SunExpress'ten turizme ek uçuş desteği

TURİZM 09.10.2023 - 15:27, Güncelleme: 09.10.2023 - 15:27
 

SunExpress'ten turizme ek uçuş desteği

2023’ün ilk üç çeyreğinde 10 milyona yakın yolcu taşıyan SunExpress, 2 bin ek uçuşla Türkiye’de turizm sezonunu uzatıyor. Şirket, kış dönemi için, 6'sı Antalya'ya olmak üzere, Türkiye'ye 15 yeni hat açacak.

haberimizvar.net- Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in CEO’su Max Kownatzki ve Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu SunExpress’in 2023 yılı performansı ve kış sezonu planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenlenen toplantıda, SunExpress’in 2023 yılının başından bu yana yaklaşık 10 milyon yolcu taşıdığı ve yaz sezonunun ardından devam eden talebi karşılamak amacıyla Eylül ayının ardından Ekim-Aralık dönemi için de kapasite artışına gittiği belirtildi. Yaz sonrası yıl sonuna kadar yaratılan ek kapasite 2 binden fazla uçuşa ulaştı. 2023 YILI YOLCU SAYISI AÇISINDAN YİNE REKOR BİR YIL OLACAK SunExpress CEO’su Max Kownatzki toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2023 yılının ilk üç çeyreğinde %88’lik bir doluluk oranı ile 10 milyona yakın yolcu taşıyarak yeni bir rekora imza attık. Yolcu trafiği anlamında hedefimizin üstünde bir performans gösterdik ve yıl sonuna kadar 12 milyon yolcu hedefimizi aşacağımızı öngörüyoruz. Yaz sonrası Türkiye’ye yönelik devam eden talebi karşılamak amacıyla kapasite artışına gittik ve yıl sonuna kadar 2 binden fazla ek uçuş planladık. Türkiye’nin bu yıl için 60 milyon turist hedefine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” KIŞ SEZONU İÇİN EK KAPASİTE VE 15 YENİ ROTA Kownatzki, Türkiye'nin lokomotif sektörü turizmin elçisi olarak SunExpress’in kış sezonuna da yatırım yaparak Türkiye'nin sadece yaz sezonunda değil, tarihi, doğası, yerel mutfağı ve spor turizmi için altyapısıyla tüm yıl boyunca önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurguladı. Kownatzki, “Turizmi tüm yıla yaymak için bu yıl kış kapasitemizi de arttırarak uçuş ağımıza 15 yeni rota ekledik. Bu kış Üsküp, Abu Dabi, Şarm El-Şeyh, Sofya, Krakow ve Kıbrıs gibi yeni ve birbirinden güzel destinasyonları Antalya ve İzmir ile bağlayacağız” dedi.
2023’ün ilk üç çeyreğinde 10 milyona yakın yolcu taşıyan SunExpress, 2 bin ek uçuşla Türkiye’de turizm sezonunu uzatıyor. Şirket, kış dönemi için, 6'sı Antalya'ya olmak üzere, Türkiye'ye 15 yeni hat açacak.

haberimizvar.net- Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in CEO’su Max Kownatzki ve Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu SunExpress’in 2023 yılı performansı ve kış sezonu planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen toplantıda, SunExpress’in 2023 yılının başından bu yana yaklaşık 10 milyon yolcu taşıdığı ve yaz sezonunun ardından devam eden talebi karşılamak amacıyla Eylül ayının ardından Ekim-Aralık dönemi için de kapasite artışına gittiği belirtildi. Yaz sonrası yıl sonuna kadar yaratılan ek kapasite 2 binden fazla uçuşa ulaştı.

2023 YILI YOLCU SAYISI AÇISINDAN YİNE REKOR BİR YIL OLACAK

SunExpress CEO’su Max Kownatzki toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2023 yılının ilk üç çeyreğinde %88’lik bir doluluk oranı ile 10 milyona yakın yolcu taşıyarak yeni bir rekora imza attık. Yolcu trafiği anlamında hedefimizin üstünde bir performans gösterdik ve yıl sonuna kadar 12 milyon yolcu hedefimizi aşacağımızı öngörüyoruz. Yaz sonrası Türkiye’ye yönelik devam eden talebi karşılamak amacıyla kapasite artışına gittik ve yıl sonuna kadar 2 binden fazla ek uçuş planladık. Türkiye’nin bu yıl için 60 milyon turist hedefine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

KIŞ SEZONU İÇİN EK KAPASİTE VE 15 YENİ ROTA

Kownatzki, Türkiye'nin lokomotif sektörü turizmin elçisi olarak SunExpress’in kış sezonuna da yatırım yaparak Türkiye'nin sadece yaz sezonunda değil, tarihi, doğası, yerel mutfağı ve spor turizmi için altyapısıyla tüm yıl boyunca önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurguladı.

Kownatzki, “Turizmi tüm yıla yaymak için bu yıl kış kapasitemizi de arttırarak uçuş ağımıza 15 yeni rota ekledik. Bu kış ÜsküpAbu DabiŞarm El-Şeyh, SofyaKrakow ve Kıbrıs gibi yeni ve birbirinden güzel destinasyonları Antalya ve İzmir ile bağlayacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.