skandalının yankıları sürüyor. Süleymancılara ait Alanya'nın Sugözü Mahallesi'nde bulunan erkek öğrenci yurdunda 14 yaşlarındaki 5 öğrenciye cinsel tacizde bulunan ve suçunu itiraf eden eğitmenin gözaltına alınmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın eğitmen için suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Olay cinsel istismara uğrayan çocuklardan birinin ailesine anlatması ile ortaya çıktı, aile durumu polise bildirdi. Polisin yurtta yaptığı ilk incelemede cinsel istismarı diğer çocuklar da doğruladı, istismara uğrayan çocuklar da ifade verdi. Soruşturma sonrası zanlının da ifadesinin alındığı, suçlamaların bir kısmını kabule ettiği ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Cinsel istismar olayına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı el koyarak eğitmen hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada," Bakanlık avukatlarımız tarafından ilgili suç duyurusunda bulunduk. Yargılama sürecine müdahil olarak, suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız. Mağdur çocuklara ve ailelerine yönelik başta psikososyal destek olmak üzere hizmet modeli çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.
Süleymancılar cemaatine ait Alanya'nın Sugözü Mahallesi'nde bulunan erkek öğrenci yurdunda 5 öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan eğitmen için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın suç duyurusunda bulunduğu açıklandı.

haberimizvar.net- Süleymancılar cemaatine ait erkek öğrenci yurdunda patlayan cinsel taciz skandalının yankıları sürüyor. Süleymancılara ait Alanya'nın Sugözü Mahallesi'nde bulunan erkek öğrenci yurdunda 14 yaşlarındaki 5 öğrenciye cinsel tacizde bulunan ve suçunu itiraf eden eğitmenin gözaltına alınmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın eğitmen için suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Olay cinsel istismara uğrayan çocuklardan birinin ailesine anlatması ile ortaya çıktı, aile durumu polise bildirdi. Polisin yurtta yaptığı ilk incelemede cinsel istismarı diğer çocuklar da doğruladı, istismara uğrayan çocuklar da ifade verdi. Soruşturma sonrası zanlının da ifadesinin alındığı, suçlamaların bir kısmını kabule ettiği ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Cinsel istismar olayına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı el koyarak eğitmen hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada," Bakanlık avukatlarımız tarafından ilgili suç duyurusunda bulunduk. Yargılama sürecine müdahil olarak, suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız. Mağdur çocuklara ve ailelerine yönelik başta psikososyal destek olmak üzere hizmet modeli çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.