Suriye’den mültecilere ‘geri dönün’ çağrısı

GÜNDEM 28.09.2021 - 14:10, Güncelleme: 28.09.2021 - 14:10
 

Suriye’den mültecilere ‘geri dönün’ çağrısı

Suriyeli tüm mültecilerin evlerine dönmeleri için kapıların tamamen açık olduğunu söyleyen Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, Batılı ülkeleri de Suriyelilerin çektiği acılar üzerinden kendilerine fayda sağlamak ve onların iyiliğini düşünüyor gibi yapmakla suçladı.

haberimizvar.net-  Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) 76’ncı Genel Kurul toplantıları çerçevesinde bir konuşma yaptı. Konuşmasında Suriyeli tüm mültecilerin güvenli ve gönüllü bir şekilde geri dönüşü için kapılarının ardına kadar açık olduğunu belirtti. Ayrıca Suriye hükümeti ve müttefiklerinin geri dönüşleri mümkün kılmak ve dönenlerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için her tür önlemi aldığını açıkladı. BASKILAR BİZE PES ETTİREMEYECEK DW Türkçe’de yer alan habere göre, Mikdad Batılı ülkeleri de Suriyelilerin çektiği acılar üzerinden kendilerine fayda sağlamak ve onların iyiliğini düşünüyor gibi yapmakla suçladı. Suriye ordusunun, ülkenin her bölgesi hükümet kontrolü altına girene kadar savaşmayı sürdüreceğini belirten Mikdad, “Baskı, yalanlar ve suçlamalar bizi pes ettiremeyecek” dedi. TÜRK ASKERİNİN VARLIĞI YASADIŞI Mikdad BM Genel Kurulu’na hitaben gerçekleştirdiği konuşmada Suriye’nin kuzeyindeki Türk ve ABD askeri varlığını da kınadı. Türk ve ABD askerlerinin varlığının yasa dışı olduğunu söyleyen Mikdad, bu durumun uluslararası hukukun apaçık ihlali olduğunu belirtti. Türk ve Amerikan askerlerinin ülkeden çıkarılacağını söyleyen Mikdad, “Suriye’nin büyük bölümünden teröristleri nasıl silip attıysak işgali de aynı azim ve kararlılıkla, uluslararası hukukun mümkün olan tüm araçlarını kullanarak sona erdireceğiz” diye konuştu.  
Suriyeli tüm mültecilerin evlerine dönmeleri için kapıların tamamen açık olduğunu söyleyen Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, Batılı ülkeleri de Suriyelilerin çektiği acılar üzerinden kendilerine fayda sağlamak ve onların iyiliğini düşünüyor gibi yapmakla suçladı.

haberimizvar.net-  Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) 76’ncı Genel Kurul toplantıları çerçevesinde bir konuşma yaptı. Konuşmasında Suriyeli tüm mültecilerin güvenli ve gönüllü bir şekilde geri dönüşü için kapılarının ardına kadar açık olduğunu belirtti. Ayrıca Suriye hükümeti ve müttefiklerinin geri dönüşleri mümkün kılmak ve dönenlerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için her tür önlemi aldığını açıkladı.

BASKILAR BİZE PES ETTİREMEYECEK

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Mikdad Batılı ülkeleri de Suriyelilerin çektiği acılar üzerinden kendilerine fayda sağlamak ve onların iyiliğini düşünüyor gibi yapmakla suçladı. Suriye ordusunun, ülkenin her bölgesi hükümet kontrolü altına girene kadar savaşmayı sürdüreceğini belirten Mikdad, “Baskı, yalanlar ve suçlamalar bizi pes ettiremeyecek” dedi.

TÜRK ASKERİNİN VARLIĞI YASADIŞI

Mikdad BM Genel Kurulu’na hitaben gerçekleştirdiği konuşmada Suriye’nin kuzeyindeki Türk ve ABD askeri varlığını da kınadı. Türk ve ABD askerlerinin varlığının yasa dışı olduğunu söyleyen Mikdad, bu durumun uluslararası hukukun apaçık ihlali olduğunu belirtti. Türk ve Amerikan askerlerinin ülkeden çıkarılacağını söyleyen Mikdad, “Suriye’nin büyük bölümünden teröristleri nasıl silip attıysak işgali de aynı azim ve kararlılıkla, uluslararası hukukun mümkün olan tüm araçlarını kullanarak sona erdireceğiz” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.